Shadow Complex τώρα και πάντα

Στο παρελθόν τα 2D side-scrollers βρίσκονταν στις δόξες τους. Τώρα όμως φαίνεται να επανέρχονται στο προσκήνιο, ιδιαίτερα μέσω του Xbox Live, όπου η νοσταλγία είναι διάχυτη. Το Shadow Complex είναι μια περίπτωση 2D Shoot ‘Em Up που αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά project της Chair Entertainment, μιας προγραμματιστικής εταιρείας που ξεκίνησε το 2005 από τους δημιουργούς του Advent Rising και έκανε τα πρώτα της βήματα στο Xbox Live Arcade δύο χρόνια αργότερα, με το συμπαθητικό Undertow, για το οποίο χρησιμοποίησε Unreal Engine 3. Κάτι ανάλογο ισχύει και εδώ.
Για να εξασφαλίσει την επιτυχία του Shadow Complex, η Chair Entertainment δανείστηκε πολλά στοιχεία από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια του είδους, όπως το Metroid και το Castlevania. Βέβαια σε αντίθεση με το Undertow, εδώ δεν ανέλαβε μόνη της την ανάπτυξη του τίτλου, αλλά είχε στο πλευρό της την Epic Games, η οποία έχει ως γνωστόν την πλήρη επιμέλεια της Unreal Engine, καθώς και καταξιωμένα blockbusters, όπως τα Unreal Tournament και Gears of War.
Σενάριο
Το Shadow complex βασίζεται στον κόσμο του “Empire” που έχει δημιουργηθεί από τον Orson Scott Card, ενός πολύ γνωστού συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας. Σε αυτό τον κόσμο λοιπόν, κυριαρχούν θεωρίες συνωμοσίας. Η τεχνολογία, όπως είναι γνωστή στους κοινούς ανθρώπους, δεν έχει καμιά σχέση με αυτή που αναπτύσσεται στα εργαστήρια.
Το story ξεκινάει κάπως έτσι. Ένα ξέγνοιαστο απόγευμα, ο Jason Fleming αποφάσισε να πάει εκδρομή με την φίλη του Claire στα Chinnereth Reservoir της Ουάσιγκτον για να εξερευνήσουν τις σπηλιές που έχει η περιοχή. Όταν φτάνουν εκεί, η Claire προτείνει στο φίλο της να κάνουν έναν αγώνα. Ενώ λοιπόν η Claire προηγείται, κάποια στιγμή ξεφεύγει από το οπτικό πεδίο του Jason και λίγο αργότερα πέφτει θύμα απαγωγής από την Progressive Restoration, μια ομάδα στρατιωτών. Ως εκ τούτου, αναλαμβάνετε τον ρόλο του Jason Fleming και καλείστε να σώσετε την Claire και να πολεμήσετε την πηγή του κακού.
Πως παίζεται
Το Shadow Complex είναι ένα 2D side-scroller που συνδυάζει το platform με το shooting στοιχείο. Παρότι οι χαρακτήρες κινούνται μόνο αριστερά-δεξιά, σε ορισμένα σημεία σας δίνεται η δυνατότητα να ανταλλάξετε πυροβολισμούς με εχθρούς που βρίσκονται στο βάθος της οθόνης.
Ο ήρωάς σας κινείται με τον αριστερό αναλογικό μοχλό, ενώ με τον δεξί ελέγχετε το όπλο. Εννοείται ότι υπάρχει άλμα (κουμπί Α), όπως επίσης και melee επίθεση (κουμπί Β, με το οποίο παράλληλα ανοίγετε και πόρτες). Όσο για τα triggers, με το LT καλύπτεστε, ενώ τα RT και RB ενεργοποιούν κύριο και δευτερεύον όπλο αντίστοιχα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου