God of War χωρίς θεική υπόσταση...

Το 2005 μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια σημαδιακή χρονιά στην αγορά των games, καθώς η Sony αποφασίζει για πρώτη φορά να συναρπάσει τους οπαδούς των Hack and slash που διέπονται από μια έντονη ροπή προς την αιματοχυσία. Και εγένετο God of War! Ένα παιχνίδι δράσης στο οποίο για πρώτη φορά πρωταγωνιστεί ένας εικονικός Έλληνας ημίθεος, ο Kratos, ο οποίος...τα έχει βάλει με τους Θεούς του Ολύμπου. Είναι ίσως η πρώτη φορά που το ελληνικό μυθολογικό στοιχείο "παντρεύεται" περίτεχνα με την ικανότητα αμερικανών developers. Στην προκειμένη περίπτωση, το δημιούργημα της Sony Santa Monica εντυπωσιάζει, δεδομένου του ότι η εν λόγω εταιρεία ανάπτυξης είχε ως μόνη εμπειρία πριν από αυτό το Kinetica, ένα racing για το PlayStation 2. Το God of War είναι διαθέσιμο όχι μόνο στο PlayStation 2 αλλά και στο PlayStation 3, ως μέρος της God of War Collection - Volume 1. Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει τα God of War και God of War II σε ιδιαίτερα ελκυστική τιμή. Αποτελεί δε ένα κόσμημα για τη συλλογή κάθε fan του PlayStation.
  God created Kratos...and Kratos killed God!
Πρωταγωνιστής της απόλυτης μυθολογικής εποποιίας είναι ο Kratos, ένας σπαρτιάτης οπλαρχηγός όνομα και πράγμα! Πανίσχυρος και ανελέητος προς τους εχθρούς του, ο Kratos τα βρήκε σκούρα αντιμετωπίζοντας τις ορδές ενός βάρβαρου βασιλιά και κατέφυγε –προς μεγάλη του ατυχία– στην κλασική λύση των τότε απελπισμένων, τη θρησκεία, η οποία ως γνωστόν στην αρχαία Ελλάδα ήταν ο δωδεκαθεϊσμός. Ο Kratos παρακάλεσε τον Άρη να του δώσει την δύναμη να εξοντώσει τους εχθρούς του με αντάλλαγμα τις ισόβιες υπηρεσίες του. Ο Άρης δέχθηκε την συμφωνία και εφοδίασε τον Kratos με τα Blades of Chaos, ένα ζευγάρι αλυσιδωτές λεπίδες σφυρηλατημένες στα Τάρταρα! Με τις νέες του λεπίδες ο Kratos τσακίζει τους βαρβάρους και αρχίζει να πολεμά για λογαριασμό του Άρη. Μια ημέρα όμως, ο Θεός του πολέμου Άρης στήνει μια ωραία κοσμική «φάρσα» στον Kratos στην προσπάθειά του να τον απαλλάξει από τις γήινες έννοιες, φάρσα που καταλήγει στη σφαγή της οικογενείας του και την απόφαση του Kratos να σταματήσει να υπηρετεί τον Άρη. Τσακισμένος από τις τύψεις και γεμάτος μίσος απέναντι στον πρώην αφέντη του, ο Kratos συμμαχεί με τη Θεά Αθηνά και ξεχύνεται σε μια συναρπαστική περιπέτεια προκειμένου να ανακαλύψει το μοναδικό αντικείμενο που μπορεί να παράσχει την δύναμη για να εξοντώσει κάποιος ένα Θεό. Το κουτί της Πανδώρας! Olympus has fallen!
Μετά το εκπληκτικό cutscene της εισαγωγής που σας εισάγει στο πνεύμα της περιπέτειας και αποκαλύπτει το κίνητρο που ωθεί τον Kratos, χειρίζεστε τον αγαπητό μας ήρωα πάνω σε ένα πλοίο, σφαγιάζοντας ανελέητα νεκροζώντανους και μαθαίνοντας τους μηχανισμούς του χειρισμού. Το μισάωρο tutorial κλιμακώνεται με την απόκτηση του πρώτου skill του Kratos (Poseidon’s Rage) και κορυφώνεται στην σκληροπυρηνική σύγκρουση με το πρώτο boss του παιχνιδιού, την τρομερή Ύδρα
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου