Game On: πάτησε εκκίνηση...

Τα Retro
Κατά την είσοδό σας στην έκθεση, θα βρεθείτε μπροστά στις πρώτες arcade μηχανές. Είναι όλες τους πιστά αντίγραφα των τότε coin-op που είχαν σαρώσει και δημιουργούσαν ουρές με διψασμένους gamers, σε μία εποχή όπου δεν υπήρχε το Internet και το MAME, ενώ οι κονσόλες δεν είχαν διαδοθεί μέχρι σήμερα. Ήταν οι αρχές της δεκαετίας του ’80, τότε που οι μικροϋπολογιστές ήταν σχεδιασμένοι κυρίως για προγραμματιστικές δουλειές και τα games της τότε εποχής «έτρωγαν την σκόνη» των ουφάδικων.
Στο πρώτο δωμάτιο αλλά και στον κεντρικό διάδρομο της έκθεσης, χαιρετίζουμε τις μεγάλες μορφές του είδους. Τον Pac-Man, το Space Invanders, το Galaxian και «τα άλλα παιδιά». Με χαρά μου είδα μπαμπάδες να παίζουν με μεγαλύτερο πάθος απ’ τους γιους τους, καθώς θυμήθηκαν μετά από καιρό τα παιδικά τους χρόνια. Τότε που πολλοί από εμάς ήμασταν ακόμα αγέννητοι.
Το μουσείο
Σε ένα από τα δύο κεντρικά δωμάτια, υπάρχει ένας χώρος όπου βρίσκονται στη σειρά ιστορικές παιχνιδομηχανές και υπολογιστές του παρελθόντος. Από το Odyssey, την πρώτη κονσόλα της αγοράς που κυκλοφόρησε η Magnavox το 1972 (φώτο), περνάμε στο Atari, στον Spectrum, στο Super Mario Bros του NES, στο Wizball του Commodore 64, στο Lemmings της Amiga 500. Συνεχίζουμε με το Tetris του Super NES μέχρι το Ridge Racer του πρώτου Playstation.
Όσο προχωράμε στην περιήγησή μας, συναντάμε ολοένα και νεότερες κονσόλες. Απ’ το Dreamcast της Sega υπάρχει το Soul Calubur κι από το πρώτο Xbox της Microsoft το Dead or Alive Ultimate. Στο Gamecube την εμφάνισή του κάνει το πολυαγαπημένο Mario Kart: Double Dash. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται και πολλά ιστορικά φλιπεράκια, τα οποία έχουν πλέον εκλείψει στις μέρες μας.
Στην επιλογή των παιχνιδιών, υπάρχουν games για κάθε γούστο, όμως το επίκεντρο είναι δίχως αμφιβολία τα casual games, ώστε ότι παίζουν οι επισκέπτες να είναι εύκολο και κατανοητό. Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης πιάνουν οι κονσόλες, περισσότερο ίσως απ’ όσο θα περιμέναμε σε σχέση με τα Coin-Op και (φυσικά) τα PC, απ’ τα οποία ξεχωρίζει το διαχρονικό The Secret of the Monkey Island και το πρωτοποριακό για την εποχή του Doom. Οι κονσόλες της Nintendo δίνουν ρεσιτάλ με ιστορικούς τίτλους όπως το The Legend of Zelda: Ocarina of Time για Nintendo 64, και το πρώτο Final Fantasy σε NES. Συναντήσαμε όμως και το ιστορικό Final Fantasy VII στο Playstation, ενώ από τα fighting games μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν το Virtua Fighter 4 στο PS2 και το Street Fighter IV στο Xbox 360.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου