Οι 10 πιο άπαιχτες ηρωίδες των video games

Όπως πάντα, τα αποτελέσματα προέκυψαν από την δική σας ψήφο στο σχετικό topic του forum και την συντακτική ομάδα του GamerGreece, ενώ οφείλουμε να ομολογήσουμε πως υπήρξε πληθώρα προτιμήσεων. Τελικά μια γυναίκα μπορεί πάντα να «ιντριγκάρει» τη φαντασία μας. Άλλωστε, όπως λέει και το γνωστό τραγούδι του James Brown: «This is a man's world, but it wouldn't be nothing without a woman or a girl».

10: Lightning
Πρώτη εμφάνιση: Final Fantasy XIII (2009)
Square Enix
Δημιουργός: Motomu Toriyama, Tetsuya Nomura
lightning-03
Η πρωταγωνίστρια του Final Fantasy XIII, Lightning (η αλλίως Claire Farron), μπορεί να αποτελεί μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στo δημοφιλές video game, αλλά είναι σίγουρα η πλέον badass ηρωίδα του πασίγνωστου JRPG. Λιγότερο «κορίτσι» από τις προγενέστερες θηλυκές παρουσίες της σειράς και περισσότερο μια δυναμική –ενίοτε σκληρή- γυναίκα, η Lightning είναι μια ικανότατη μαχητής με πολλές ικανότητες. Δεν είναι μυστικό πως οι σχεδιαστές της προσπάθησαν ναι φτιάξουν μια θηλυκή εκδοχή του Cloud Strife.
Κύρια χαρακτηριστικά της είναι η ταχύτητα, η ευκινησία και ο υπέρμετρος…τσαμπουκάς, ενώ οι επιθέσεις της συνδυάζουν όπλα, μαγεία και εντυπωσιακά ακροβατικά. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που η Lightning δείχνει σκληρή με τους συντρόφους της (ρωτήστε τον καημένο τον Snow!), όμως η συμπεριφορά της αυτή πηγάζει από την εσωτερική της «σιδερένια» πειθαρχεία και τη σκληρή εκπαίδευση. Παρόλα αυτά δεν υπολείπεται σε ομορφιά και θηλυκότητα, έχει αθλητικό παρουσιαστικό και φυσικά ξεχωρίζει για το ροζ μαλλί που έρχεται σε αντίθεση με τον δυναμικό της χαρακτήρα.
9: Catwoman
Πρώτη εμφάνιση: Batman: Arkham City (2011)
Rocksteady Studios
Δημιουργός: Bob Kane, Bill Finger
catwoman-jump
Εδώ έχουμε τη μοναδική κυρία της λίστας μας η οποία δεν είναι δημιουργία της gaming βιομηχανίας αλλά της αντίστοιχης των κόμικς. Ωστόσο, μέσα από τα Batman: Arkham Asylum και Batman: Arkham City ο σκοτεινός ιππότης και η παρέα του πέρασαν με αριστουργηματικό τρόπο στο ψηφιακό κόσμο. Έτσι, δεν μπορούμε παρά να θεωρήσουμε τη Catwoman πλέον «δική μας» και χωρίς δεύτερη σκέψη να τη συμπεριλάβουμε στις πιο badass ηρωίδες που έχουμε δει.
Η κατά κόσμον Selina Kyle είναι ο ορισμός της femme fatale. Μεγαλύτερά της όπλα είναι οι εκπληκτικές τις ακροβατικές ικανότητες, οι άριστες γνώσεις πολεμικών τεχνών, η ακαταμάχητη γοητεία της και φυσικά η πονηριά της. Μπορεί να κάνει…καριέρα σαν διαρρήκτης, βάζοντας στο μάτι διάφορους πολύτιμους θησαυρούς, ωστόσο κατά βάθος διακατέχεται από ένα αίσθημα δικαίου και καλοσύνης. Μη γελιέστε όμως, δεν διστάζει να ρίξει πολλά κιλά…ξύλου στους κακόμοιρους που μπλέκουν στα (γυμνασμένα) πόδια της, «καθαρίζοντάς» τους με το μαστίγιό της, τα χαρακτηριστικά της νύχια και το ανυπέρβλητο «γατίσιο» στυλ.
8: Sonya Blade 
Πρώτη εμφάνιση: Mortal Kombat (1992)
Midway
Δημιουργός: John Tobias, Ed Boon
sonya-blade-mortal-kombat-vs-dc-universe
Η υπολοχαγός των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων Sonya Blade είναι ένας από τους κύριους και καθιερωμένους χαρακτήρες της σειράς Mortal Kombat. Σημαντικό επίτευγμα εάν αναλογιστούμε πως αποτέλεσε προσθήκη της τελευταίας στιγμής στο πρώτο μέρος το 1992 και αυτό επειδή οι John Tobias και Ed Boon αποφάσισαν πως τελικά χρειαζόταν μια γυναικεία παρουσία στο ρόστερ. Η ηρωίδα μας έχει ως κύριο σκοπό να κυνηγήσει τον Kano και την εγκληματική του οργάνωση Black Dragon, ενώ αποτελεί συνάδελφο στα μετέπειτα games του Jax.
Η Sonya Blade σίγουρα έχει την ομορφιά, καθώς είναι μια εντυπωσιακή ξανθιά με τέλειες αναλογίες, αλλά έχει και τη χάρη, όντας θανατηφόρα και αμείλικτη στη μάχη. Στις περισσότερες από τις κινήσεις της χρησιμοποιεί τα μακριά της πόδια, είτε για λαβές, είτε για κλωτσιές (cartwheel, flying kick, bicycle kick) βάζοντας μια άκρως θηλυκή υπογραφή στο παιχνίδι. Επίσης, δεν ξεχνάμε το θανατηφόρο της φιλί, κίνηση σήμα-κατατεθέν, με το οποίο μπορεί ακόμη και να αποτελειώσει τους αντιπάλους της με το τρόπο που αρμόζει σε μία από τις πλέον badass πρωταγωνίστριες των video games.
7: Chun-Li
Πρώτη εμφάνιση: Street Fighter II (1991)
Capcom
Δημιουργός: Akira "Akiman" Yasuda
chun-li
Η πρώτη μας γνωριμία με την μυστική πράκτορα της Interpol (ναι, αυτή είναι η ιδιότητά της σύμφωνα με το σενάριο) έγινε το 1991 στο Street Fighter II και σε περίπτωση που δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, η Chun-Li είναι ο πρώτος ever θηλυκός playable χαρακτήρας σε Fighting game. Μόνο και μόνο για αυτό, η συμπαθής Κινέζα αξίζει μια θέση στο Top 10 μας. Η ίδια έχει ανακηρύξει τον εαυτό της ως «η δυνατότερη γυναίκα στο κόσμο» και όποιος τολμάει μπορεί να το αμφισβητήσει.
Κύρια χαρακτηριστικά της Chun-Li είναι η ταχύτητα, η ευκινησία αλλά και οι τετρακέφαλοι που θυμίζουν…Roberto Carlos, καθώς έχει μακράν τα πιο γυμνασμένα πόδια που έχουμε δει σε action ηρωίδα. Χαρακτηριστική της κίνηση είναι η Hyakuretsu Kyaku (Lightning Legs), η…button mashing συνεχόμενη ταχύτατη κλωτσιά που τόσο έχει spam-αριστεί τις παλιές καλές εποχές του Street Fighter II. Αυτό που κάνει την Chun-Li τόσο συμπαθή όμως είναι πως πίσω από τη δυναμική ηρωίδα κρύβεται ένα αξιολάτρευτο κορίτσι, κάτι που φροντίζει να μας υπενθυμίζει πάντα ο σχεδόν παιδικός πανηγυρισμός της.
6: Bayonetta 
Πρώτη εμφάνιση: Bayonetta (2010)
Platinum Games
Δημιουργός: Hideki Kamiya, Mari Shimazaki
bayonetta
Η Bayonetta είναι δημιουργία του Hideki Kamiya και τη σχεδιάστριας Mari Shimazaki και χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος δουλειάς και συνεχών διορθώσεων για να πάρει την μορφή που γνωρίζουμε πλέον. Η μάγισσα με τα…δίμετρα πόδια, το λαιμό κύκνου, το έξυπνο ύφος τις θελκτικές αναλογίες αποτελεί μια ηρωίδα που σίγουρα έχει κάτι το ξεχωριστό. Η Bayonetta δεν είναι κάποιο άβγαλτο κορίτσι αλλά μια γυναίκα με όλη τη σημασία της λέξεως, αποτελεί αντικείμενο του πόθου χωρίς να είναι προκλητική αλλά ούτε «ψυχρή» και απόμακρη.
Ωστόσο, πίσω από το σοφιστικέ στυλ και την δυναμική θηλυκότητα της κρύβεται μια εξίσου εκρηκτική πρωταγωνίστρια έτοιμη για μάχες και πολύ…ξύλο. Ικανή να χειριστεί με περίσσια χάρη τα τέσσερα όπλα της σαν να ήταν «παιχνιδάκια» και με πολλούς κρυφούς άσσους στο μανίκι της, η Bayonetta, σαν άλλος θηλυκός Dante, κατοχυρώνει εύκολα μια θέση στις πιο badass ηρωίδες όλων των εποχών!
5: Tanya Adams 
Πρώτη εμφάνιση: Command & Conquer: Red Alert (1996)
Westwood Studios
Δημιουργός: Westwood Studios
tanya-adams
Η Tanya Adams ήταν μια απλή πολίτης η οποία τάχθηκε εθελοντικά (ή μάλλον…μισθοφορικά) στο πλευρό των συμμάχων. Από τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες στο Allied campaign, η υπέρ-πολύτιμη αυτή κομάντο μπορεί με την ίδια ευκολία τόσο να αποδεκατίσει δεκάδες μονάδες πεζικού όσο και να κατεδαφίσει ολόκληρα κτίρια, έχοντας πάντα τεράστια αποθέματα εγωισμού και αυτοπεποίθησης.
H Tanya δεν σηκώνει…μύγα στο σπαθί της και δεν δέχεται πολλές κουβέντες, ενώ ο δυναμικός της χαρακτήρας δεν τιθασεύεται ούτε από την στρατιωτική ιεραρχία. Όταν ο Στρατηγός Nikos Stavros δηλώνει αμφιβολίες για τις ικανότητές της λόγω του ότι είναι πολίτης, αυτή απαντάει απλά «για αυτό το λόγο δεν μπορούν να με σκοτώσουν». Η γνωριμία μας με την ηρωίδα έγινε στο πρώτο Red Alert, ωστόσο ο χαρακτήρας της «μετενσαρκώθηκε» και στα αμέσως επόμενα παιχνίδια της σειράς με την δικαιολογία ότι πρόκειται για τις κόρες της, οι οποίες πάντως είχαν ακριβώς την ίδια badass συμπεριφορά με τη μητέρα τους.
4: Jill Valentine 
Πρώτη εμφάνιση: Resident Evil (1996)
Capcom
Δημιουργός: Isao Oishi, Jun Takeuchi, Kenichiro Yoshimura
jill-valentine-cutscenes
Οι προγραμματιστές του Resident Evil 3: Nemesis έχουν δηλώσει πως η Jill Valentine είναι επιτηδευμένα σχεδιασμένη ώστε να γοητεύει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες gamers: οι μεν να τη βρίσκουν ελκυστική, οι δε να τη θεωρούν ένα πρότυπο δυναμικού θηλυκού. Τελικά, αυτό ακριβώς καταφέρνει και είναι η εμβληματική ηρωίδα της σειράς Resident Evil, αποτελώντας ένα πραγματικά «σκληρό καρύδι».
Ενώ δεν είναι η μόνη γυναικεία παρουσία της σειράς (υπάρχουν οι Rebecca Chambers, Claire Redfield, Sheva Alomar κλπ.) και όντας πιο αδύναμη στο πρώτο game από τον έτερο πρωταγωνιστή Chris Redfield, η Jill έχει αποδειχθεί η πιο αποτελεσματική και η πιο πολυμήχανη. Έχοντας καταφέρει να εξολοθρεύσει ορδές από ζόμπι υπομένοντας τις πιο πιεστικές καταστάσεις, η γοητευτική πρωταγωνίστρια είναι η τέλεια μίξη ομορφιάς, μυαλού και ικανότητας στη μάχη.
3: Lara Croft 
Πρώτη εμφάνιση: Tomb Raider (1996)
Core Design
Δημιουργός: Toby Gard
lara-croft-action
Είτε σαν μια πολυμήχανη και καλλίγραμμη ηρωίδα «χυμώδους» ομορφιάς και εξαιρετικών αθλητικών ικανοτήτων, είτε σαν νεαρό κορίτσι με δίψα για περιπέτεια και αποφασισμένη να επιζήσει (όπως την είδαμε στο τελευταίο Tomb Raider) η Lara Croft είναι μια θηλυκή φιγούρα-σύμβολο στον κόσμο των video games. Έχοντας γυρίσει όλο τον κόσμο κυνηγώντας αντικείμενα αξίας και μπλέκοντας σε ένα σωρό επικίνδυνες καταστάσεις, η αγαπημένη μας Lara καταφέρνει πάντα να βρει τη λύση και μας κάνει να την ερωτευόμαστε λίγο περισσότερο κάθε φορά. Η Angelina Jolie που ενσάρκωσε την sexy αρχαιολόγο στην μεγάλη οθόνη έχει δηλώσει πως αυτός ο ρόλος ήταν «μεγάλη ευθύνη».
Προφανώς λοιπόν μιλάμε για μία από τις πιο δυναμικές γυναικείες παρουσίες στο χώρο των video games και αυτονόητο μέλος της λίστας μας. Η αριστοκρατικής καταγωγής εκρηκτική Βρετανίδα τα έχει όλα καθώς συνδυάζει απαράμιλλο στυλ, ζηλευτή ομορφιά και «κοφτερό» μυαλό, ενώ δε διστάζει να τα βάλει με οτιδήποτε βρεθεί στο δρόμο της, είτε αυτό είναι ληστές, είτε δεινόσαυροι, είτε υπερφυσικά όντα. Και φυσικά, για όποιον καταφέρει να αντισταθεί στα…όπλα της ανατομίας της, η δεσποινίς Croft διαθέτει ακόμα δύο -πραγματικά αυτή τη φορά- πιστόλια και δεν αστειεύεται!
2: Samus Aran 
Πρώτη εμφάνιση: Metroid (1986)
Nintendo's Research and Development 1, Intelligent Systems
Δημιουργός: Makoto Kano, Hiroji Kiyotake
samus-aran
Ήταν το μακρινό 1986 όταν η gaming κοινότητα βίωσε μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στο χώρο των games, ανακαλύπτοντας ότι ο κυνηγός επικηρυγμένων με την εντυπωσιακή στολή, πρωταγωνιστής του Metroid ήταν τελικά γένους θηλυκού! Η Samus Aran είναι η…μαμά όλων των ηρωίδων που παρουσιάζονται στο Top 10 μας, καθώς αποτελεί το πρώτο playable ανθρώπινο γυναικείο χαρακτήρα σε video game που κυκλοφόρησε μαζικά.
Πίσω από την διαστημική πανοπλία με το χαρακτηριστικό κανόνι στο ένα χέρι κρύβεται μια –αναμενόμενα- άκρως εντυπωσιακή και καλλίγραμμη ξανθιά παρουσία. Επειδή όμως δεν είναι η εμφάνιση το αντικείμενο μελέτης (άσχετα αν συνυπολογίζεται), αλλά το…ζόρικο του χαρακτήρα, η Samus παίρνει άριστα και σε αυτό το τομέα. Η κοπέλα ταξιδεύει στα πιο αφιλόξενα και ανεξερεύνητα μέρη του γαλαξία, πολεμάει τους Space Pirates, εξολοθρεύει τα παρασιτικά Metroids, μάχεται με τέρατα πενταπλάσια σε μέγεθος και γενικώς δε «μασάει» πουθενά, τα κάνει όλα και συμφέρει! Δε μπορούμε παρά να δηλώσουμε το σεβασμό μας προς την πιο αυθεντική, badass και αναγνωρίσιμη ηρωίδα της Nintendo.
1: Sarah Louise Kerrigan 
Πρώτη εμφάνιση: StarCraft (1998)
Blizzard Entertainment
Δημιουργός: Chris Metzen, James Phinney, Glen Rane
kerrigan
Στην αρχική μας γνωριμία με τη Sarah Kerrigan στο StarCraft βλέπουμε μια όμορφη 26χρονη Terran με ικανότητες μέντιουμ, άριστα εκπαιδευμένη δολοφόνο και κατάσκοπο. Δεν αργεί η στιγμή όμως που η δύστυχη κοπέλα πέφτει στα…νύχια των σιχαμένων Zerg και όλοι την έχουν «ξεγραμμένη». Όμως, η πρωταγωνίστριά μας δεν είχε πει τη τελευταία της λέξη και κανείς δε φαντάστηκε το τι θα επακολουθούσε.
Η δεσποινίδα Kerrigan όχι μόνο δε πεθαίνει, αλλά καταφέρνει να αφομοιωθεί με τα εντομοειδή πλάσματα, μεταμορφώνεται σε ένα υβρίδιο ανθρώπου με Zerg και καταλήγει να γίνει μία από τους πιο ισχυρούς πράκτορες των τεράτων. Μάλιστα δε σταματάει εκεί, αφού καταφέρνει να εξολοθρέψει μέχρι και τον Overmind και να πάρει υπό τον έλεγχό της ολόκληρο το στρατό των Zerg ως η απόλυτη Queen of Blades. Όντας μια πραγματική βασίλισσα αλλά και μια διχασμένη προσωπικότητα, η Sarah Kerrigan όχι μόνο είναι ένας χαρακτήρας με πολύ βάθος αλλά μια πραγματικά badass θηλυκή παρουσία.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου