Lost Horizon (PC)

Το είδος των Adventures κρύβει πολύ συχνά ευχάριστες εκπλήξεις, που αν μη τι άλλο αξίζουν και με το παραπάνω την προσοχή μας. Αρκετές φορές προσπερνάμε τίτλους που έχουν να δώσουν πολλά περισσότερα από αυτό που δείχνουν αρχικά. Ένας τέτοιος τίτλος είναι το Lost Horizon, χωρίς υπερβολή.
Η Deep Silver, δημιουργός των Sacred 1 και 2, σε συνεργασία με την Animation Arts που σύντομα θα κυκλοφορήσει τη συνέχεια του Secret Files: Tunguska, μας προσφέρουν έναν καλοφτιαγμένο τίτλο που απευθύνεται σε ευρύ κοινό και όχι μόνο σε φανατικούς του είδους, αρκεί να του δώσουμε μια ευκαιρία να μας δείξει τα κάλλη του.
Ανάμεσα σε δυο πολέμους
Το Lost Horizon εκτυλίσσεται κατά την περίοδο του τρίτου Reich, το 1936, στην βουνοκορφές του Θιβέτ. Ένα μοναστήρι θα δεχθεί επίθεση από ομάδα στρατιωτών των ναζί, που ψάχνουν για μυστικιστικά τεχνουργήματα. Εκεί θα αποκαλυφθεί ένα αρχαίο βουδιστικό μυστικό, τα ίχνη του οποίου θα κληθείτε να ακολουθήσετε στη συνέχεια.
Εσείς αναλαμβάνετε τον ρόλο του Fenton Paddock, ενός πρώην αξιωματικού του βρετανικού στρατού, που θυμίζει κατά μια έννοια τον Han Solo των Star Wars με κάτι από Indiana Jones. Λαθρέμπορος και τυχοδιώκτης καθώς είναι, μπλέκεται σε μια περίεργη ιστορία που ξεκινάει από την διάσωση ενός φίλου του Richard και φτάνει σε αρχαίους μύθους αποκρυφισμού, θαμμένους στα βουνά του Θιβέτ.
Συνολικά το σενάριο αποδίδεται μέσα από την ίδια τη δράση του παιχνιδιού, όπως και στα περισσότερα adventures, ενώ υπάρχουν και ενδιάμεσες σκηνές που προβάλλονται με τη μορφή εικόνων που παραπέμπουν σε εικονογραφημένη ιστορία κόμικ. Οι διάλογοι είναι εξαιρετικοί, χτίζοντας σιγά-σιγά το προφίλ όλων των βασικών χαρακτήρων, όχι αποκλειστικά του πρωταγωνιστή. Πριν το αντιληφθείτε, θα έχετε ήδη αρχίσει να δένεστε μαζί τους. Μαθαίνοντας το παρελθόν τους θα κατανοήσετε τις πράξεις τους και θα ενδιαφερθείτε για το μέλλον τους.
Λιτό και απέριττο
Από το κεντρικό μενού δίνεται η αίσθηση παρακολούθησης μιας κινηματογραφικής ταινίας, στην περίοδο που ο κινηματογράφος έκανε τα πρώτα του βήματα. Επιλέγοντας το New Game, η χολιγουντιανή παραγωγή ξεκινάει. Η ιστορία θα σας συνεπάρει και ο απλός χειρισμός βοηθάει ιδιαίτερα σε αυτό. Με δεξί κλικ παρατηρείτε τα αντικείμενα στο περιβάλλον και με το αριστερό μετακινείστε προς εκείνη την κατεύθυνση ή πραγματοποιείτε κάποια δράση. Το inventory είναι μονίμως ορατό στο κάτω μέρος της οθόνης, ενώ μπορείτε να μελετήσετε όλα τα αντικείμενα που περιέχει με δεξί κλικ. Ορισμένα από αυτά μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, ακόμα και πάνω από μια φορά, οπότε δώστε ιδιαίτερη βάση στην περιγραφή τους.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου