Valkyria Chronicles II

Όταν η Sega ανακοίνωσε πως το δεύτερο μέρος της σειράς Valkyria Chronicles θα κυκλοφορούσε στο PSP αρκετοί απογοητεύτηκαν. Δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο Valkyria Chronicles βραβεύτηκε στην Ε3 2010 ως το καλύτερο Strategy RPG στο PS3 και μάλιστα από το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες! Η απόφαση της SEGA όμως να κυκλοφορήσει την συνέχειά του μόνο στο PSP αντιμετωπίστηκε κυρίως με σκεπτικισμό. Θα μπορούσε να σταθεί αντάξιο του προκάτοχού του, έστω και σε μια πιο αδύναμη κονσόλα;
Σενάριο
Δυο χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού, η Gallia, ως μικρό και ανεξάρτηρο κρατίδιο, βρίσκεται στο μέτωπο του δευτέρου Ευρωπαϊκού Πολέμου (αντίστοιχο με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο). Μια παραστρατιωτική οργάνωση, η Gallian Revolutionary Army, αποτελούμενη κυρίως από απεγνωσμένους αριστοκράτες, αντάρτες αλλά και πολίτες, κυρήσσει εμφύλιο πόλεμο με σκοπό να καθαρίσει την Gallia από τους Darcsen, μια όχι και τόσο ευπρόσδεκτη φυλή. Πρωταγωνιστές στο παιχνίδι είναι οι δόκιμοι της Lanseal, μιας στρατιωτικής ακαδημίας, οι οποίοι και καλούνται να σταματήσουν τον εμφύλιο.
Gameplay
Πολλά στοιχεία από το πρώτο παιχνίδι κάνουν την εμφάνισή τους και στο Valkyria Chronicles II. Το βασικότερο από αυτά είναι το BLiTZ, ένα έξυπνο σύστημα μάχης που παρουσιάζει την δράση τόσο σε προοπτική τρίτου προσώπου, όσο και μέσω του Command Mode. Στο Command Mode, το οποίο μας θυμίζει Battlefield 2, βλέπετε το πεδίο της μάχης στον κάθε χάρτη από ψηλά.
Σε κάθε χάρτη έχετε στη διάθεσή σας έναν αριθμό πόντων, τους Command Points, τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τοποθετήσετε τις μονάδες σας, αλλά και τους Action Points, οι οποίοι χρησιμεύουν στην προοπτική τρίτου προσώπου, προκειμένου να ελέγξετε τους στρατιώτες που επιλέξετε. Το παν είναι η σωστή τοποθέτηση των στρατιωτών σας στο Command Mode. Δεδομένου του ότι δεν διαθέτετε άπειρα Action Points για τον μετέπειτα χειρισμό τους, η τοποθέτησή τους θα πρέπει να είναι ιδανική, σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορείτε να επιτεθείτε στον εχθρό όσο πιο γρήγορα γίνεται, προτού τελειώσουν οι πόντοι σας. Όταν αυτοί τελειώσουν, σειρά παίρνει ο αντίπαλος ο οποίος τοποθετεί , μετακινεί και ελέγχει τις ομάδες του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου