Pro Evolution Soccer 2012 με κλέψιμο...

Με αφορμή ένα πρόσφατο τηλεφώνημα, αποφάσισα να ασχοληθώ εκτενέστερα με το cheating στο Pro Evolution Soccer 2012.
Το Master League Online έχει πέσει θύμα των cheaters, οι οποίοι αλωνίζουν αμέριμνοι. Ανάλογα με το πόσο άτυχοι είστε, δεν ξέρετε ποτέ που θα τους πετύχετε. Κάθε cheater καταφέρνει να σας στείλει πακέτα δεδομένων στην IP σας μέσω ειδικού προγράμματος που χρησιμοποιεί, με αποτέλεσμα να σας αποσυνδέει από το Master League Online κι έτσι να του κατοχυρώνεται η νίκη 3-0 κι αντίστοιχα να χάνετε χρήματα και ημέρες συμβολαίου στους παίκτες σας. Οι cheaters έχουν παρατηρηθεί κυρίως στην έκδοση του PES για PC. Προσωπικά, όσο καιρό παίζω το παιχνίδι στο PS3 δεν μου έχει τύχει κάποιο απρόοπτο.
Θα μου πείτε “Γιατί στο Fifa 12 δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο;” Γιατί πολύ απλά η Konami για άλλη μια φορά ήταν απρόσεκτη στο online gaming. Ασχολήθηκε τόσο πολύ φέτος με το να διορθώσει το lag, ειδικά στο 1vs1, που αγνόησε τα πολύ πιο βασικά που αφορούν την προστασία των χρηστών. Το ότι κάποιος παίζει σε PC μπορεί να του επιτρέπει να χρησιμοποιεί utilities που αποκαλύπτουν την IP του άλλου, αλλά από εκεί και πέρα αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τα χαμηλά protections των servers της Konami.
Όσοι παρατηρήσετε κάποιον να κλέβει, δηλαδή ενώ χάνει ξαφνικά να αποσυνδέεστε και να βλέπετε ότι χάσατε με 3-0, στείλτε κατευθείαν την αναφορά σας στο e-mail en_support@konami-europe.net. Καλό θα είναι η αναφορά σας να συνοδεύεται κι από ένα βίντεο που θα έχετε τραβήξει με το Fraps. Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις λένε ότι η Konami δεν προλαβαίνει να δράσει άμεσα και πολλοί απ’ τους cheatαρες συνεχίζουν να επιτελούν το έργο τους αμέριμνοι. Επί της ουσίας, αυτό που θα έπρεπε να γίνει είναι να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την Konami για το όλο ζήτημα και ανακοίνωση ενός διορθωτικού patch.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου