Το Online Gaming στην Ελλάδα

Καλώς ή κακώς, το Internet έχει μπει στα σπίτια μας για τα καλά τα τελευταία χρόνια. Λίγα είναι τα νοικοκυριά που «αντιστέκονται» ακόμα, αλλά και αυτά με την σειρά τους κάποια στιγμή θα υποκύψουν στις ανάγκες της νέας γενιάς που ακολουθεί. Όλο και περισσότερος κόσμος έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, είτε για ψυχαγωγία και επικοινωνία, είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Το «σερφάρισμα» στο Internet δεν απαιτεί πανεπιστημιακές γνώσεις, ούτε διπλώματα. Μια απλή σύνδεση, ένα καλό antivirus και ένας φίλος για να σου δείξει τα πρώτα βήματα, και σε λίγες μέρες θα έχεις πάρει Master. Αυτή είναι η βασική συνταγή για πρωτάρηδες. Το Online Gaming όμως απαιτεί πολλές περισσότερες γνώσεις και πάνω απ’ όλα μια πολύ καλή σύνδεση στο Internet.
Όσο καλοί και αν είμαστε σε κάποιο MMO, ο παράγοντας lag έχει πάντα τον πρώτο λόγο. Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που «κολλάνε» τα πάντα γύρω μας είναι ικανά να χαραμίσουν κόπους πολλών ωρών (ή ημερών) και να μας κάνουν τα νεύρα «τσίτα». Συνήθως, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι gamers βρίζουν και ωρύονται, ενώ σε πιο hardcore περιπτώσεις θρηνούμε και θύματα (σπασμένα ποντίκια, πληκτρολόγια, οθόνες, αδερφούς...).
Τι φταίει και «σέρνεται;»
Τα πάντα όλα μπορούν να φταίνε. Οι τριτοκοσμικές ταχύτητες σύνδεσης στο Internet δεν οφείλονται πάντα στον πάροχο, αλλά και στις υποδομές των τηλεφωνικών μας δικτύων. Τα καλώδια που μας ενώνουν με το διαδίκτυο είναι τοποθετημένα με την γνωστή Ελληνική συνταγή «Άρπα-Κόλλα», εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, βραχυκυκλωμένα και σαπισμένα από την υγρασία. Δεν είναι τυχαίο που με την παραμικρή ψιχάλα γυρνάμε ξαφνικά στην εποχή των 56Κ.
Η κατάσταση χειροτερεύει χάρη στην ακατάπαυστη μανία του ανθρώπου να χτίζει όπου βρει. Τα σπίτια είναι το ένα πάνω στο άλλο, οι παράγκες γίνονται πολυκατοικίες σε μια νύχτα και όλα αυτά γίνονται πάνω στα κακόμοιρα τα καλώδια που ήδη υποφέρουν. Όπως είναι φυσικό, η κατάσταση αυτή διορθώνεται μόνο με πυρηνική έκρηξη, ώστε να ισοπεδωθούν τα πάντα και να ξεκινήσουμε από την αρχή.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου