Rift beta preview με δύναμη...

Τα τελευταία χρόνια η κατηγορία των MMORPG έχει δείξει τεράστια άνοδο, τόσο ποιοτικά όσο και εμπορικά. Με το World of Warcraft να οδηγεί την κούρσα με πάνω από 12 εκατομμύρια accounts (και μερικά εκατομμύρια ευρώ έσοδα μηνιαίως), δεν προκαλεί έκπληξη που ολοένα και περισσότερα development houses αποφασίζουν να κυκλοφορήσουν την δική τους πρόταση.
Κατά καιρούς πολλά MMORPG προσπάθησαν να κονταροχτυπηθούν με τον...βασιλιά του είδους (τουλάχιστον από εμπορικής πλευράς), παρόλα αυτά δεν τα κατάφεραν. Ο πιο πρόσφατος υποψήφιος διάδοχος του τίτλου είναι το δημιούργημα της Trion Worlds, το Rift: Planes of Telara. Το αν θα τα καταφέρει τελικά, μόνο ο χρόνος θα το δείξει, πάντως από την ενασχόλησή μας στα beta events μπορούμε να βγάλουμε μερικά ασφαλή συμπεράσματα.
Telara: A world at war
Ο πλούσιος κόσμος του Rift βρίσκεται σε πόλεμο. Σκοτεινές δυνάμεις έχουν βρει τον τρόπο να ταξιδεύουν ανάμεσα εξαπολύοντας αλλεπάλληλες επιθέσεις στους αβοήθητους κατοίκους της χώρας. Μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και την αναρχία που επικρατεί, οι ελπίδες όλων βρίσκονται στα χέρια των Descendants, τους οποίους και χειρίζεστε ως παίκτες.
Πριν αρχίσουμε όμως το ταξίδι μας στην Telara, θα πρέπει να επιλέξουμε σε ποιο από τα δύο factions θα ενταχθούμε. Τα factions αυτά είναι οι Guardians και οι Defiants τα οποία μάχονται για τον ίδιο σκοπό, αλλά διαφέρουν στα πιστεύω τους και στην μεθοδολογία που ακολουθούν. Σειρά έχει η επιλογή ενός από τα τέσσερα αρχικά archetypes (Warrior, Cleric, Rogue, Mage). Αρχικά δίνεται η εντύπωση ότι τα classes είναι πολύ λίγα, αλλά μόλις εισέλθετε στον κόσμο του Rift, θα δείτε ότι αυτή η εντύπωση μόνο λανθασμένη είναι. Αλλά αυτό θα το αναλύσουμε παρακάτω.
Γενικότερα η δημιουργία ενός χαρακτήρα είναι μία εύκολη διαδικασία, αλλά με αρκετό βάθος και πολλές επιλογές. Στην οθόνη δημιουργίας χαρακτήρα μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ άλλων την κόμμωση, τα χαρακτηριστικά του προσώπου καθώς και άλλα κοσμητικά στοιχεία.
Without a soul we are nothing but an empty cell.
Μπαίνοντας για πρώτη φορά στο παιχνίδι, το πρώτο πράγμα που θα σας ζητηθεί να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα από τα διαθέσιμα classes (ανάλογα με το Archetype σας). Τα classes αυτά αναφέρονται ως Souls (Soul Attunement System), με το καθένα από αυτά να περιέχει τα δικά του skills και το δικό του soul tree (σ.σ. talents στο World of Warcraft). Κατά την διάρκεια του ταξιδιού και όσο ανεβαίνετε level, θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε έως και τρία Souls τα οποία και θα καθορίσουν το play style του χαρακτήρα σας.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι χτίσιμο του παίκτη σας έχει μεγάλο βάθος και θεωρητικά άπειρους συνδυασμούς. Θέλετε να φτιάξετε ένα Tank το οποίο έχει την δυνατότητα να εξαπολύει και magic spells; Μπορείτε να το κάνετε. Θέλετε μήπως έναν Healer ο οποίος δεν έχει κανένα πρόβλημα να τα βάλει πρόσωπο με πρόσωπο με τις ορδές των δαιμόνων ή μήπως θέλετε να δημιουργήσετε έναν μάγο ο οποίος χειρίζεται όλα τα στοιχεία της φύσης για να κατατροπώσει τους αντιπάλους του; Το μόνο όριο είναι η φαντασία σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου