Νυχτερινή διασκέδαση a’la Sims 3

Μετά την κυκλοφορία του Sims 3, όπως ήταν λογικό, η EA είχε στα σκαριά μια σειρά από expansion packs, με στόχο να εμπλουτίσει αρκετά το gameplay ενός καλού αλλά ταυτόχρονα κάπως «φτωχού» life simulator. Καλώς η κακώς, όσα expansions έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα, είτε απλά δανείζονται στοιχεία είτε «αντιγράφουν» παλιότερα expansions των σειρών Sims και Sims 2, προσθέτοντας όμως αρκετά καινούρια χαρακτηριστικά. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το νεότερο expansion για το Sims 3, το οποίο σας εισάγει στα κόλπα της νυκτερινής διασκέδασης.
Σενάριο
Το Late Night είναι το τρίτο κατά σειρά expansion του Sims 3. Μόλις τέσσερις μήνες μετά το δεύτερο, δίνει την δυνατότητα στους sims σας να απολαύσουν την νυχτερινή ζωή στις πόλεις τους, μαζί με μια γκάμα ρούχων, αντικειμένων και τοποθεσιών, ενώ η θεματολογία του είναι παρόμοια με τα Sims: Superstars και Sims 2: Nightlife.
Gameplay
Κύριο νέο χαρακτηριστικό του expansion είναι η δυνατότητα να κάνετε τους sims σας «celebrities», δηλαδή διάσημους. Ανάλογα με την καριέρα που έχετε επιλέξει, το παιχνίδι βαθμολογεί τον χαρακτήρα σας βάση μιας μορφής level με αστεράκια, τα οποία υποδηλώνουν πόσο διάσημος είναι κάποιος στον κόσμο των sims. Το level αυτό ανεβαίνει ανάλογα με την κοινωνικότητα και τις πράξεις κάθε sim, οχι μόνο στον κόσμο της νύχτας αλλά και στην καθημερινή του ζωή.
Ως celebrity, οι sims σας έχουν πρόσβαση σε nightclubs, bars και events στην πόλη, σε μέρη όπου ο απλός ταπεινός sim τρώει «πόρτα» (ναι, υπάρχουν πορτιέρηδες!), ενώ βέβαια τους δίνεται και η δυνατότητα να δημιουργήσουν πολύ περισσότερες σχέσεις από έναν sim που -στην κυριολεξία- δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του.
Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο ακούγονται. Όπως και στην πραγματικότητα, οι celebrities ρισκάρουν μέσω της φήμης τους να τραβήξουν επάνω τους τα βλέμματα των άλλων, όχι όμως πάντα με την καλή έννοια. Θα συναντήσετε τα κλασικά ρεζιλίκια των παπαράτσι, οι οποίοι πάντα βρίσκονται μαζί σας ακόμα και στις πιο... περίεργες στιγμές. Η έκθεση της προσωπικής ζωής των sims, ακόμα και σχέσεις με άτομα “μικρότερου κοινωνικού status”, είναι αρκετή για να χάσουν της φήμης τους. Δεν έχει σημασία αν ο διάσημος sim σας ερωτεύτηκε την καθαρίστριά του! Φροντίστε μόνο να μην τον δούν μαζί έξω, γιατί τότε από ίνδαλμα θα καταντήσει να τον χλευάζουν. Όσο δύσκολο είναι να αποκτήσετε φήμη στο παιχνίδι, άλλο τόσο εύκολο είναι να την χάσετε, πράγμα που κάνει την εξέλιξη της φήμης του sim σας πραγματική πρόκληση. Ομολογουμένως το σύστημα φήμης του παιχνιδιού είναι στημένο άριστα, έτσι ώστε και να μην καταντήσει εύκολο και βαρετό, αλλά ούτε και να σας δυκολεύει τόσο ώστε να σας απωθήσει.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου