Hydrophobia Prophecy

Το Hydrophobia Prophecy αποτελεί γενικότερα μια περίεργη περίπτωση παιχνιδιού. Αρχικά είχε κυκλοφορήσει ένας τίτλος ονόματι Hydrophobia…σκέτο, αποκλειστικά για το Xbox Live Arcade. Πρόκειται για ένα Survival Adventure το οποίο είδαμε πριν από περίπου ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου 2010. Στόχος της κυκλοφορίας αυτής ήταν να είναι η πρώτη από μια τριλογία ανάλογης θεματολογίας.
Η Dark Energy Digital όμως, παίρνοντας στα σοβαρά τα σχόλια και τις κριτικές, αποφάσισε να βελτιώσει πολλά από τα στοιχεία του δημιουργήματός της. Το παιχνίδι επανασχεδιάστηκε, έγιναν πολλές αλλαγές στην ιστορία και το gameplay, προστέθηκε η λέξη Prophecy στον τίτλο και η αναβαθμισμένη αυτή έκδοση (περιγράφεται ως η 1.5 της αντίστοιχης του Xbox 360) κυκλοφόρησε στη συνέχεια για PC –μέσω Steam- και PS3. Έτσι, το Hydrophobia Prophecy πλέον, αποτελεί ένα κατά 70% νέο παιχνίδι, ενώ όσα levels υπήρχαν στην πρώτη έκδοση σχεδιάστηκαν εκ νέου.
Σενάριο
Το story του παιχνιδιού μας μεταφέρει στο προσεχές μέλλον, σε μια γη που μαστίζεται από τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού. Τα γεγονότα διαδραματίζονται σε ένα τεράστιο υπερσύγχρονο πλοίο με το όνομα Queen of the World, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μια μικρή πλωτή πόλη. Στο σκάφος αυτό βρίσκονται οι Five Founding Fathers, κορυφαία στελέχη μεγάλων πολυεθνικών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση έχουν καταφέρει να συσσωρεύσουν τεράστια κέρδη, παρόλο που το σύνολο του πληθυσμού υποφέρει.
Η ιστορία μας ξεκινάει όταν τρομοκράτες καταλαμβάνουν το Queen of the World. Οι ίδιοι καλούν τους εαυτούς τους “Malthusians”, από το όνομα του πολιτικού Thomas Malthus, ο οποίος είχε προβλέψει τα τεράστια προβλήματα που θα έφερνε η υπερβολική αύξηση του πληθυσμού. Η επίθεσή τους έχει προκαλέσει πολλές ζημιές στο σκάφος και οι εγκαταστάσεις έχουν πλημυρίσει, ενώ μαίνονται πυρκαγιές και σημειώνονται συνεχείς εκρήξεις. Εκεί βρίσκει τον εαυτό της παγιδευμένο η ηρωίδα μας Kate Wilson, η οποία είναι μηχανικός συστημάτων. Στόχος της είναι να σταματήσει τα σχέδια των τρομοκρατών και να σώσει τους επιβάτες του πλοίου. Στο πλευρό της βρίσκεται ο Scoot, καλός της φίλος και υπεύθυνος ασφαλείας, που κυκλοφορεί μέσα στο πλοίο και την καθοδηγεί μέσω ασυρμάτου.
Να σημειωθεί πως στην έκδοση για PC η ιστορία διαθέτει μια «ενισχυμένη» version, με επιπλέον cutscenes και ορισμένα extra στοιχεία στη υπόθεση όσον αφορά τα σχέδια των τρομοκρατών.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου