Resident Evil: The Mercenaries 3D

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, μπορεί να έχουν περάσει 15 χρόνια απ’ το πρώτο Resident Evil κι όμως η Capcom δεν πραγματοποίησε ποτέ κάποια μεταφορά της σειράς σε φορητή κονσόλα, παρότι το PSP προσφερόταν για κάτι τέτοιο. Το Resident Evil Portable που είχε ανακοινωθεί στην E3 2009 ακυρώθηκε κι έτσι το 3DS κατάφερε να κερδίσει τα πρωτεία. Η φορητή κονσόλα της Nintendo ήταν αυτή που έδωσε επιτέλους την αφορμή ώστε να πραγματοποιηθεί το επίσημο portable ντεμπούτο του Resident Evil.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Resident Evil: The Mercenaries 3D δεν αποτελεί κάποια επίσημη συνέχεια της σειράς. Είναι απλά μια μεταφορά των Mercenaries, των γνωστών mini-games που είχαμε δει στα Resident Evil 4 και 5. Στόχος σας δηλαδή είναι να σκοτώσετε όσο το δυνατόν περισσότερους εχθρούς μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.
Gameplay
Οι διαθέσιμοι χαρακτήρες του παιχνιδιού είναι οι Chris Redfield, Jill Valentine, Rebecca Chambers, Claire Redfield, HUNK, Barry Burton, Jack Krauser και Albert Wesker. Ακριβώς επειδή οι αποστολές δρουν σαν αυτοτελή επεισόδια, έχετε το ελεύθερο να επιλέξετε κάθε φορά τον χαρακτήρα σας και στη συνέχεια να μπείτε στην αποστολή που θέλετε.
Ο χειρισμός είναι κάπως ιδιόμορφος, καθώς θα πρέπει να κινηθείτε με το circle pad, απλά λόγω χαμηλού sensitivity (ώστε να υπάρχει καλύτερη ακρίβεια στις κινήσεις σας) όποτε θελήσετε να στρίψετε 180 μοίρες, θα χάνετε πολύτιμο χρόνο. Με το πάτημα του B, ο ήρωάς σας στρίβει απότομα αλλά σε καταστάσεις μάχης αυτή η τακτική αποτελεί έναν σημαντικό πονοκέφαλο. Επίσης, για να πυροβολήσετε θα πρέπει πρώτα να στοχεύσετε με το R και στη συνέχεια να πατήσετε το Y. Το συγκεκριμένο σύστημα στόχευσης δυστυχώς αποδεικνύεται κι αυτό με τη σειρά του ελαττωματικό, διότι δεν προσφέρει σε καμία περίπτωση την ακρίβεια που έχουμε συνηθίσει.
Η touch screen στο κάτω μέρος του 3DS σας ανοίγει διάπλατα το inventory, ώστε να κάνετε εναλλαγή ανάμεσα στα τρία όπλα σας, τις χειροβομβίδες ή το heal σας. Μέσα σε κάθε level, ξεκινάτε με τα default όπλα και σφαίρες που διαθέτει ο χαρακτήρας σας και αποκτάτε περισσότερες σφαίρες αλλά και heals, τα οποία ξοδεύετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Κάθε χαρακτήρας διαθέτει διαφορετικό οπλοστάσιο, το οποίο είναι εμφανές και στην οθόνη επιλογής του. Ο Chris Redfield για παράδειγμα έχει πιστόλι, shotgun και sniper. Ο Jack Krauser αντίστοιχα διαθέτει τόξο, μαχαίρι και rocket launcher. Ανάλογα με τη φύση της αποστολής, κάθε ήρωας έχει τα υπέρ και τα κατά του, αν και λόγω των κοντινών αποστάσεων, όσοι έχουν shotgun την βγάζουν καθαρή, καθώς εξολοθρεύουν με ένα χτύπημα 2-3 ζόμπι μαζί.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου