Black Mirror III γιατί έχει ατμόσφαιρα

Αποτελώντας το τελευταίο κεφάλαιο του franchise, το BM3 θεωρείται το καλύτερο video game της σειράς, καθώς βελτιώνει ορισμένες ατέλειες των περασμένων τίτλων, αλλά εξακολουθεί να «αστοχεί» σε τομείς όπως το voice acting, το background animation και ορισμένες μικρολεπτομέρειες που θα εξετάσουμε στη συνέχεια. Προσδεθείτε λοιπόν γιατί το τελευταίο σας ταξίδι στον κόσμο του Black Mirror, ξεκινά τώρα.
  Μετά την καταστροφή
Όπως αναμενόταν, το Black Mirror 3 συνεχίζει το νήμα της ανατριχιαστικής του πλοκής από εκεί που το είχε αφήσει να… κρέμεται στο απότομο φινάλε του το Black Mirror 2. Ο Darren Michaels (a.k.a. Adrian Gordon) συλλαμβάνεται για την δολοφονία της Amanda Valley και τον εμπρησμό του Black Mirror Castle ο οποίος στοίχησε την ζωή σε αρκετά άτομα. Λόγω των περιστασιακών στοιχείων που υπάρχουν για την ενοχή του Adrian, οι αρχές τον αφήνουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ένας εκ των οποίων είναι και η παρακολούθησή του από την έμπειρη ψυχίατρο Dr. Joyce Winterbottom. Στόχος του Adrian (και δικός σας) είναι να ανακαλύψει αρκετά στοιχεία που θα αποδεικνύουν την αθωότητά του και να καταστρέψει μια και καλή την κατάρα που βαραίνει τους Gordon. Βασικότερα εμπόδια στα σχέδια του είναι η καχυποψία (και συχνά η φανερή εχθρότητα) με την οποία αντιμετωπίζεται από τους κατοίκους της κωμόπολης Willow Creek αλλά και οι συχνές διαλείψεις που παθαίνει, οι οποίες οφείλονται σε ένα είδος κατοχής από τον δαιμονικό πρόγονο του, τον Mordred.
  Ο εξορκιστής...με τον Adrian Gordon!
Το BM3 δεν χάνει καθόλου χρόνο αλλά σας τοποθετεί σε μια κατάσταση έντασης και πανικού με το εισαγωγικό interactive να δείχνει τον Adrian να τρέχει σα λαγός για να γλυτώσει από τα τεκταινόμενα στην Academy που αντιμετώπισε στο φινάλε του προηγούμενου video game. Η επιβλητική σκηνή του Black Mirror Castle που καίγεται σα λαμπάδα και τα απανωτά φλας μπακ γεφυρώνουν πρόχειρα το χάσμα μεταξύ της πλοκής του Black Mirror 2 και του Black Mirror 3 και σας τοποθετούν σε μια κατάσταση έντασης που αποκλιμακώνεται με την πρώτη playable οθόνη στην ψυχίατρο. Όλο το παιχνίδι διεξάγεται στο Willow Creek και τις εφαπτόμενες περιοχές του που περιλαμβάνουν τοποθεσίες εξαιρετικής ομορφιάς (ένα στοιχειωμένο δάσος, το Black Mirror Castle, φάρους, βάλτους, αραχνιασμένες καμπίνες στην καρδιά του δάσους, καθεδρικούς ναούς κ.τ.λ.) στις οποίες θα περιφερθείτε αλλά και θα ξαναγυρίσετε αρκετές φορές, συνεπώς θα αντιμετωπίσετε μπόλικα πισωγυρίσματα, ένα από τα ελαττώματα του Black Mirror 3. Ευτυχώς υπάρχει χάρτης που σας μεταφέρει αυτόματα στην κάθε τοποθεσία που έχετε επισκεφθεί. Επίσης επιβάλλεται το να πατάτε εις διπλούν το mouse button στο σημείο που θέλετε να πάτε γιατί ο χαρακτήρας είναι πολύ αργός στον βηματισμό του, άλλο ένα ελάττωμα που έπρεπε να εξαλείψουν οι προγραμματιστές. Η ατμόσφαιρα δεν χωρά την παραμικρή νότα αισιοδοξίας και το περιβάλλον της περιπέτειας είναι εξίσου καταθλιπτικό με τα συναισθήματα του πρωταγωνιστή. Ο ουρανός είναι μονίμως συννεφιασμένος και σε ορισμένες περιπτώσεις βρέχει καταρρακτωδώς τόσο ρεαλιστικά που θα αναζητάτε ομπρέλα μέσα στο σπίτι σας! Η μοναδική χιουμοριστική αχτίδα φωτός που θα συναντήσετε είναι η φωνή της αγύρτισσας madame Fortuna! Πρόκειται για μια χαρτορίχτρα με… κληρονομικό χάρισμα που σας μιλάει όταν χρησιμοποιείτε την κάρτα της από το inventory στο πλησιέστερο τηλέφωνο. Ρίχνοντας τα ταρώ της και κάνοντας διάφορες προβλέψεις που ενίοτε πλησιάζουν τα γεγονότα που βιώνετε, η απατεώνισσα κλείνει πάντοτε βλέποντας στο μέλλον σας θάνατο, Ουστ φαρμακόγλωσσα!
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου