Dead or Alive 5 Plus και με πολύ δράση

Το Dead or Alive 5 κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο για PS3 και Xbox 360. Tόσο οι ωραίες παρουσίες, όσο και το ακριβές μοντέλο χειρισμού συνέβαλλαν στο να συλλέξει αρκετά καλές κριτικές. Για πολλούς αποτελεί απλώς άλλο ένα fighting game το οποίο έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μόνο για τις προκλητικές ενδυμασίες και το ρόστερ που στην πλειοψηφία του είναι γυναικείο. Άλλοι όμως θεωρούν αξιόλογο τόσο το gameplay του όσο και την παρουσία συγκεκριμένων μαχητών με τους οποίους έχουν πλέον δεθεί. Μετά από αρκετή σκέψη και δουλειά, η Tecmo Koei αποφάσισε να φέρει το επιτυχημένο fighting στην φορητή κονσόλα της Sony. Έτσι γεννήθηκε το Dead or Alive 5 Plus το οποίο κυκλοφορεί από τις 22 Μαρτίου αποκλειστικά για το PS Vita. Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που οι αντιδράσεις της πρώτης έκδοσης ήταν ανάμεικτες, για τα δεδομένα ενός φορητού, ύστερα από την εμπειρία που αποκομίσαμε οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα Fighting που έχουμε δει στο Vita, μετά φυσικά από το -κορυφαίο στο είδος του- Mortal Kombat.
Story time
Το σενάριο του Dead or Alive 5 Plus δεν είναι και πολύ διαφορετικό από αυτό του DoA 5. Η Helena, ιδιοκτήτρια της Doatec, διοργανώνει ένα τουρνουά για πολεμιστές στο οποίο καλούνται να παλέψουν οι πιο δυνατοί μαχητές. Οι γνώσεις τους αλλά και η αυτοπεποίθηση που έχουν για τον εαυτό τους κάνει το campaign ενδιαφέρον και προσθέτει μια δόση αγωνίας για το φινάλε καθώς όλοι φαίνονται αρκετά ικανοί για να στεφθούν νικητές. Το σενάριο έτσι και αλλιώς δεν περιμέναμε να είχε μεγάλη διάρκεια, αλλά θα μπορούσε τουλάχιστον να είναι διαφορετικό από αυτό της έκδοσης για PS3 και Xbox 360. Όπως και να 'χει γνωρίζαμε εξ αρχής ότι το παιχνίδι είναι port συνεπώς δεν θα πρέπει να το προσμετρήσουμε και πολύ στα αρνητικά του καθώς στα fighting games αυτό που έχει σημασία είναι το σύστημα της μάχης και ο χειρισμός του χαρακτήρα, δύο πράγματα που στο DoA 5 Plus είναι άριστα. Το campaign μαζί με τα cutscenes κρατάει καθαρά 2-3 ώρες εκτός και αν χάνετε συχνά στις μάχες όπου εκεί προστίθεται άνετα μία ώρα ακόμα. Ακόμη, αν δείτε όλα τα cutscenes χωρίς να πατήσετε το skip, το παιχνίδι θα σας ανταμείψει με ένα επιπλέον βραβείο μόλις το τερματίσετε. Practice makes perfect
To Dead or Alive 5 Plus έχει το καλύτερο training mode που έχουμε δει σε ολόκληρη τη σειρά. Το Training Plus υπόσχεται ότι θα σας μάθει άπταιστα τις κινήσεις, ακόμα και σε κάποιον που παίζει για πρώτη φορά. Για αρχή, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήστε τις οδηγίες του tutorial το οποίο σας εξηγεί βήμα-βήμα το σύστημα μάχης. Το ξεκίνημά του σας δείχνει πως θα επιτεθείτε στον αντίπαλο, ύστερα πως θα υποχωρήσετε κ.ο.κ. Κάθε φορά που ολοκληρώνετε από ένα chapter του Tutorial αποκτάτε κι ένα Trophy. Στην συνέχεια, η προπόνηση προχωράει μαθαίνοντάς σας τα κουμπιά και τους σωστούς συνδυασμούς ώστε να πετύχετε επίθεση πέντε κινήσεων η οποία προκαλεί αρκετό damage. Μόλις εξοικειωθείτε με το περιβάλλον, σειρά έχει το Combat Training στο οποίο μπορείτε να μάθετε τους ειδικούς συνδυασμούς για κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά. Τέλος, το Combo Challenge είναι εκεί για να δοκιμάσει τις πραγματικές σας δυνατότητες αφού πρέπει να εκτελέσετε τους συνδυασμούς που σας ζητούνται. Μπορεί να σας ακούγεται εύκολο, αλλά προκειμένου να προχωρήσετε παρακάτω με το συγκεκριμένο tutorial θα πρέπει να ολοκληρώσετε πρώτα σωστά κάθε combo που σας ζητείται.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου