Create ένα παιχνίδι γεμάτο...φυσική

Τους τελευταίους μήνες έχουν κυκλοφορήσει διάφοροι τίτλοι που απ’ ότι φαίνεται προσπαθούν να επαναφέρουν τα puzzle games και πάλι στις πρώτες προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού. Την καλή αρχή την έκανε το LittleBigPlanet στο PS3 κάνοντας εκατομμύρια πωλήσεις και δημιουργώντας μια μεγάλη fan base όπου και περιμένει με ανυπομονησία τον επόμενο τίτλο της σειράς. Έπειτα, συνέχισαν να κυκλοφορούν ακόμη περισσότερα games που αν και δεν έφτασαν στην κορυφή, κατάφεραν να κεντρίσουν για αρκετό καιρό το ενδιαφέρον πολλών παικτών ανά τον κόσμο.
Έτσι, η EA, βλέποντας πως πλέον έχουμε φτάσει σε καιρούς όπου τα puzzle games βρίσκουν απήχηση στον κόσμο, αποφάσισε να διαθέσει στην αγορά έναν παρόμοιο τίτλο. Η δουλεία ανατέθηκε στην Bright Light Studios, μια σχετικά νέα εταιρία, την οποία η EA θεώρησε ικανή για την δημιουργία ενός ανάλογου παιχνιδιού που να περιλαμβάνει ότι ζητάει ο κόσμος. Αρκετούς γρίφους για επίλυση, αλλά και πλήρη ελευθερία για να δημιουργήσει οποιοσδήποτε ότι μπορεί να φανταστεί. Αυτή ήταν άλλωστε και η αρχική ιδέα. Ένας τίτλος όπου η φαντασία του κάθε παίκτη να μπορεί να αποτυπώνεται μέσα στο δικό του ξεχωριστό level. Είναι όμως τελικά έτσι τα πράγματα;
Τι ακριβώς είναι το Create;
Πράγματι στο Create σας δίνεται το ελεύθερο να δημιουργήσετε ένα σωρό πράγματα, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που δεν θα σας αφήσουν να ξετυλίξετε όλο το καλλιτεχνικό σας ταλέντο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί στο Create, πρέπει πάντοτε να ακολουθάτε την λογική του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, σκοπός σας είναι να μεταφέρετε κάποια ζητούμενα αντικείμενα (συνήθως οχήματα), από το ένα σημείο στο άλλο, χρησιμοποιώντας ότι είναι διαθέσιμο στο εκάστοτε level. Δεν έχει σημασία ο τρόπος που θα το καταφέρετε αυτό, αλλά μόνο το αποτέλεσμα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου