Dead Rising 2 με πολύ κόκκινο...

Το πρώτο Dead Rising είχε κυκλοφορήσει το 2006 απολαμβάνοντας ιδιαίτερη επιτυχία, ως αποκλειστικός τίτλος του Xbox360. Αυτό όπως καταλαβαίνετε προκάλεσε ιδιέταιρη δυσφορία στους φίλους των ζόμπι που δεν διέθεταν την κονσόλα, ιδιαίτερα δε αν αναλογιστούμε πως το παιχνίδι βγήκε εν μέσω μιας «άνθησης» των ζομπι στην μεγάλη οθόνη (Dawn of the Dead remake, 28 Days Later, 28 Weeks Later κτλ). Μοναδική παρηγοριά των fans, εκτός από την προφανή λύση του Resident Evil, ήταν παιχνίδια που κυμαίνονταν κάτω του μετρίου, όπως για παράδειγμα το Land of the Dead: Road to Fiddler's Green, ή το πολύ καλό αλλά κάπως διαφορετικό από τα «κλασικά» zombie flicks, Left 4 Dead.
Ευτυχώς που φέτος η Blue Castle μας φέρνει το Dead Rising 2 όχι μόνο στο Xbox 360, αλλά και σε PC και Playstation 3, έστω με μια μικρή καθυστέρηση λίγων μηνών, αφού αρχικά η κυκλοφορία του παιχνιδιού ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές του χρόνου. Στο παρόν review θα ασχοληθούμε με την έκδοση για PC.
Σενάριο
Πρωταγωνιστής του sequel είναι ο Chuck Greene, ένας πρώην πρωταθλητής αγώνων μοτοσυκλέτας. Πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού¬, ο Chuck λαμβάνει μέρος σε ένα πρωτότυπο και αμφιλεγόμενο τηλεπαιχνίδι με το όνομα Terror is Reality, όπου οι διαγωνιζόμενοι σκοτώνουν παγιδευμένα ζόμπι χρησιμοποιώντας πληθώρα μη συμβατικών όπλων και μεθόδων. Απώτερος σκοπός του όμως δεν είναι τόσο η ικανοποίηση της καφρίλας του, ούτε οποιασδήποτε μορφής εκδίκηση. Αυτό που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κάνει είναι να διατηρήσει στη ζωή την κόρη του.
Η Katey είχε δεχθεί δάγκωμα από ζόμπι τρία χρόνια νωρίτερα (από την ίδια της την μητέρα) και ο μόνος τρόπος να μην γίνει ζόμπι, ή αλλιώς να «γυρίσει» όπως είναι η ανεπίσημη ορολογία του genre, είναι μόνο μέσω ενός φαρμάκου, του Zombrex. Μοναδική λύση, η συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι, η οποία εκτός από τα απαραίτητα χρήματα μπορεί να του επιφέρει και κάποιο αίσθημα εκδίκησης απέναντι στους απέθαντους. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου που λένε.
Μετά από έναν νικηφόρο αγώνα του στο Terror is Reality, ο Chuck έρχεται αντιμέτωπος με ένα μινι «ξέσπασμα», αφού για άγνωστο λόγο τα ζόμπι κατακλύζουν την περιοχή. Δεν καταφέρνει λοιπόν να προμηθευτεί το Zombrex και με το ζόρι προλαβαίνει να βρει την κόρη του και να μπούν σε ένα από τα πολλά καταφύγια της πόλης. Επειδή λοιπόν ο στρατός θα κάνει τρεις ημέρες για να τους σώσει, το διάστημα αυτό κρίνεται απαγορευτικό, αφού χωρίς το φάρμακο η Katie δεν θα μπορέσει να επανέλθει στην φυσιολογική της κατάσταση. Έτσι, ο Chuck αποφασίζει να δραπετεύσει από το καταφύγιο και να βρει το φάρμακο μόνος του. Κάπου εκεί φυσικά ξεκινάει η κυρίως δράση.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου