Alpha Polaris με πολύ κρύο....

Τα adventures δεν αποτελούν τις ναυαρχίδες του gaming στη σημερινή εποχή. Το "χρηματικό τρόπαιο" και, προφανώς, το παχυλό budget, ανήκει περισσότερο σε παιχνίδια που προσφέρουν έντονη δράση και αυξημένη αδρεναλίνη, είτε αυτά είναι FPS είτε RPGs είτε ποδοσφαιρικά simulators. Παρόλα αυτά, το γένος ζει και αναπνέει, ειδικά στην αγαπητή μας Ευρώπη, κάτω από προσπάθειες μικρών εταιριών να προσφέρουν ποιοτική εξιστόρηση και ατμόσφαιρα, δίχως να απαιτούν από τον παίκτη να ιδρώσει. Σα να μην έφτανε αυτό, υπάρχει ένα κρυφό μα τεράστιο κίνημα από hardcore adventurers, που όχι μόνο δεν έχει εγκαταλείψει το είδος με το οποίο μεγάλωσε, αλλά προσπαθεί να του επιστρέψει λίγη από τη χαρά που προσέφερε στο παρελθόν.
Ο λόγος, φυσικά, για τους δεκάδες ανεξάρτητους δημιουργούς, οι οποίοι, κάτω από μεγάλες στερήσεις και με μηδενικά σχεδόν budgets, καταφέρνουν εβδομάδα με την εβδομάδα να κυκλοφορούν διαμάντια υψηλής ποιότητας και ευρηματικότητας. Το Alpha Polaris, λοιπόν, αποτελεί ένα τέτοιο δημιούργημα, καθώς είναι το πνευματικό τέκνο πέντε ατόμων από τη Φινλανδία. Μπορεί όμως να σταθεί όρθιο στη σύγχρονη εποχή;
Ανακαλύπτοντας τον παγωμένο Βορρά – Σενάριο
Η ιστορία του παιχνιδιού λαμβάνει χώρο στον Alpha Polaris, έναν ερευνητικό σταθμό πετρελαϊκής εταιρίας στην παγωμένη Γροιλανδία. Εσείς είστε ο Rune, ένας Νορβηγός φοιτητής, ο οποίος είναι φιλοξενούμενος του σταθμού καθώς κάνει τη διατριβή του επάνω στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη διαμέσου της συμπεριφοράς των πολικών αρκούδων. Όλα ξεκινούν φυσιολογικά, με εσάς να βρίσκετε μια αρκούδα και να της περνάτε ένα κολάρο εντοπισμού, και την ομάδα του σταθμού να συνεχίζει τις μελέτες της. Λίγο αργότερα, μάλιστα, συμβαίνει κάτι που προκαλεί μεγάλη χαρά στην ομάδα, καθώς ο αρχηγός της ερευνητικής ομάδας ανακαλύπτει ένα μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου να κρύβεται μέσα σε μια παγωμένη χαράδρα.
Το περίεργο της υπόθεσης; Ότι κατά την έρευνά του, ανακάλυψε εκεί δύο ανθρώπινα κόκκαλα και ένα παλιό δέρμα γεμάτο παλαιολιθικά σύμβολα. Παρόλη τη σημασία αυτής της ανακάλυψης, όμως, η ομάδα δεν φαίνεται ιδιαίτερα διατεθειμένη να ερευνήσει παραπάνω, καθώς μπορεί να σταματήσει την πιθανότητα εξόρυξης του πετρελαίου. Όλα λοιπόν βαίνουν καλώς και η ζωή συνεχίζεται όπως συνήθως.
Τη νύχτα, όμως, τρομερά όνειρα αρχίζουν να ταλανίζουν τους ανθρώπους του σταθμού, όνειρα γεμάτα βία, αίμα και τρόμο. Αμέσως, από εκεί, το παιχνίδι παίρνει μια πολύ πιο σκοτεινή μορφή, με το περιβάλλον να αλλάζει, τους ανθρώπους να αρχίζουν να τα χάνουν και την επαφή σας με τον έξω κόσμο να έχει χαθεί έπειτα από ιδιαίτερα ισχυρά φαινόμενα της Aurora Borealis. Τι συμβαίνει στους ανθρώπους στο σταθμό; Τι είναι αυτά τα λείψανα που βρήκατε; Γιατί όλοι δείχνουν να γνωρίζουν κάτι, αλλά σας αγνοούν;
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου