Game Developers Conference 2010

Ξεχώρισαν τα Conspiracies 2, Darkverse, Clockwork Man 2 και Easy Soccer Manager. Ανακοινώθηκε το Darkfall 2.Οι κορυφαίοι Έλληνες προγραμματιστές συναντήθηκαν σε άλλο ένα Game Developers Conference, που διεξήχθη πριν από λίγες ώρες στην Athens Digital Week. Ο σύλλογος εκπροσώπησής τους, με την ονομασία Hellenic Game Developers Association (HGDA), κατοχυρώθηκε και επίσημα πριν από μόλις λίγες ημέρες, οπότε το ευχάριστο αυτό νέο συνοδεύτηκε από τις καθιερωμένες παρουσιάσεις των ελληνικών προγραμματιστικών εταιρειών, από τις οποίες μάθαμε για τα νέα games της αγοράς.
Κάποια από τα games αυτά ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενα. Περιμέναμε δηλαδή περισσότερα στοιχεία για το World Basketball Manager 2 και το Conspiracies 2, για τα οποία γνωρίζαμε ότι βρίσκονταν ήδη υπό ανάπτυξη. Οι ευχάριστες εκπλήξεις όμως ήρθαν κι από νέες προγραμματιστικές εταιρείες, που παρουσίασαν φιλόδοξα projects 1-2 ατόμων! Το μεγαλύτερο targeting βέβαια είναι κυρίως προς τους casual gamers, κυρίως λόγω της τεχνογνωσίας των περισσοτέρων προγραμματιστών, καθώς ας μη κρυβόμαστε, τεχνολογικά παραμένουμε πιο πίσω σε σχέση με άλλες χώρες. Το θετικό σε κάθε περίπτωση είναι ότι η «παρέα» των προγραμματιστών ολοένα και μεγαλώνει.

Όσο για την Hellenic Game Developers Association (HDGA.gr), οι λόγοι της ίδρυσης του συλλόγου είναι πολλοί. Καταρχήν υπάρχει η ανάγκη να βρίσκονται οι προγραμματιστές μεταξύ τους, να βλέπουν τι κάνει ο καθένας και να μαθαίνει ο ένας από τα λάθη ή τις αποτυχίες του άλλου. Πάρα πολύ σημαντικό είναι και το networking, όπου ανταλλάσσονται απόψεις για σημαντικά τεχνικά ζητήματα που απασχολούν τους προγραμματιστές, ενώ τέλος απώτερος στόχος του συλλόγου είναι να προωθεί τα προβλήματα του κλάδου, όπως οι επιδοτήσεις, η πρόσληψη φοιτητών για πρακτική (κάτι που δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα) κ.ο.κ. Πάντως, ο ΕΣΠΑ έχει υποσχεθεί ότι θα βάλει την κατηγορία του gaming και επίσημα στις επιδοτήσεις του. Το πότε μένει να το δούμε στην πράξη. Προς το παρόν, ας δούμε τι μας είπαν οι πρωταγωνιστές της ημέρας.
SDS Game Studios
Οι δημιουργοί του strategy 1453-1821: Η Ώρα της Απελευθέρωσης άνοιξαν τον χορό των παρουσιάσεων. Ο Αργύρης Προσίλης παραδέχτηκε ότι η σεζόν που πέρασε δεν ήταν κι η καλύτερη δυνατή, καθότι το online manager game “European Football Manager” πήρε αναβολή στην beta του, για εσωτερικούς λόγους. Η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας ορίστηκε για μέσα στο 2011. Στο ενδιάμεσο, η SDS ετοιμάζει δύο ακόμη games. Το GensWar και το Bar, ένα facebook game διαχείρισης μπαρ, που αναμένεται να έχει μεγάλους χορηγούς, όπως η Coca-Cola και το Cutty Sark.
Icehole-Games 2 Gaze
Ο Θανάσης Τριανταφύλλου ανακοίνωσε το Easy Soccer Manager, του οποίου την retail έκδοση θα αναλάβει η Games2Gaze. Πρόκειται για έναν κλώνο του Football Manager, με το κλασικό 2D pitch και τις κουκίδες που είχαμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Η διαφορά του όμως είναι ότι θα είναι γραμμένο στα ελληνικά και θα μπορείτε να αναλάβετε μία απ’ τις ομάδες της Superleague. Θα κυκλοφορήσει σε διαφορετικές εκδόσεις με τα ανάλογα μενού και background, ανάλογα με την ομάδα που αγαπάτε. Μέχρι στιγμής έχει γίνει συμφωνία με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και η Icehole περιμένει το οι του Ολυμπιακού, καθώς και τα δικαιώματα του Κυπριακού πρωταθλήματος. Το Easy Soccer Manager έχει χορηγούς επικοινωνίας την Pizza Fun, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και τον Sentra 103.3, οι οποίοι εμφανίζονται μέσα στο γήπεδο στο 2D pitch και αντίστοιχα πρόκειται να promotάρουν το παιχνίδι. Το Easy Soccer Manager αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στα φετινά Χριστούγεννα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου