Sly Cooper: Thieves in Time

Η σειρά Sly Cooper έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητή στους gamers κυρίως μικρής ηλικίας λόγω του καρτουνίστικου ύφους που την χαρακτηρίζει. Πριν από περίπου 10 χρόνια γνωρίσαμε τον Sly, ένα ρακούν κλέφτη που μιλάει και σκέφτεται σαν άνθρωπος. Η κονσόλα για την οποία κυκλοφορούσε ήταν το PS2 και μέχρι το 2005 τα sequels είχαν επιτυχία. Αργότερα φτιάχτηκαν και μερικά ports στο PS3, αλλά δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν. Έτσι για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, η «κλεφτοπαρέα» κάνει την επανεμφάνισή της στο PS3 και στο PS Vita. Υπεύθυνη για αυτή την δουλειά είναι η Sanzaru Games, η ίδια εταιρία που έκανε port τα παλιά Sly Cooper στο PS3. Τα τότε παιδιά που είχαν αγαπήσει την σειρά Sly Cooper τώρα είναι μερικά χρόνια… μεγαλύτερα, αλλά οι αναμνήσεις και μόνο είναι αρκετές για να το ξανατιμήσουν. Μέσα από το preview του GameWorld πήρατε μια πρώτη ιδέα για το που κατευθύνεται το σενάριο και ποια θα είναι η τελική του μορφή. Ενθουσιαστήκαμε πραγματικά απ' το γεγονός ότι μετά το God of War: Ascension η Sony μας έφερε ξανά την ελληνική μεταγλώττιση με ένα εκλεκτό επιτελείο ηθοποιών! Το preview code που λάβαμε περιείχε μόνο το ένα πέμπτο ολόκληρου του παιχνιδιού και ήταν σε πρώιμη μορφή. "Λιώσαμε" κυριολεκτικά στο Sly Cooper: Thieves in Time, το τερματίσαμε και σας παρουσιάζουμε αναλυτικά περί τίνος πρόκειται.
Το κυνήγι του βιβλίου
Η ιστορία του Sly Cooper: Thieves in Time έχει να κάνει με την κλοπή του μυστικού βιβλίου της οικογένειας Cooper, το Thievius Raccoonus, και την εξαφάνιση των σελιδών. Ο πιο έξυπνος της παρέας, ο Bentley, καταλαβαίνει ότι οι σελίδες εξαφανίζονται επειδή κάποιος άλλος προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία με τον δικό του τρόπο. Αμέσως η παρέα ολοκληρώνει την κατασκευή της χρονομηχανής και ο Bentley, o Sly και o Murray ξεκινάνε το ταξίδι στο παρελθόν. Ταξιδεύοντας σε διάφορα μέρη, συναντάνε τους προγόνους του Sly οι οποίοι συνήθως έχουν μπλέξει πολύ άσχημα. Η παρέα φαίνεται να βρίσκεται εκεί την κατάλληλη στιγμή για να δώσει το δικό της χεράκι βοήθειας. Αυτή τη φορά, εκτός από τους καθιερωμένους κακούς, εχθρός γίνεται και η πρώην σύντροφος του Sly, Carmelita Fox η οποία τους κυνηγάει με σκοπό να πιάσει τον Sly και να τον βάλει στην φυλακή. Οι λόγοι είναι δύο: πρώτον ο Sly της είπε ψέματα ότι είχε αμνησία και μετά την… παράτησε και δεύτερον η Carmelita είναι αστυνομικίνα και η δουλειά της είναι να πιάνει τους κλέφτες.
 It’s Greek again!
Την πρώτη φορά που θα βάλετε το δισκάκι στο PS3 σας θα διαπιστώσετε ότι ανάμεσα στις διαθέσιμες γλώσσες των μενού συγκαταλέγονται και τα ελληνικά. Αυτό ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς το τρέιλερ του παιχνιδιού είχε ελληνικό voice acting και ακριβώς όπως και με το God of War: Ascension, έτσι και εδώ το μενού είναι επίσης στα ελληνικά. Η μετάφραση είναι ακριβής χωρίς αξιοσημείωτα λάθη. Υπάρχει ωστόσο μια περίπτωση να φανούν μερικές λέξεις περίεργες σε όσους έχουν συνηθίσει να τις βλέπουν τόσο καιρό στα αγγλικά. Μετά την επιλογή γλώσσας, θα έχετε να επιλέξετε για το αν θέλετε να δείτε όλη την ιστορία ή να την παρακάμψετε. Φαίνεται από την αρχή ότι στο Sly Cooper: Thieves in Time θα έχετε ελευθερία στις επιλογές, κάτι που είναι θετικό για ένα video game με linear σενάριο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου