Hydrophobia μόνο για τους δυνατούς...

Οι πρώτες εντυπώσεις από το Hydrophobia, αρκετά χρόνια πριν, δημιουργούσαν την αίσθηση ότι θα πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό τίτλο με κλειστοφοβική αίσθηση και εντυπωσιακά physics νερού. Στο μεταξύ τα χρόνια πέρασαν, η τεχνολογία προχώρησε, άλλοι τίτλοι με παρόμοιες καινοτομίες κυκλοφόρησαν, και το budget μειώθηκε.
Κατά πόσο όμως επηρεάστηκε η ουσιαστική αξία του τίτλου, ακόμα κι αν αυτος έφτασε στα χεριά του κοινού ως ένας τίτλος του XBLA; Ίσως η τελευταία επισήμανση να είναι αυτή που θα καθορίσει εν πολλοίς την τελική μας ετυμηγορία, καθώς, οι οποίες αδυναμίες και συνολικές υποχωρήσεις που έχουν γίνει όσον αφορά το περιεχόμενο και την τεχνολογία του Hydrophobia, να υπερσκελίζονται από το γεγονός ότι το παιχνίδι προσφέρεται σε χαμηλή τιμή μέσα από μια online υπηρεσία.
Πλωτή Πολιτεία
Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Τα γεγονότα του παιχνιδιού διαδραματίζονται σε ένα τεράστιο πλοίο, το “Queen of the World”, στο οποίο έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός επιφανών προσωπικοτήτων, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν από αδιευκρίνιστες καταστροφικές συνθήκες που επικρατούν στην ξηρά. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πλωτή πολιτεία, δημιουργία μιας εταιρείας, η οποία πρωτοστατεί στην έρευνα για τη διάσωση της ανθρωπότητας. Η πρωταγωνίστρια Kate Wilson, βρίσκεται στο διαμέρισμα της κατά τον εορτασμό των δεκάχρονων του πλοίου, όταν αυτό δέχεται μια τρομοκρατική επίθεση από ένα επαναστατικό γκρουπ μαχητών, των Malthusians.
Οι λόγοι είναι αδιευκρίνιστοι, και η Kate, με τη βοήθεια του συνεργάτη της Scoot με τον οποίο συνεννοείται με ενδοεπικοινωνία, καταφεύγει στα πολύ χαμηλά επίπεδα της πλωτής πολιτείας, εκεί που είναι η θέση εργασίας της.
Σε μια αγωνιώδη αναζήτηση για έξοδο διαφυγής, και με συνεχή πάλη απέναντι σε νερό και αδιέξοδα, η Kate θα αντιληφθεί τι συμβαίνει στο “Queen of the World” και ποια συνωμοσία εξυφαίνεται. Το σενάριο και η πλοκή του παιχνιδιού δεν παρουσιάζει κάποιο συγκλονιστικό ενδιαφέρον, παρόλα αυτά, σε συνδυασμό με την αξιοπρεπή απόδοση των ρόλων των ηθοποιών που αποτελούν το cast του τίτλου, είναι ικανό να συντηρήσει την προσοχή του παίκτη, και τουλάχιστο να μη τον οδηγήσει σε αδιαφορία και παραίτηση. Παρόλα αυτά, ο πυρήνας του παιχνιδιού, αφορά στους μηχανισμούς του και την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Κι εκεί, το Hydrophobia τα καταφέρνει αρκετά καλά.
Πέσε και κολύμπα…
Το gameplay είναι μια μίξη platforming, αναζήτησης, λύσης κάποιων στοιχειωδών γρίφων, παιχνιδιού βολών, και μπόλικης κατάδυσης σε σκοτεινά νερά. Και ενώ το platforming περιορίζεται σε ανάβαση με τη βοήθεια προεξοχών και σωληνώσεων και οι γρίφοι στην ενεργοποίηση μηχανισμών και διακοπτών, το shooting για τα δεδομένα ενός arcade τίτλου, εκμεταλλεύεται το περιβάλλον, αφού η Kate δεν είναι αρκετά ισχυρή σαν αντίπαλος ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα κάθε φορά τους εχθρούς.
Έτσι, θα χρειαστεί να ανατινάξει βαρέλια με καύσιμα, να προκαλέσει ηλεκτροπληξία με την βοήθεια κομμένων καλωδίων και να στήσει παγίδες με πυρομαχικά που αναφλέγονται καθυστερημένα. Τέλος, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του τίτλου αφορά στην αλληλεπίδραση με το νερό, καθώς τα υποθαλάσσια τμήματα του πλοίου πλημμυρίζουν, και έτσι, η Kate αναγκάζεται πολύ συχνά να κολυμπά και μάλιστα να καταδύεται και να διασχίζει ολόκληρα τμήματα του κύτους του πλοίου, χωρίς να μπορεί να ανέβει στην επιφάνεια.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου