Dead Nation και τα ζόμπι επιστρέφουν...

Τα ζόμπι έχουν μπει για τα καλά στο χώρο του gaming αφού απ’ ότι φαίνεται κάθε χρόνο κυκλοφορούν τουλάχιστον πέντε τίτλοι με αυτή τη θεματολογία. Ο λόγος βέβαια που συμβαίνει αυτό, δεν είναι άλλος από τον υψηλό αριθμό πωλήσεων που επιτυγχάνουν τέτοιου είδους παιχνίδια. Οι διάφορες εκδοτικές εταιρίες, βλέποντας πως οι τίτλοι με τους undead “φίλους μας” πουλάνε, τείνουν να προσλαμβάνουν ολοένα και περισσότερους developers για να δημιουργήσουν νέα games με το ίδιο περιεχόμενο. Αυτό βεβαίως δεν μας ενοχλεί καθόλου, καθώς όπως όλοι ξέρουν, το να σκοτώνεις ζόμπι είναι διασκεδαστικό! Η Housemarque το γνώριζε αυτό και θέλησε να αποδώσει κι εκείνη την δική της εκδοχή για το πως πρέπει να είναι ένα παιχνίδι τρόμου, δημιουργώντας το Dead Nation.
Μια…“ασυνήθιστη” ιστορία
Βλέποντας το story του παιχνιδιού, παρατηρείται πως δεν υπάρχει ούτε μια διαφοροποίηση από όλα τα υπόλοιπα games της αγοράς. Συγκεκριμένα, ένας φοβερός ιός έχει εξαπλωθεί στην πόλη και έχει μολύνει σχεδόν όλους του πολίτες. Όσοι είναι φορείς του ιού μετατρέπονται σε ζόμπι. Όποτε τα νέα μεταλλαγμένα όντα αγγίξουν κάποιο υγιή άνθρωπο τον μετατρέπουν αμέσως σε ζόμπι. Βέβαια για κάποιον άγνωστο λόγο, δεν ισχύει το ίδιο και για τους δύο πρωταγωνιστές, οι οποίοι δεν μπορούν να μεταλλαχτούν. Έτσι, όντας οι μοναδικοί επιζώντες του ανθρώπινου γένους, προσπαθούν να εξοντώσουν κάθε ίχνος από ζόμπι προκειμένου να υπάρξει ξανά ισορροπία στη φύση.
Gameplay
Στο ξεκίνημά σας επιλέγετε ανάμεσα στους ήρωες του παιχνιδιού, τον Jack McReady και την Scarlett Blake. Η πλοκή δεν αλλάζει ανάλογα με τον χαρακτήρα που θα επιλέξετε, οπότε δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για να προτιμήσετε κάποιον από τους δύο. Το σενάριο εξελίσσεται, ελάχιστα μεν αλλά με όμορφο τρόπο δε. Πριν ξεκινήσει το οποιοδήποτε επίπεδο, σας παρουσιάζεται ένα εισαγωγικό βίντεο που σας προϊδεάζει για το τι θα πρέπει να κάνετε. Τα συγκεκριμένα σποτάκια δεν διαρκούν παραπάνω από ένα λεπτό το καθένα και πολλές φορές δείχνουν όχι μόνο τον παίκτη σας αλλά και σκηνές από γεγονότα που υποτίθεται ότι συνέβησαν στην πόλη.
Το Dead Nation είναι ένα top-down shooter, όπου η δράση εξελίσσεται με μία πανοραμική κάμερα. Αυτό σας επιτρέπει να έχετε πλήρη οπτική του χαρακτήρα σας και του τι κινείται γύρω σας. Ο πόλεμός σας ενάντια στους μεταλλαγμένους είναι ανελέητος και ξεκινάει με έντονες συμπλοκές από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Έχοντας στα χέρια σας μόνο ένα πολυβόλο (που για κάποιο λόγο ρίχνει τις σφαίρες του μια-μια) τίθεστε αντιμέτωποι με δεκάδες ζόμπι τα οποία έχουν ως απώτερο σκοπό να σας εξαφανίσουν από προσώπου γης. Οι κινήσεις των αντιπάλων σας είναι πολύ γρήγορες και γι’ αυτό το λόγο το παιχνίδι απαιτεί να έχετε γρήγορα αντανακλαστικά, άριστη στόχευση και μία στοιχειώδη στρατηγική.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου