Τα πρώτα games του 3DS

Παίξαμε τα πρώτα games του Nintendo 3DS και καταγράψαμε εντυπώσεις.
Η αναμονή για την κυκλοφορία κάποιας νέας κονσόλας είναι πάντοτε ένα αργό και επίπονο βασανιστήριο για κάθε καμένο gamer, που περιμένει πως και πως να δει τι μπορεί να κάνει η νέα κονσόλα κάθε εταιρείας. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το 3DS, το πολυαναμενόμενο “διαμάντι” της Nintendo. Η Nortec, η επίσημη αντιπρόσωπος της Nintendo για την Ελλάδα, θέλησε να παρουσιάσει αυτή την φορητή συσκευή και κάποια από τα πρώτα games που θα κυκλοφορήσουν μαζί με αυτήν. Εμείς, θέλοντας να σας δώσουμε μια πρώτη γεύση για το τι έρχεται αλλά και για να ελαττώσουμε λίγο την προσωπική μας “κάψα”, δοκιμάσαμε τα games αυτά που θα κυκλοφορήσουν στο νέο σύστημα της Nintendo και σας γράφουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις για τα σημαντικότερα εξ αυτών.
Dead or Alive: Dimensions (Fighting, 25/3/2011)
Η πρώτη μας επαφή με το 3DS έγινε με το γνωστό fighting game Dead or Alive: Dimensions. Όπως γίνεται με όλους τους τίτλους της σειράς, σκοπός σας είναι να σωριάσετε στο έδαφος όμορφες κορασίδες με μεγάλα...προσόντα χρησιμοποιώντας μπουνιές, κλωτσιές και λαβές. Το παιχνίδι δεν δείχνει διαφορετικό από ότι έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια να βλέπουμε. Παρόλα αυτά, διαφέρει κατά πολύ στον χειρισμό μιας και ο τρόπος πραγματοποίησης των combos γίνεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι να κάνετε τις κινήσεις πατώντας συνδυασμούς πλήκτρων την σωστή στιγμή. Αντίθετα, ο άλλος τρόπος που είδαμε είναι πολύ πιο ξεκούραστος, αφού ολόκληρη η λίστα των combos είναι "απλωμένη" στην κάτω οθόνη (αφής) και εσείς απλά πατώντας πάνω στην ονομασία κάποιου combo, το πραγματοποιείτε αυτόματα.
Η Tecmo έχει εισάγει στο παιχνίδι την λειτουργία του γυροσκοπίου, ώστε να μπορείτε να δείτε το περιβάλλον του level στο οποίο θα αγωνιστείτε. Όσο για τους χαρακτήρες, το ρόστερ υποστηρίζει όλες τις γνωστές μορφές της σειράς Dead or Alive. Τα γραφικά είναι αξιόλογα, ενώ ο χειρισμός του παιχνιδιού θα δυσκολέψει για άλλη μια φορά τους πρωτάρηδες. Οι βετεράνοι του είδους που γνωρίζετε πως θα πρέπει να αξιοποιήσετε τα combos και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για άμυνα ή αντεπίθεση, θα έχετε σαφώς περισσότερες ελπίδες.
Resident Evil: The Mercenaries 3D (Action/Adventure, 25/3/2011)
Η δοκιμή του 3DS συνεχίστηκε με το νέο Resident Evil. Εκεί, έπειτα από ένα μεγάλης διάρκειας loading screen, καταφέραμε να μπούμε στο παιχνίδι. Δυστυχώς, λόγω του ότι η συγκεκριμένη έκδοση ήταν ένα demo (μιας και ο τίτλος είναι ακόμη υπό ανάπτυξη), η μόνη επιλογή που ήταν διαθέσιμη, ήταν ένα είδος survival mode όπου μπορούσατε να σκοτώνετε zombies επί πέντε λεπτά χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Το gameplay του, έμοιαζε αρκετά με αυτό των Resident Evil 4 και 5. Δηλαδή, με την χρήση του αναλογικού μοχλού πραγματοποιείται η κίνηση στον χώρο ενώ κρατώντας πατημένο το R, μπορείτε να μπείτε σε first-person view και να χρησιμοποιήσετε το όπλο σας πιέζοντας το Y. Η αλλαγή του εξοπλισμού σας καθώς και η προβολή του χάρτη πραγματοποιείται σε real-time περιβάλλον μέσω της οθόνης αφής. Βεβαίως, για άλλη μια φορά υπάρχουν real-time events τα οποία δεν απαιτούν την χρήση της οθόνης αφής αλλά περιορίζονται στα πλήκτρα X και Y.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου