Darkstalkers Ressurection γιατί είναι τολμηρό..

Το Darkstalkers Resurrection είναι η αναγέννηση της σειράς Darkstalkers που ξεκίνησε το 1995 με το Night Warriors και συνεχίστηκε το 1997 με το Darkstalkers 3. Και τα δύο είχαν θετική απήχηση στην αγορά λόγω της θεματολογίας των χαρακτήρων. Μετά από 16 χρόνια, η επαναφορά του συμπαθούς αυτού fighting σίγουρα αποτελεί μια νεκρανάσταση των...undead μαχητών που φιλοξενεί. Η Capcom σε αυτή εδώ την προσπάθεια κάνει μια αναγέννηση και ένα "ρετουσάρισμα" στους δαγκανιάρηδες και καβγατζήδες ήρωες των δυο προαναφερθέντων τίτλων και σε μια τακτική 2 σε 1, που θυμίζει λίγο διαφήμιση σαμπουάν, μας τους φέρνει και πάλι στο σαλόνι μας. Η προγραμματιστική εταιρία Iron Galaxy Studios που βρίσκεται πίσω από το συγκεκριμένο τίτλο, έχει στο παλμαρέ της και άλλα games συνυφασμένα με fighting games όπως τα Street Fighter III: 3rd Strike και Marvel vs. Capcom Origins. Σίγουρα οι εποχές του arcade έχουν περάσει ανεπιστρεπτί τουλάχιστον κατά την άποψή μου. Ένας φρέσκος gamer δύσκολα να πειστεί να "επενδύσει" τα χρήματά του σε ανάλογο video game, πόσο μάλιστα όταν τα Tekken και Mortal Kombat προσφέρουν πολύ περισσότερη δράση και γραφικά που κόβουν την ανάσα. Είναι άδικο βέβαια να συγκρίνουμε το Darkstalkers Ressurection με κάποιο από τα δυο κυρίαρχα στην κατηγορία fighting. Είναι games της ίδιας κατηγορίας (fighting) αλλά διαφορετικής φιλοσοφίας. Αυτή λοιπόν η νοσταλγία που αποπνέει το νέο αυτό δημιούργημα που θα αναλύσουμε σήμερα, είναι ορατή από συγκεκριμένο και μόνο κοινό. Ready (or not)? Fight!
Μπουνιές, κλωτσιές, σφαλιάρες και κατραπακιές. Όχι μόνο όμως. Κοφτερές λεπίδες, πριονοκορδέλες, αρχαίες κατάρες και τέλος πάντων αιχμηρά αντικείμενα που δεν θα θέλατε να βρίσκονται στην πραγματικότητα δίπλα σας, σε καμία περίπτωση. 14 μαχητές, 14 όντα (πεινασμένα για νίκη αλλά και αίμα) από άλλον κόσμο που άμα λάχει δαγκώνουν κιόλας. Μαχητές που η παρουσία τους θα τρόμαζε σίγουρα τους Ruy/Ken ή ακόμα και τον Blanca. Αυτοί είναι με λίγα λόγια οι μαχητές του Darkstalkers Resurrection. Κάποιοι είναι μυστηριώδεις, άλλοι πάλι φρικιαστικοί. Κάποιοι είναι φυλακισμένοι σε σώματα που δεν τους ανήκουν και άλλοι είναι απλά τρομακτικά... αστείοι. Ζόμπι ροκ σταρ (φέρνει λίγο στον Steve Harris), βρικόλακες, γατόπαρδοκοπέλες, μούμιες, wannabe-frankestein και κάτι πλάσματα σαν αρκούδες συμπληρώνουν αυτό το τσίρκο των φρικιών. Όλα τα πλάσματα έχουν τις κινήσεις τους και τα ατού τους, καθώς και τα αδύνατά τους σημεία. Κινήσεις θεαματικές, λαβές που κόβουν την ανάσα και όπως είπαμε, κάθε είδους οπλισμός που χρησιμοποιείτε -φυσικά- σαν προέκταση του χεριού τους. Ή μήπως είναι κιόλας; (έστω σε μερικούς...)
  Πως πεθαίνεις όταν είσαι ήδη νεκρός;
Κάθε ήρωας στο Darkstalkers έχει το level που αποτελεί την "έδρα" του. Αυτό το έχουμε άλλωστε συνηθίσει σε όλα τα fighting της Capcom, με πρώτο και καλύτερο το Street Fighter. Όχι ότι αυτό το στοιχείο παίζει ιδιαίτερο ρόλο, καθώς αν ξέρετε καλά τα υπέρ χαρακτηριστικά του μαχητή σας και μπορείτε και κρύβετε τις αδυναμίες του, δεν υπάρχει "έδρα" που θα σας λυγίσει.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου