inSANE: Η τριλογία τρόμου

Το πρώτο μέρος μίας τριλογίας τρόμου αποτελεί το νέο Adventure με τίτλο “inSANE” που αναπτύσσει η Volition (Saints Row) σε συνεργασία με τον Guillermo del Toro. Ο διάσημος σκηνοθέτης των Pan's Labyrinth, Hellboy και Blade 2, έχει υπογράψει συμβόλαιο διαρκείας με την εκδότρια εταιρία του παιχνιδιού THQ, ως εξωτερικός συνεργάτης στη δημιουργία παιχνιδιών και πιθανών ταινιών που θα προκύψουν από αυτά.Η εταιρεία θα διατηρήσει τα πνευματικά δικαιώματα αυτών των παιχνιδιών, με τον Del Toro να αποσπά τα δικαιώματα των ταινιών.
«Η THQ έχει δεσμευτεί στην δημιουργία σπουδαίων παιχνιδιών με την συμμετοχή των πιο ταλαντούχων καλλιτεχνών του κόσμου, παρέχοντάς τους την απαραίτητη στήριξη για την δημιουργία καινοτόμων εμπειριών. Ο Guillermo δεν είναι μόνο ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης και συγγραφέας αλλά και ένας φανατικός gamer γι’ αυτό, με αυτή τη σειρά παιχνιδιών θέλουμε να οδηγήσουμε τον παίκτη σε ένα μέρος που δεν έχει βρεθεί ποτέ μέχρι τώρα, να αμφισβητεί την ίδια του την αίσθησή για το τι είναι σωστό και τι είναι ηθικό» δήλωσε στα VGA awards ο γενικός διευθυντής της THQ, Danny Bilson.
Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο ίδιος ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι το παιχνίδι έχει έντονο τον χαρακτήρα του Lovecraft (δημιουργός της μυθολογίας Cthulu) προσφέροντας μία αρκετά διαφορετική εμπειρία τρόμου, απ' ότι τα υπόλοιπα παιχνίδια του είδους. Τόνισε ότι μαζί με την ομάδα του δίνουν σε κάθε μέρος της τριλογίας από τρία χρόνια προθεσμία, έχοντας ως στόχο την παραγωγή ενός μεγάλου, λεπτομερέστατου κόσμου.
Άλλες συμμετοχές γνωστών σκηνοθετών του κινηματογράφου σε video games είναι αυτές των John Woo (Face/Off, Hard Boiled) στο “Stranglehold”, του Steven Spielberg (Jaws, Jurassic Park, ET κ.α.) στο “Medal of honor” και το “Bloom Box” του Wii, του James Wan (SAW) στο τρέιλερ του “Dead Space” και του Zack Snyder (300) που έχει υπογράψει συμφωνία με την EA για τρεις μελλοντικές ταινίες χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι συγκεκριμένο ακόμη.
Το inSANE αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2013 σε PC, Playstation 3 και Xbox 360.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου