Trine 2 με ταξίδι στον χρόνο...

Το καλοκαίρι του 2009, το Trine τράβηξε την προσοχή του κοινού κυρίως με τον εντυπωσιακό οπτικοακουστικό τομέα και την παραμυθένια ατμόσφαιρά του. Το πρώτο παιχνίδι της σειράς αποδείχτηκε επιτυχημένο, αφού -όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Frozenbyte- ξεπέρασε τις 1,1 εκατομμύρια πωλήσεις. Τα καλά νέα για όσους έμειναν ευχαριστημένοι από το πρώτο παιχνίδι της σειράς, είναι ότι το Trine 2 είναι αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς και σαφώς ανώτερο συνολικά.
Εντυπωσιακά γραφικά και ποικίλο art direction
Ο τεχνικός τομέας του Trine 2 είναι εξαιρετικός. Τα γραφικά είναι σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με το πρωτότυπο παιχνίδι και το art direction διαθέτει πολύ μεγάλη ποικιλία. Ο εικαστικός τομέας του παιχνιδιού είναι κορυφαίος και δείχνει ότι η Frozenbyte αφιέρωσε πάρα πολύ χρόνο στο σχεδιασμό του κάθε background ξεχωριστά. Δεν είναι λίγες οι φορές που σταματήσαμε να παίζουμε για να θαυμάσουμε το σκηνικό.
Το animation βρίσκεται και αυτό σε πολύ υψηλά επίπεδα και κατάφερε να μας εντυπωσιάσει. Μικρές λεπτομέρειες, όπως ο μάγος που κρατάει το καπέλο του για να μην το πάρει ο αέρας όταν κινείται κόντρα στον άνεμο και το animation των κυμάτων που σκάνε στις ακτές, είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Πολύ απλά, το Trine 2 είναι το ομορφότερο 2D παιχνίδι με πολυγωνικά γραφικά που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Ο ηχητικός τομέας κινείται και αυτός σε υψηλά επίπεδα. Η μουσική του παιχνιδιού είναι εξαιρετική και η αφήγηση του εκφωνητή, όπου αυτή υπάρχει, συνεισφέρει σημαντικά στη γενικότερη ατμόσφαιρα.
Μια φορά και ένα καιρό, τρεις ήρωες έλυναν γρίφους και εξόντωναν εχθρούς
Το Trine 2 μας επιτρέπει για άλλη μία φορά να οδηγήσουμε τον Amadeus τον μάγο, τη Zoya την κλέφτρα και τον Pontius τον ιππότη σε μία παραμυθένια, αλλά όχι ιδιαίτερα πρωτότυπη ή ενδιαφέρουσα ιστορία. Η υπόθεση του Trine 2 κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με του πρώτου τίτλου και είναι αδιάφορη στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Ωστόσο, αυτό είναι το μόνο σημείο που δεν επήλθαν σημαντικές βελτιώσεις.
Οι σημαντικότερες βελτιώσεις του παιχνιδιού εντοπίζονται στην αρμονική εναλλαγή ανάμεσα στη δράση, το platforming και τους γρίφους, ενώ αυτή η φορά η ισορροπία ανάμεσα στους τρεις χαρακτήρες είναι άψογη. Ο μάγος μπορεί να φτιάχνει κουτιά, οριζόντιες σανίδες και να μετακινεί πολλά αντικείμενα με τη χρήση των μαγικών του. Η κλέφτρα μπορεί να γαντζώνεται σε ξύλινες επιφάνειες, έχει στη διάθεσή της τόξο και εκτελεί λίγο μεγαλύτερα άλματα από τους υπόλοιπους χαρακτήρες. Ο ιππότης έχει στη διάθεσή του ασπίδα, σπαθί και ένα σφυρί που μπορεί να το πετάξει στους εχθρούς ή για να γκρεμίσει τοίχους και να αποκαλύψει νέες περιοχές.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου