Killzone 3 και έρχεται το τέλος...

Στο Killzone 3, η παρουσίαση των γεγονότων είναι πιο πλούσια, καθώς παρουσιάζονται cutscenes, τόσο από την δική σας πλευρά, όσο και από αυτή των Helghast, οι οποίοι κάθε άλλο παρά…εξωγήινοι φαίνονται. Τα πρόσωπα των διοικητών τους φέρνουν κάτι από Ρώσους και Γερμανούς στρατωτικούς ντυμένους σε στολές ναζί, ενώ η προφορά των στρατιωτών είναι πέρα για πέρα Βρετανική. Γενικά το σκηνικό στον πλανήτη θυμίζει περισσότερο έναν εμφύλιο μεταξύ γήινων, παρά διαπλανητικό πόλεμο.
Gameplay
Το παιχνίδι διαθέτει τρία επίπεδα δυσκολίας κι ένα τέταρτο κρυφό που ξεκλειδώνει αφού πρώτα το τερματίσετε. Πέρα από τον κλασικό χειρισμό του Sixaxis, για πρώτη φορά υποστηρίζεται το Playstation Move, ενώ αν έχετε 3D τηλεόραση τότε μπορείτε με τα ειδικά γυαλιά να ζήσετε μία μοναδική 3D εμπειρία.
Στο ξεκίνημά σας καλείστε να εξοικειωθείτε με τον χειρισμό, ο οποίος είναι πανομοιότυπος με το Killzone 2. Μέσω ενός μικρού και εύκολα κατανοητού tutorial, ακόμα και οι αρχάριοι του είδους θα μάθετε πως να στοχεύετε ή να καλύπτεστε πίσω από αντικείμενα. Το σύστημα κάλυψης εξακολουθεί να είναι το ίδιο, δηλαδή πατώντας το L2 δεν υπάρχει πλήρης κάλυψη, απλά εφάπτεστε σε ένα ανάχωμα, έχετε οπτική επαφή αλλά ταυτόχρονα είστε ευάλωτος. Το pathfinding έχει επίσης την ίδια μορφή, καθώς με το πάνω βελάκι του D-Pad ενημερώνεστε για την απόσταση που απέχετε από το επόμενο σημείο/objective που πρέπει να μεταβείτε.
Το μεγαλύτερο μέρος των αποστολών στο Killzone 3 θα το περάσετε πυροβολώντας τους μισητούς Helghast, των οποίων το A.I. διατηρείται και φέτος σε πολύ καλό επίπεδο. Γνωρίζουν πάντοτε πώς να καλύπτονται και σπάνια μένουν εκτεθειμένοι, ενώ χρησιμοποιούν εξίσου καλά με εσάς τα όπλα τους. Μία χειροβομβίδα, 1-2 απανωτές σφαίρες από sniper ή μια οβίδα από τανκ, αρκούν για να σας στείλουν κατευθείαν στο έδαφος. Στις κοντινές αποστάσεις, μπορείτε τόσο εσείς, όσο και οι αντίπαλοί σας, να παίξετε με Melee, ενώ ορισμένοι απ’ τους εχθρούς σας, μπορούν να σας αποτελειώσουν (όπως κι εσείς) με ένα μόνο melee χτύπημα. Γενικά αυτού του είδους η επίθεση, θα σας φανεί πιο χρήσιμη από ποτέ, καθώς υπάρχουν ορισμένες αποστολές όπου μπορείτε να σκοτώσετε πισώπλατα φρουρούς χωρίς να γίνετε αντιληπτοί.
Όπλα
Το φετινό οπλοστάσιο σας επιτρέπει να έχετε πάνω σας ένα όπλο με αμέτρητες σφαίρες, ένα μεσαίας κατηγορίας όπλο (όπως αυτόματο ή sniper) κι ένα βαρέου τύπου αντιαρματικό ή κάποιο οπλοπολυβόλο. Για άλλη μια φορά, υπάρχουν δεκάδες όπλα για να επιλέξετε, αν και τα πιο συνηθισμένα τα οποία θα βρίσκετε διαρκώς μπροστά σας είναι το M82 Assault Rifle (το default όπλο), το StA52 που είναι το αντίστοιχο αυτόματο των Helghast, καθώς και τα StA14 και VC32 Snipers. Τα snipers είναι εξαιρετικά χρήσιμα για μεγάλες αποστάσεις. Για πιο κοντινές καλό είναι να χρησιμοποιείτε την διόπτρα των αυτόματων όπλων.
Από εκεί και πέρα, θα χειριστείτε φλογοβόλα που κάνουν εξαιρετική ζημιά εξ επαφής ή και διάφορα ακόμη…πολυεργαλεία των Helghast, που εκτοξεύουν είτε ηλεκτρισμό, είτε διασπούν τα ιόντα του σώματος, με αποτέλεσμα να «εξανεμίζουν» τους εχθρούς σας με ένα μόνο χτύπημα! Υπάρχει επίσης και η χρήση των Missile Launchers, τα οποία αποκολλάτε από την βάση του turret και τα παίρνετε μαζί σας, χρησιμοποιώντας τα έτσι ως οπλοπολυβόλα ώμου. Όλος αυτός ο εξοπλισμός θα είχε ακόμη μεγαλύτερο νόημα, αν μπορούσατε να μεταφέρετε ότι αποκτάτε στα επόμενα levels. Αντιθέτως, πάνω που θα έχετε χαρεί κάθε φορά την νέα σας ανακάλυψη, ξαφνικά θα βλέπετε ότι στην επόμενη αποστολή θα σας δίνεται ξανά το βαρετό M82 οπότε φτου κι απ’ την αρχή.
Για πρώτη φορά θα οδηγήσετε μέχρι και jetpacks, τα οποία δένουν γύρω από το σώμα σας και σας δίνουν πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα. Καταρχήν με το jetpack, πατώντας το L2 πηδάτε και αιωρείστε για λίγα δευτερόλεπτα, ενώ με διαρκές πάτημα του Χ αποκτάτε ένα boost επιπλέον μέτρων. Έτσι, έχετε ως σκοπό να διανύσετε ορισμένες αποστάσεις που δεν μπορείτε να περάσετε με άλμα. Κατά δεύτερον, σας δίνεται η δυνατότητα να κινείστε πολύ γρήγορα και να ξεφεύγετε σε άλλο σημείο, αν είστε εγκλωβισμένος. Τρίτο και σημαντικότερο είναι το ότι έχετε άπειρα πυρομαχικά στη διάθεσή σας κι αυτό διότι το jetpack διαθέτει ενσωματωμένο οπλοπολυβόλο που απλά ζεσταίνεται αν το παρακάνετε. Βέβαια, το πρόβλημα είναι ότι σε ορισμένες αποστολές το pathfinding απαιτεί να περάσετε από συγκεκριμένα σημεία και δεν σας αφήνει να τα παρακάμψετε με εναλλακτικούς τρόπους. Είναι δηλαδή σαν να υπάρχει «αόρατος τοίχος» παντού, εκτός από εκεί που πρέπει να μεταβείτε.
Αποστολές
Αν παίξατε το Killzone 2, τότε είναι πολύ πιθανό από ένα σημείο και μετά να κουραστήκατε από τις επαναλήψεις που είχαν οι αποστολές του. Στο Killzone 3 έχουν προστεθεί πολλές εναλλακτικές αποστολές για να διατηρείται κάποιο στοιχειώδες ενδιαφέρον. Δεν θα αρκεστείτε μόνο σε εξόντωση απλών στρατιωτών ή τοποθετήσεις εκρηκτικών. Θα τα βάλετε με snipers, θα εκτοξεύσετε ρουκέτες από αεροπλάνο, θα οδηγήσετε τεθωρακισμένο χιονοέλκυθρο, θα τα βάλετε με μεγάλα mechs, θα έχετε και τo jetpack σε αρκετές αποστολές standby, οπότε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ο χρόνος σας θα περάσει αρκετά ευχάριστα.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν θα βλέπετε μπροστά σας διαρκώς τους ίδιους Helghast. Το αντίθετο μάλιστα. Και για άλλη μια φορά θα φορούν αυτή την κακάσχημη, κόκκινη μάσκα. Η ποικιλία των εχθρών μπορεί να αυξήθηκε έως ένα βαθμό και να προστέθηκαν κάποια νέα οχήματα, όμως ως επί το πλείστον παραμένει σχετικά μικρή.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου