Sonic Colors (Wii, DS)

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου Sonic, το οποίο όχι μόνο αποτέλεσε τεράστια εμπορική επιτυχία, αλλά απέκτησε φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Sonic έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερους από 30 τίτλους από τότε, ανεξαρτήτως παιχνιδομηχανής ή συστήματος, από Master System, Game Gear, GameBoy, Saturn, PC, Playstation, ακόμα και iOS! Στα τέλη του 2010 κυκλοφόρησε και ο τελευταίος -μέχρι τώρα- τίτλος της σειράς, το Sonic Colors. Σενάριο
Ο Dr Robotnik (ή αλλιώς Dr. Eggman), μόνιμος ανταγωνιστής του αγαπημένου μας χαρακτήρα, στήνει ενα διαστημικό πάρκο διασκέδασης προκειμένου να…απολογηθεί (και καλά) για όσο κακό έχει προκαλέσει στον κόσμο. Ο Sonic παρέα με τον Tails δεν πείθονται και αποφασίζουν να ερευνήσουν ενα φαινομενικά αθώο εγχείρημα, ανακαλύπτωντας βεβαίως πως το σχέδιο του Eggman δεν είναι και τόσο ανιδιοτελές. Ο σατανικός επιστήμονας έχει απαγάγει δεκάδες Wisps, τα πολύχρωμα τερατάκια (από τα οποία προέρχεται και ο τίτλος του παιχνιδιού) προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις τους με έναν όχι και τόσο αθώο τρόπο. Ο Sonic αποφασίζει να εμποδίσει τα σχέδια του Eggman για ακόμα μια φορά, ελευθερώνοντας τα σκλαβωμένα Wisps και χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους εναντίον του.
Gameplay
Η παρουσίαση του Sonic Colors αποτελεί μια μείξη platform και third-person. Εκτός από την προοπτική του τρίτου προσώπου (μόνο στο Wii), η προοπτική platform κάνει και πάλι την εμφάνισή της, καλύπτοντας μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, κάτι που δεν θα αφήσει τους φανατικούς της σειράς παραπονεμένους. Στον χειρισμό, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τόσο το κύριο controller του Wi, όσο και το nunchuk. Παρέα με το nunchuk, ο χειρισμός γίνεται πιο πρακτικός, αφού το χρησιμοποιείτε για να χειριστείτε την κίνηση του Sonic. Το Wiimote χρησιμεύει για τις υπόλοιπες εντολές, όπως τρέξιμο, επίθεση, άλματα καθώς και για να ενεργοποιήσετε τα διάφορα boosts.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου