Kinect Sports: Season Two review

Το Kinect Sports είναι ένα από τα games που ταυτίστηκαν με το launch του Kinect στα τέλη του 2010. Ακολουθώντας τα χνάρια του Wii Sports, περιελάμβανε μια συλλογή από minigames, τα οποία ψυχαγωγούσαν, κάνοντας παράλληλα επίδειξη των δυνατοτήτων του περιφερειακού της Microsoft. Τότε είχαμε τα Bowling, Track n Field (σ.σ. αθλήματα στίβου), Boxing, Beach Volleyball, Soccer και Table Tennis.
Ένα χρόνο μετά, έρχεται η σειρά του sequel, για να καλύψει άλλα γούστα, αυτή τη φορά περισσότερο του Αμερικάνικου κοινού. Τα αθλήματα εξακολουθούν να είναι έξι και πρόκειται για τα: American Football, Baseball, Darts, Golf, Skiing και Tennis.
Για να έχουν τα achievements μεγαλύτερη σημασία και για να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο παιχνίδι, η Rare σκέφτηκε κάτι πολύ έξυπνο. Αφενός, κάθε αγώνισμα έχει τρία επίπεδα δυσκολίας με τα δύο δυσκολότερα να ξεκλειδώνουν σταδιακά. Αφετέρου, προστέθηκε το σύστημα των levels, βάση του οποίου όσο κερδίζετε, τόσο αποκτάτε fans (δηλαδή…experience) κι έτσι ανεβαίνετε level. Τώρα λοιπόν έχετε ένα κίνητρο παραπάνω για να συνεχίσετε να αγωνίζεστε. Βέβαια αυτό δεν αντισταθμίζει το γεγονός ότι τα minigames εξακολουθούν να έχουν μικρή διάρκεια. Όπως και να ‘χει, πάμε να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα έξι αγωνίσματα της συλλογής.
American Football
Το γνωστό ράγκμπι, σας βάζει στη διαδικασία να κάνετε touchdown φτάνοντας στην αντίπαλη περιοχή ή να πετύχετε γκολ με μακρινό σουτ στην αντίπαλη εστία. Το minigame είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε η ομάδα σας να είναι η μόνη που θα επιτίθεται στην CPU, το σκορ οποίας υπολογίζεται αυτόματα, ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας που επιλέξατε. Απ’ την άλλη, εσείς θα πρέπει μέσα σε τέσσερις περιόδους παιχνιδιού, να προσπαθήσετε να σκοράρετε όσο το δυνατόν περισσότερες φορές.
Ακόμα κι αν δεν ξέρετε να παίζετε ράγκμπι, σύντομα θα μπείτε στο τριπάκι να το δοκιμάσετε και να μάθετε τους κανόνες. Πριν από κάθε εναρκτήριο λάκτισμα, επιλέγετε αν θα ακολουθήσετε τακτική κοντινής, μεσαίας ή μακρινής πάσας και τι κίνηση θα κάνει η ομάδα σας. Με το που πάρετε λοιπόν μπάλα, έχετε τον ρόλο του παίκτη που θα πασάρει μπροστά. Διαλέγετε μία απ’ τις τρεις πλευρές στις οποίες τρέχουν τρεις συμπαίκτες σας και μόλις σας εμφανιστεί η φωτεινή ένδειξη πάνω απ’ το κεφάλι τους, τότε πασάρετε την μπάλα. Ακολούθως, θα πρέπει να τρέξετε για το touchdown με επιτόπιο τροχάδην. Όσο γρήγορα κι αν εκτελέσετε το τροχάδην η προσπάθειά σας θα είναι μάταια, καθώς από ένα σημείο και μετά ο παίκτης σας “φρενάρει”, δέχεται μαρκάρισμα και εκτελείται φάουλ από εκείνο το σημείο. Αυτό έγινε προφανώς για λόγους ποικιλίας στο gameplay.
Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι οι προσποιήσεις είναι πολύ μικρές και ανεπαίσθητες άρα αν ένας αντίπαλος έρχεται κατά πάνω σας κάθετα, δύσκολα μπορείτε να του ξεφύγετε. Στο τέλος, αν δεν φτάσετε την αντίπαλη περιοχή, μπορείτε να σκοράρετε κλοτσώντας την μπάλα ανάμεσα στους δοκούς ώστε να πάρετε τουλάχιστον ένα τρίποντο. Γενικά πάντως, με εξαίρεση την απουσία επίθεσης του αντιπάλου, το American Football μπορεί να θεωρηθεί από τα προσεγμένα games της συλλογής.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου