N3II: Ninety-Nine Nights

Υπάρχουν πολλοί τίτλοι που με μια πρώτη ματιά μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει πως μιλάμε για αριστουργήματα. Βεβαίως υπάρχει και η ακριβώς αντίθετη περίπτωση, εκεί όπου η “πατάτα” φαίνεται από χιλιόμετρα μακριά. Το Ninety Nine Nights II ανήκει σε μια άλλη, ενδιάμεση κατηγορία. Αν και αρχικά δείχνει εντυπωσιακό και μεγαλειώδες, τελικά το μόνο πράγμα που μπορεί να προσφέρει είναι μια τεράστια δόση βαρεμάρας και έλξης της ανοιχτής σας παλάμης προς το μέρος σας, λόγω του ότι το αγοράσατε.Δυστυχώς το πρώτο μέρος της σειράς ενώ φαίνονταν να έχει καλές προοπτικές, δεν ικανοποίησε σχεδόν κανέναν από τους gamers, λόγω του ότι οι ιδέες που υπήρχαν δεν υλοποιήθηκαν αρκετά σωστά και τελικά βγήκε στην αγορά ένας μέτριος τίτλος. Όμως όπως όλοι μας έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία, έτσι και η Q Entertainment θέλοντας να δείξει πως είναι ικανή για περισσότερα, αποφάσισε να δημιουργήσει το N3-2, δηλαδή το sequel του προηγούμενου N3.




Τι παίζει
Η ιστορία του Ninety Nine Nights 2 δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή. Πραγματικά θυμίζει παιδικό παραμύθι και έχει ως εξής. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το βασίλειο Orphea, όπου όλοι ζούσαν ειρηνικά μέχρι που μια νύχτα εμφανίστηκε ο Lord of the Night. Εκείνος λοιπόν, με την βοήθεια των εκατομμυρίων στρατιωτών του, έφερε την θλίψη στα σπίτια των πολιτών, καταστρέφοντας και παίρνοντας όλη την περιουσία των οικογενειών (κάτι σαν το Δ.Ν.Τ. απλά πιο βίαια).
Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σώσετε αυτό το φανταστικό κόσμο, εξουδετερώνοντας κάθε εχθρό που μπαίνει μπροστά σας προκειμένου να αντιμετωπίσετε τον Lord of the Night και να τον τιμωρήσετε για ότι έχει κάνει. Για να το κατορθώσετε αυτό, αρχικά παίρνετε τον έλεγχο του Galen, ενός γενναίου στρατιώτη που εμφανίζεται από το πουθενά για να σώσει την κατάσταση παλεύοντας ολομόναχος. Όσο προχωράτε στα levels, σιγά-σιγά ξεκλειδώνονται άλλοι τέσσερις χαρακτήρες, που ξαφνικά αποφασίζουν πως θέλουν και αυτοί να νικήσουν το κακό. Όμως, αντί να κάνουν κάποια συμμαχία για να βοηθηθούν μεταξύ τους, προτιμούν να πολεμούν ολομόναχοι σε διαφορετικά σημεία του χάρτη, οπότε όπως καταλαβαίνετε κάθε ένας από αυτούς ακολουθεί μια μικρή ξεχωριστή ιστορία, έχοντας όμως ως πυρήνα πάντοτε τον Galen.
Gameplay
Το σενάριο λόγω της απλοϊκότητάς του, είναι σχεδόν αδύνατο να καθηλώσει οποιονδήποτε μπροστά από την οθόνη του. Όμως, πολλές φορές υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι τίτλοι κάνουν τεράστια επιτυχία μόνο και μόνο επειδή διαθέτουν ένα καλοδουλεμένο gameplay που κρατάει τον παίκτη σε εγρήγορση και παράλληλα τον διασκεδάζει. Στην περίπτωση του Ninety Nine Nights 2 δεν ισχύει τίποτα από τα δύο, αφού τα προβλήματά του σε αυτό το τομέα είναι ολοφάνερα πολύ περισσότερα από αυτά του σεναρίου.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου