Xbox 360: Το νέο Dashboard

Έστω και με καθυστέρηση λίγων ωρών, το νέο Dashboard του Xbox 360 είναι πλέον γεγονός.
Ολόκληρη η κοινότητα του Xbox 360 περίμενε χθες, 6 Δεκεμβρίου 2011, με ανυπομονησία το νέο update του λογισμικού του Xbox 360, το οποίο εκτός από οπτικές αλλαγές, θα προσέφερε και νέες σημαντικές λειτουργίες, όπως το Cloud Storage και τα Beacons. Με ανακοίνωσή του μέσω twitter, ο Larry Hryb ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι τον είχαν ήδη βομβαρδίσει με tweets, πως η ενημέρωση του λογισμικού θα καθυστερήσει για λίγες ώρες. Όπως ήταν φυσικό, αυτό σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς ήδη σε ορισμένες χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) η ημερομηνία είχε αλλάξει και διανύαμε ήδη την 7η Δεκεμβρίου.
Το update άρχισε να γίνεται διαθέσιμο σταδιακά σε όλες τις χώρες τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες έκανε την εμφάνισή του και στους ελληνικούς λογαριασμούς, ανεξαρτήτου είδους συνδρομής. Όταν η κονσόλα συνδεθεί στο Xbox Live, εμφανίζει το μήνυμα πως υπάρχει μια νέα διαθέσιμη ενημέρωση και με τον κλασικό τρόπο ολοκληρώνεται το update. Μετά την εγκατάσταση, θα αποσυνδεθείτε από το Xbox Live και η σύνδεση θα πρέπει να γίνει χειροκίνητα. Αυτό συμβαίνει διότι οι Όροι Χρήσης του Xbox Live έχουν ανανεωθεί και θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσετε με αυτούς.
Το νέο μενού του Xbox 360, διαθέτει μεγάλα και ευδιάκριτα εικονίδια και ακολουθεί το μοτίβο της επίσημης ιστοσελίδας του Xbox. Οι καρτέλες έχουν τοποθετηθεί σε οριζόντια στοίχιση και η περιπλάνηση στις επιλογές γίνεται είτε μέσω του gamepad, είτε μέσω του αισθητήρα Kinect. Στις νέες προσθήκες συγκαταλέγεται η μηχανή αναζήτησης Bing, τα beacons και το Cloud Storage.
Τα beacons είναι μια λειτουργία με την οποία μπορείτε να ενημερώσετε τους φίλους σας πως πρόκειται να παίξετε κάποιο παιχνίδι και ζητάτε συμπαίκτες. Το Cloud Storage σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε το προφίλ και τα saves σας online, ώστε να τα ανακτήσετε από οποιαδήποτε κονσόλα Xbox 360. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως οι φωνητικές εντολές μέσω Kinect (για όσους διαθέτετε το περιφερειακό) εξακολουθούν να μην λειτουργούν για την χώρα μας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου