Simon the Sorcerer: Επιστροφή στις ρίζες

Η τελευταία περιπέτεια του Simon the Sorcerer, ξεκινά όταν επιστρέφοντας στο μαγαζί του κατά τη διάρκεια της πρωτοχρονιάς, ακούει το καθιερωμένο κατσάδιασμα από την κοπέλα του Alix (με τέτοιο μπούστο... χαλάλι της) κι έπειτα πέφτει για ύπνο. Την γαλήνη του διακόπτουν χτυπήματα στην πόρτα, αλλά ανοίγοντάς την, βρίσκει δύο εξωγήινους να τον περιμένουν με άγριες διαθέσεις. Χρησιμοποιώντας εφευρετικότητα και πανουργία, καταφέρνει να τους ξεφύγει, αλλά διαπιστώνει ότι ολόκληρη η πόλη έχει καταληφθεί από τους εισβολείς. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι εξωγήινοι καταστρέφουν το μαγαζί του Simon και απαγάγουν την Alix, αναγκάζοντας τον νεαρό μάγο να εμπλακεί σε μία τρελή περιπέτεια, φιλοδοξώντας να σώσει όχι μόνο το κορίτσι του, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Gameplay
Το Simon the Sorcerer 5, είναι ένα παραδοσιακό point-and-click adventure με απλούστατο χειρισμό, στο οποίο καλείστε να λύσετε μία σειρά από γρίφους, εξετάζοντας το περιβάλλον, συνομιλώντας με άλλους χαρακτήρες και συλλέγοντας αντικείμενα, που θα χρησιμοποιήσετε για να λύσετε τα puzzles του παιχνιδιού. Τα αντικείμενα αυτά χρησιμοποιούνται είτε μεμονωμένα, είτε με συνδυασμούς, ώστε να παράγουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Παρότι σε γενικές γραμμές οι γρίφοι δεν είναι δύσκολοι, υπάρχουν σημεία στα οποία θα κολλήσετε για αρκετή ώρα. Ευτυχώς, η ενσωματωμένη βοήθεια θα σας προσφέρει πολύτιμες συμβουλές για την συνέχεια, αλλά η χρήση της είναι περιορισμένη. Ορισμένοι γρίφοι έχουν διάφορους τρόπους να λυθούν και ο τρόπος που θα επιλέξετε, θα επηρεάσει τον τερματισμό του παιχνιδιού.
Τα σκηνικά του παιχνιδιού έχουν μια χιουμοριστική διάθεση, ενώ οι εξωγήινοι συνθέτουν ένα σκηνικό επιστημονικής φαντασίας. Υπάρχουν στιγμές έντασης αλλά και αστεία σκηνικά, ενώ το θετικό είναι ότι σε ορισμένα σημεία μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο που θα λύσετε έναν γρίφο, επιλέγοντας είτε την ευγένεια, είτε ένα αυστηρό ύφος. Γενικά όμως το όλο story, δεν θα σας δελεάσει στο να ξαναπαίξετε το Simon the Sorcerer 5, του οποίου η διάρκεια περιορίζεται σε λιγότερες από 10 ώρες.
Το νέο Simon the Sorcerer έχει αρκετά διασκεδαστικό σενάριο, αλλά το χιούμορ του, ειδικά μετά από τόσες συνέχειες, έχει πλέον ξεθωριάσει.
Γραφικά
Μην περιμένετε ότι θα εντυπωσιαστείτε από τα γραφικά του παιχνιδιού. Παρότι είναι αρκετά καλά για ένα Adventure, έχοντας καλοσχεδιασμένους τρισδιάστατους χαρακτήρες και σκηνικά, δεν διακρίνονται ούτε για την λεπτομέρεια, αλλά ούτε και για την ποιότητά τους. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται και η κίνηση των χαρακτήρων, η οποία είναι ομαλή, αλλά δεν ακολουθεί τα υψηλά στάνταρ που απαιτεί η σημερινή εποχή. Ένα σημείο που μας προξένησε αρνητική εντύπωση, είναι ότι τα αντικείμενα δεν φαίνονται όταν τα δίνετε σε άλλους χαρακτήρες ή την στιγμή που τα βάζετε στο καπέλο σας, γεγονός απαράδεκτο για ένα παιχνίδι του 2010.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου