Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad

Όταν το 2003, μια ομάδα από modders αποφάσισε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό Make Something Unreal της nVidia, κανείς δεν περίμενε πως το mod τους όχι μόνο θα κέρδιζε τον διαγωνισμό, αλλά θα εξελισσόταν σε ένα από τα πιο συναρπαστικά online παιχνίδια με θέμα τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το Red Orchestra: Combined Arms μπορεί να ξεκίνησε σαν ένα «απλό» mod για το Unreal Tournament 2003, κατέληξε όμως ένα από τα πιο ρεαλιστικά και συναρπαστικά First-Person Shooters, ενώ αργότερα κυκλοφόρησε ως stand-alone τίτλος με τον τίτλο Red Orchestra: Ostfront 41-45. Πέντε χρόνια μετά, η Tripwire Interactive μας παρουσιάζει τον δεύτερο (τρίτο αν υπολογίσουμε το mod) τίτλο της σειράς, το Heroes of Stalingrad, με νέα χαρακτηριστικά που υπόσχονται μια άκρως αυθεντική πολεμική εμπειρία.
Σενάριο
Το Red Orchestra λαμβάνει χώρα στην Ρωσία και συγκεκριμένα στο Στάλινγκραντ, κατά τη διάρκεια της ομώνυμης μάχης του 1943. Ξεκινώντας με την απόπειρα κατάληψης της πόλης από τους Γερμανούς και στη συνέχεια με την σθεναρή αντίσταση των Ρώσων, παρουσιάζει την ιστορική μάχη μέσω μιας σειράς τυπικών και σχετικά σύντομων αποστολών.
Gameplay
Το Sngle-player campaign, όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλα τα online shooters, υπάρχει απλά και μόνο σαν οδηγός, ώστε οι νέοι παίκτες να εξοικειωθούν με την μηχανική του παιχνιδιού. Αυτό συμβαίνει διότι το Red Orchestra 2, όντας πιστό στους προκάτοχούς του, το παιχνίδι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ρεαλισμό κάτι που σίγουρα θα σας φανεί αρκετά, ιδίως αν δεν έχετε παίξει τους προηγούμενους τίτλους ή έστω κάποιο άλλο ρεαλιστικό shooter. Σκεφτείτε απλά την πρώτη φορά που παίξατε Battlefield ή ArmA, πόσο «χαμένοι» νιώσατε και πολλαπλασιάστε αυτήν την αίσθηση επί δέκα!
Αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αλλά και μειονέκτημα του Red Orchestra 2. Πλεονέκτημα διότι προσφέρει στους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του στρατηγικού gameplay αυτό ακριβώς που αναζητούν, αλλά παράλληλα και μειονέκτημα αφού αποθαρρύνει αρκετούς νέους ή περιστασιακούς παίκτες από το να το δοκιμάσουν.
Ξεκινώντας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στους διαθέσιμους ρόλους και να χωθείτε κατευθείαν στην μάχη. Το πόσο θα αντέξετε βέβαια είναι άλλο θέμα. Το παιχνίδι διαθέτει συνολικά τρία «καθαρά» online modes και ένα co-op, τα Campaign, Countdown, Firefight και Territories. Το Campaign είναι ένα είδος co-op παιχνιδιού, όπου σας δίνεται η δυνατότητα να παίξετε online κάποια κομμάτια του single-player campaign, ενώ το Firefight είναι το τυπικό Team Deathmatch του παιχνιδιού. Σε αυτό έχουμε δύο ομάδες, τη μία εναντίον της άλλης, με τους παίκτες να μπορούν να κάνουν spawn σε συμπαίκτες τους ή σε κατειλημμένα σημεία στον χάρτη.
1 2 3 4 Επόμενη σελίδα >>
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου