Dragon Age Origins: Awakening

Τέσσερα χρόνια μετά, το DLCόλοι οι όροι » DLC Ο όρος DLC (Download Content) χρησιμοποιείται κυρίως για να περιγράψει το υλικό, το οποίο έχει σχεδιαστεί με βάση κάποιο βιντεοπαιχνίδι και διατίθε... περισσότερα » ανεξαρτήτως ποιότητας έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, προκαλώντας από θετικές εντυπώσεις μέχρι άσβεστο μίσος. Παρ’όλα αυτά, το πρόσθετο περιεχόμενο στα παιχνίδια, ως γνωστόν, δεν είναι κάτι νέο.
Τα expansions, επεκτάσεις δηλαδή του κύριου παιχνιδιού που προσφέρουν νέες αποστολές, νέο εξοπλισμό, χάρτες κλπ. είναι παράδοση στο gaming – δεν ήταν λίγες οι φορές που ένα expansion δημιουργούσε την ίδια και καμιά φορά και περισσότερη αναμονή από τον κυρίως τίτλο, ειδικά σε παιχνίδια που ήδη απαιτούν πολύωρη ενασχόληση, όπως τα RPGs και τα strategy.
Η Bioware είναι, αν μη τι άλλο, βετεράνος στα expansions, έχοντας αναπτύξει τέτοια για πολλούς δημοφιλείς τίτλους της, όπως το Baldur’s Gate και το Neverwinter Nights. Πιστή στην παράδοση, και παράλληλα προσπαθώντας να προσαρμοστεί και στο παρόν με DLCόλοι οι όροι » DLC Ο όρος DLC (Download Content) χρησιμοποιείται κυρίως για να περιγράψει το υλικό, το οποίο έχει σχεδιαστεί με βάση κάποιο βιντεοπαιχνίδι και διατίθε... περισσότερα » που ποικίλλει σε ποιότητα και αξία, μας φέρνει τώρα το πρώτο της expansion για το Dragon Age: Origins, το καταπληκτικό RPG του 2009. Με τον τίτλο Awakening, το νέο υλικό διατίθεται και σε retail πακέτο και σε downloadable μορφή για όλα τα formats του παιχνιδιού (εκτός του PS3, όπου διατίθεται μόνο μέσα από το PSN), και προσθέτει μία νέα ιστορία που τοποθετείται μετά τα γεγονότα του κύριου campaign του Origins.
Το σενάριο ξεκινά κάπως διαφορετικά, ανάλογα με το πώς ολοκληρώσαμε τις περιπέτειές μας εκεί, αλλά χρειάζεται να κάνει κάποιες “προσαρμογές” για να βολέψει τα νέα γεγονότα – ο χαρακτήρας που χρησιμοποιήσαμε είχε κλείσει την κύρια περιπέτεια έτσι ώστε να μην είναι και πολύ δύσκολο να συνεχίσει σε αυτή, αν και χρειάστηκε να αγνοήσουμε κάποιες λεπτομέρειες.
Χαρακτήρες που τελείωσαν το campaign με πιο δραστικούς τρόπους θα πρέπει να αγνοήσουν ακόμα περισσότερα στοιχεία εκείνου του φινάλε, κάτι που σίγουρα χτυπά κάπως άσχημα, ειδικά από τη στιγμή που η Bioware φημίζεται για την προσοχή που δίνει στα σενάριά της. Πάντως, υπάρχει και η επιλογή να δημιουργήσουμε έναν τελείως καινούριο χαρακτήρα, ο οποίος θα ξεκινά από level 18 και θα διαθέτει ένα εντελώς νέο origin, ως ένας Grey Warden από το βασίλειο του Orlais, που έρχεται να βοηθήσει στην αναδόμηση των Grey Wardens της Ferelden.
Η απειλή των Darkspawn έχει καταλαγιάσει, όμως φαίνεται πως κάποιες ομάδες των φρικτών αυτών πλασμάτων εξακολουθούν να τρομοκρατούν την επικράτεια του Amaranthine, όπου διαδραματίζεται το Awakening. Μάρτυρες μιας τέτοιας επίθεσης γινόμαστε κι εμείς, φτάνοντας στο Vigil’s Keep, το κάστρο που θα στεγάσει το νέο τάγμα των Grey Wardens.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου