Ηρωικό Front Mission Evolved

Η σειρά Front Mission έχει κλείσει αισίως τα 15 χρόνια ζωής για την Square Enix και ποτέ δεν ήταν ανάμεσα στην elite των παιχνιδιών δράσης. Η λογική του gameplay της είναι απλή και κατά βάση στηρίζεται στην φαντασία των Ιαπώνων, οι οποίοι το συνηθίζουν να δημιουργούν games στα οποία πολεμούν mechs, τα γνωστά τεράστια ρομπότ τύπου transformers (με τη διαφορά ότι βρίσκονται μονίμως σε όρθια στάση). Την ανάπτυξη του φετινού Front Mission, που κάνει ντεμπούτο σε PS3 και Xbox 360, ανέλαβε η Αμερικανική Double Helix Games, η οποία δεν παρέλειψε να προσθέσει αρκετά στοιχεία δυτικού σχεδιασμού στο δημιούργημά της.
Σενάριο
Βρισκόμαστε στο 2171, 50 χρόνια μετά από τα γεγονότα του Front Mission 5: Scars of the War. Η ανθρωπότητα έχει αρχίσει να εξερευνάει για τα καλά το διάστημα και μέσω διαστημικών μεταφορέων θέτει σε λειτουργία τους δορυφόρους της για να επιβλέπει συχνά την κίνηση προς τους άλλους πλανήτες. Μία ημέρα όμως, ένας από τους δορυφόρους της Βόρειας Αμερικής καταστρέφεται και λίγη ώρα αργότερα ξεκινάει μαζική επίθεση των O.C.U., εναντίον των U.C.S. (οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την Αμερική). Τα όπλα και των δύο στρατευμάτων είναι τα τεράστια mechs (σ.σ. ίδια τεχνολογία ένα πράμα), ενώ ο εχθρός σας πέρα από τα mechs, διαθέτει τανκς, AA guns και διάφορες επιπλέον τεχνολογίες.
Εσείς είστε ο Dylan Ramsey, ένας απλός μηχανικός που δημιούργησε ένα ρομπότ στρατιωτικών προδιαγραφών. Την ημέρα της επίθεσης, μαθαίνετε ότι τα επίκεντρο είναι το ερευνητικό κέντρο των U.C.S. στο οποίο δουλεύει ο πατέρας σας. Αποφασίζετε λοιπόν να θέσετε σε λειτουργία το mech σας και να μπείτε για τα καλά στη μάχη.
Gameplay
Το Front Mission: Evolved έχει τρία επίπεδα δυσκολίας, αν και ανεξάρτητα από το επίπεδό σας, αν δεν είστε “καμένος” gamer καλά θα κάνετε να επιλέξετε το δεύτερο. Στο πεδίο της μάχης, ο ρόλος σας είναι απλός. Ελέγχετε ένα Wanzer (τεράστιο mech) και θα πρέπει μαζί με διάφορα άλλα συναδελφικά Wanzer να καταστρέψετε τις εχθρικές μονάδες, που αποτελούνται από Wanzers, τανκς, στρατιώτες και πάει λέγοντας. Πόσο πρωτότυπο μπορεί να ακούγεται αυτό; Καθόλου, σε σημείο που το Transformers να φαντάζει πολύ πιο ενδιαφέρον. Εκεί τουλάχιστον ρίχνεις μια μεταμόρφωση, βλέπεις κανένα γνωστό χαρακτήρα και σπάει λίγο η μονοτονία. Εδώ το έργο σας είναι απλό. Πηγαίντε στην ένδειξη που δείχνει το minimap, καταστρέψτε μερικά mechs, απενεργοποιήστε κάποια AA guns και ενίοτε πολεμίστε ρίξτε κανένα boss battle για να σπάσει η μοτονία.
Το ρομπότ ελέγχεται με το αριστερό analog stick και με το δεξί αλλάζετε την οπτική της κάμερας. Με τα trigger buttons, δηλαδή τα L2-R2 στο PS3 και LT-RT στο Xbox 360 ελέγχετε τα βασικά όπλα σας. Κατά βάση, με το δεξί trigger ελέγχετε το βασικό σας όπλο που είναι το αυτόματο και το αριστερό συνήθως χρησιμεύει για melee επίθεση ή για να βάλετε κάποιο εναλλακτικό όπλο απ’ το customization. Τα L1-R2 στο PS3 και LB-RB στο Xbox 360 ελέγχουν τα όπλα που έχετε σε αριστερό και δεξί ώμο αντίστοιχα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου