Vampire: The Masquerade - Bloodlines

Το παρόν review θα ξεκινήσει με μια συγκλονιστική αποκάλυψη! Όλοι γνωρίζετε την περίφημη πλέον τρόικα, που τα τελευταία χρόνια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Κάτι για το οποίο δεν είχατε ιδέα όμως, είναι πως αρκετά χρόνια πριν έρθουν στην πατρίδα μας για να «διευθετήσουν» το οικονομικό μας χάος, οι άσπονδοι αυτοί φίλοι μας είχαν μια πιο ευγενή επαγγελματική ασχολία: τη δημιουργία RPG games!
Φυσικά αστειευόμαστε και αφορμή είναι το όνομα της εταιρείας development του Vampire: The Masquerade – Bloodlines, που δεν είναι άλλη από την…Troika Games! Να αναφέρουμε βεβαίως πως η εν λόγω εταιρεία δεν υφίσταται πλέον καθώς μας αποχαιρέτησε το 2005, ενώ οι άνθρωποι πίσω από αυτή ήταν οι υπεύθυνοι για το πρώτο μέρος της γνωστής σειράς παιχνιδιών Fallout
Το Vampire the Masquerade – Bloodlines αποτελεί την άτυπη (αφού στο σενάριο δεν υπάρχει καμία σχέση) συνέχεια του Vampire: The Masquerade – Redemption, που είχε κυκλοφορήσει το 2000. Το κοινό που έχουν τα δύο παιχνίδια είναι ότι διαδραματίζονται στο σύμπαν World Of Darkness, που είναι ο κόσμος του πασίγνωστου pen and paper role playing game Vampire: The Masquerade της εκδοτικής εταιρείας White Wolf. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως θα μιλήσουμε για ένα Action RPG όπου αντί για σπαθιά, δράκους και κάστρα, έχουμε βρικόλακες, κοφτερούς κυνόδοντες και σύγχρονους ουρανοξύστες.
Από το σούρουπο ως την αυγή
Το gothic-punk σκηνικό του Vampire: The Masquerade έχει να κάνει με μια μοντέρνα κοινωνία βρικολάκων που ζει και δρα στο παρασκήνιο του σύγχρονου κόσμου. Ως πλάσματα της νύχτας, προσπαθούν να κρατήσουν την ιδιότητά τους κρυφή από τους κοινούς ανθρώπους, ενώ την ίδια στιγμή παλεύουν με τα δικά τους πάθη και τις κτηνώδεις επιθυμίες τους. Παράλληλα, παίζουν σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες εξελίξεις, αφού επί αιώνες επηρεάζουν τα ιστορικά δρώμενα παρεμβαίνοντας και μηχανορραφώντας.
Τα μέλη της κοινωνίας των βαμπίρ χωρίζονται σε δύο βασικές φυλές (τα λεγόμενα “sects”), τους Camarilla και τους Sabbat. Οι πρώτοι είναι οι «καλοί» της υπόθεσης και σε γενικές γραμμές πιστεύουν πως οι βρικόλακες για να ζήσουν αρμονικά πρέπει να αφομοιωθούν με τους κοινούς θνητούς διατηρώντας την πραγματική τους ταυτότητα κρυφή. Έτσι έχουν υφάνει έναν ιστό ψεμάτων και παραπληροφόρησης τον οποίο και ονομάζουν Masquerade, για να πείσουν το ανθρώπινο γένος πως η ύπαρξη υπερφυσικών πλασμάτων δεν είναι τίποτα περισσότερο από μύθοι και δοξασίες. Όποιος βρικόλακας δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες του Masquerade θέτει σε κίνδυνο το μεγάλο μυστικό και αποτελεί απειλή για είδος, επομένως πρέπει να εξουδετερωθεί.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου