Ghost Pirates of Vooju Island

Η Autumn Moon Entertainment, παραγωγός του εξαιρετικού adventure του 2008 “A Vampyre Story”, συνεχίζει την πολύ καλή της δουλειά με ένα νέο τίτλο εν ονόματι “Ghost Pirates of Vooju Island”. Όπως αντιλαμβάνεστε και από τον τίτλο, το θέμα με το οποίο καταπιάνεται η εταιρία του Bill Tyler έχει χαρακτήρα…πειρατικό. Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, το Ghost Pirates έχει τα φόντα για να πετύχει, καθώς ο κύριος Tyler ήταν στην βασική ομάδα σχεδιασμού του “The Curse of Monkey Island”. Αυτό πέρα από θετικό στοιχείο, αυξάνει ταυτόχρονα την καχυποψία με την οποία ενδεχομένως κάποιοι να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι, πιστεύοντας ότι κινδυνεύει να αποτελέσει μια κακή αντιγραφή των μοναδικών σε χιούμορ και gameplay παιχνιδιών της LucasArts.
Θέλω να γίνω πειρατής
Η ιστορία εμπλέκει τρεις διαφορετικούς και άκρως αντίθετους χαρακτήρες που βρίσκονται ξαφνικά νεκροί και υπό την επήρεια μιας κατάρας που ενώνει τις τρεις ψυχές τους. Βρίσκονται λοιπόν σε μορφή φαντασμάτων (εξ ου και ο τίτλος) έτοιμοι να ανακτήσουν τα χαμένα σώματά τους. Ο ιερέας Vooju Papa Doc, ο μάγειρας Blue Belly και η πειρατής Jane Starling βρίσκονται αντιμέτωποι με την σατανική Queen Zimbi που έχει συμμαχήσει με τον Captain Greenbeard και έχει στήσει μια μεγάλη συνωμοσία. Ακολουθείτε λοιπόν την άσπονδη παρέα, στην προσπάθειά της να σταματήσει τα σχέδια της Queen Zimbi, σε μια χιουμοριστική περιπέτεια γεμάτη ζόμπι, μεθυσμένους πειρατές και γοργόνες,.
Το σενάριο αποδίδεται με αρκετά όμορφο τρόπο και παρά την κεντρική ιδέα που έχει να κάνει με μια πειρατική ιστορία, δε φαίνεται να έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από το Monkey Island. Μέσα του συνταντάμε πρωτότυπες προσθήκες και από άλλους πολιτισμούς -όπως οι Ίνκας- που εμπλουτίζουν και δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην ιστορία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ορισμένα καλά κρυμμένα σημεία που μόνο έπειτα από δεύτερη σκέψη μπορεί κάποιος να τα συνδυάσει με την σειρά Monkey Island. Αν είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί δε, υπάρχουν αναφορές και easter eggs που σχετίζονται με αυτή.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου