Injustice: Gods Among Us

Ήταν 1992 όταν έφτασε στις οθόνες μας ένα από τα καλύτερα Fighting εκείνης της εποχής, το οποίο έμελλε να γνωρίσει τεράστια επιτυχία και να «γεννήσει» μια ολόκληρη σειρά παιχνιδιών στο μέλλον. Φυσικά μιλάμε για το εμβληματικό Mortal Kombat, τη δημιουργία των Ed Boon και John Tobias που μας χάρισε ατέλειωτες ώρες καφρίλας, ξύλου και φυσικά σαδιστικής ευχαρίστησης μέσα από την πιο «σεβασμός στον ηττημένο» κατάληξη που είχαν ποτέ οι «ψηφιακές» μας μάχες: το Fatality! Τα χρόνια βέβαια περάσανε και η εποχή εκείνη έφυγε ανεπιστρεπτί. Ή μήπως όχι; Αν ακολουθήσουμε τα χνάρια του John Tobias ίσως να νοσταλγήσουμε λίγο παραπάνω, καθώς ο τελευταίος εργάζεται ως σύμβουλος στην εταιρία social games Zynga, ακολουθώντας μια από τις επικρατούσες σημερινές τάσεις. Από την άλλη όμως, ο Ed Boon στα 49 του παραμένει δραστήριος στο χώρο του hardcore gaming και μάλιστα με πολύ αξιόλογο έργο. Μετά από 15 χρόνια στην ιστορική Midway, πλέον εργάζεται στη νεοσύστατη από το 2010 NetherRealm Studios. Η εταιρία αυτή γεννήθηκε μέσα από τις «στάχτες» της χρεοκοπημένης Midway και της Warner Bros Games Chicago.
Ο Ed συναντάει την DC
 Το πρώτο…δείγμα είχε δοθεί από την Midway και μάλιστα αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» της. Το Mortal Kombat vs. DC Universe του 2008 ήταν το Fighting που σαν απάντηση στο αντίπαλο δέος των Marvel και Capcom έβαλε τους χαρακτήρες των κόμικς της DC στον κόσμο των παιχνιδιών και έφερε τον Batman, τον Superman, τον Green Lantern και μερικούς ακόμα αγαπημένους ήρωες αντιμέτωπους με την «παρέα» του Raiden και του Shang Tsung. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ενδιαφέρον και διασκεδαστικό, με στυλ που παρέπεμπε στην κλασική δημιουργία της Midway και κάποιες έξυπνες προσθήκες στο gameplay. Ωστόσο, υπήρχε η αίσθηση πως κάτι έλειπε, ενώ τα Fatalities ήταν απαράδεκτα «καλοσυνάτα» και πολύ ξενέρωτα. Η συνέχεια ανήκει στην NetherRealm Studios, ο πρώτος τίτλος της οποίας ήταν το reboot του Mortal Kombat πριν από δύο χρόνια ακριβώς, τον Απρίλιο του 2011. Με υπεύθυνο παραγωγής τον Ed Boon, η σειρά επέστρεψε θα λέγαμε στις ρίζες τις, με 2D στήσιμο στις μάχες και όλους τους αγαπημένους χαρακτήρες, αλλά και αρκετά νέα στοιχεία. Το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό και πολύ επιτυχημένο από κάθε άποψη (και ναι, με επικά Fatalities), ικανοποίησε πλήρως του fans και αναβίωσε το ενδιαφέρον του κόσμου για το όνομα Mortal Kombat. Έφτασε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου για το επόμενο video game της NetherRealm Studios με τον Ed Boon να «πατάει» πάνω στα πρότυπα που ο ίδιος «έχτισε» με τους δύο προαναφερθέντες τίτλους. Αυτή τη φορά θα μεταφερθείτε αποκλειστικά στον κόσμο της DC, με χαρακτήρες που καταφθάνουν δυναμικά από το σύμπαν της αμερικάνικης εταιρείας, σε ένα τίτλο στα πρότυπα του προπέρσινου Mortal Kombat. Σίγουρα ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να είναι το πρώτο μεγάλο Fighting με χαρακτήρες της DC. Πάμε λοιπόν να δούμε πιο αναλυτικά τι… ψάρια πιάνουν τα δίχτυα του Aquaman!
Superman εναντίον Batman
Όπως στα δύο προηγούμενα games έτσι και εδώ υπάρχει ένα Story mode με εξέλιξη πλοκής την οποία παρακολουθείτε με cutscenes ανάμεσα στις μάχες που δίνετε. Το σενάριο γράφτηκε από την NetherRealm Studios σε συνεργασία με την DC και όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι συντελεστές προσπαθεί να εκλογικέψει τον τρόπο με τον οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι πρωταγωνιστές, καθώς η αλήθεια είναι πως πχ. ο Superman θεωρητικά τους… έχει όλους (ή τουλάχιστον τους περισσότερους) για πλάκα. Η ιστορία ακολουθεί τα πρότυπα των σύγχρονων εικονογραφημένων (η ιδέα του παράλληλου σύμπαντος) και παρουσιάζει τους ήρωες σε αρκετά μοντέρνες εκδοχές.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου