ShootMania Storm για τρελά fps...

Η γαλλική εταιρεία Nadeo έχει γίνει κυρίως γνωστή από τη σειρά TrackMania, ένα Racing που προσπάθησε να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία με πάμπολλες εκδόσεις και διάφορες συνέχειες, το TrackMania κατάφερε να γίνει αγαπητό από αρκετούς gamers. Χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία ανάπτυξης, οι Γάλλοι θέλουν να μας χαρίσουν ακόμα δύο αντιπροσωπευτικά video games, τα οποία αυτή τη φορά προέρχονται από διαφορετικά είδη και συγκεκριμένα ένα FPS και ένα RPG. Το πρώτο θα το εξετάσουμε σήμερα, ενώ το δεύτερο ονομάζεται QuestMania και αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στο μέλλον. Το ShootMania Storm είναι διαθέσιμο από αυτό το μήνα και αποτελεί ένα Online First-Person Shooter. Μαζί με το TrackMania 2: Canyon, το QuestMania αλλά και τα TrackMania 2: Valley και TrackMania 2: Stadium που βρίσκονται σε beta στάδιο αποτελούν τα games της πλατφόρμας ManiaPlanet.com. Η Nadeo ονομάζει την υπηρεσία της «ένα ολοκληρωμένο gaming system». Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η γαλλική εταιρεία δεν είναι ανεξάρτητη καθώς από το 2009 εξαγοράστηκε από την Ubisoft.
Τι είναι το ManiaPlanet;
Στα πρότυπα του Origin και του uPlay μέσω των οποίων οι Electronic Arts και η Ubisoft πωλούν τα games τους αντίστοιχα, η Nadeo δημιούργησε το δικό της online δίκτυο στο οποίο διαχειρίζεστε τα games που αγοράσατε. Ονομάζεται ManiaPlanet και έχει το ρόλο ενός υποτυπώδους λειτουργικού, καθώς περιλαμβάνει το interface για να παίξετε και να οργανώσετε τα games σας αλλά και να συμμετάσχετε ή να διαγωνισθείτε με άλλους παίκτες στο internet. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να δημιουργήσετε και να μοιραστείτε τα δικά σας customized games, με έτοιμα εργαλεία σχεδιασμού τα οποία σας παρέχονται από την πλατφόρμα. Τα εργαλεία σχεδιασμού τα χρησιμοποιεί ακόμα και η ίδια η Nadeo, καθώς με αυτά δημιούργησε το ShootMania Storm όπως και τα υπόλοιπα games που αναφέραμε προηγουμένως! Τα δημιουργήματα αυτά αποτελούν τα πρότυπα που παρέχει η εταιρεία στο κοινό, δηλαδή games που σας δίνουν την ευκαιρία να «πατήσετε» πάνω τους για να ξεκινήσετε τις δικές σας δημιουργίες. Όμως μη φανταστείτε πως το νέο αυτό online FPS αποτελεί απλά ένα «μπούσουλα» για να φτιάξετε το δικό σας video game πρώτου προσώπου. Πρόκειται για μια άκρως διασκεδαστική και ξεχωριστή multiplayer εμπειρία καθώς είναι απλό, ταχύτατο, με πολλή δράση, old-school αισθητική και απαιτεί ικανότητα και εξάσκηση από τους παίκτες. Ας του ρίξουμε όμως μια πιο αναλυτική ματιά για δούμε τι έχει να μας προσφέρει.
  Η κληρονομιά των «παλαιών»
Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν στην επίδραση που είχαν το Unreal Tournament ή το Quake III Arena στο είδος των FPS και πιο συγκεκριμένα στο multiplayer στήσιμό τους. Το ταχύτατο, δυναμικό και «εξωπραγματικό» gameplay τους δημιούργησαν σχολή, απαιτώντας να έχετε γρήγορα αντανακλαστικά και άψογη αντίληψη του χώρου. Τα πολύ ευχάριστα νέα για τους φίλους αυτού του είδους είναι πως σε παρόμοιο ύφος κινείται και το ShootMania Storm. Κάθε level μετατρέπεται σε μια αρένα επιβίωσης, όπου μέσα από έντονα matches με πολύ γρήγορους ρυθμούς δοκιμάζεται η ικανότητα, η ευστοχία και η σταθερότητά σας σε ένα FPS που μας γυρίζει σε παλιές εποχές και δικαιώνει τους πιο ταλαντούχους μαχητές (ή τους πιο προπονημένους!).
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου