Football Manager 2011 με τα όλα του...

Με μία κλασική συνήθεια να ανακοινώνει το παιχνίδι της μόλις μερικές εβδομάδες πριν την κυκλοφορία του, η Sports Interactive ετοιμάζει και φέτος το νέο Football Manager. Συνεχίζει όμως να διατηρεί και την παράδοση βάση της οποίας οι βελτιώσεις κάθε χρόνο ολοένα και λιγοστεύουν. Εμείς πάντως παίξαμε την preview έκδοση του κορυφαίου manager game και σας δείχνουμε ένα πρώτο δείγμα του τι θα πρέπει να αναμένετε.
Γενικά
Το περιβάλλον του FM 2011 έχει παραμείνει ίδιο με πέρυσι. Το default skin είναι το λευκό, επομένως όσοι δεν βολευτήκατε μαζί του θα πρέπει ως συνήθως να εγκαταστήσετε κάποιο εναλλακτικό από το sortitoutsi.net. Την άποψή μου την είχα γράψει και πέρυσι, ότι δηλαδή τόσο οι θέσεις των μενού όσο και τα fonts που “αιωρούνται” δεν ήταν ότι καλύτερο.
Αυτό που αξίζει φέτος και που διαπιστώσαμε στην beta έκδοση που παίξαμε, είναι η ταχύτητα του παιχνιδιού η οποία έχει βελτιωθεί ριζικά. Πλέον με το που θα επιλέξετε τα leagues στο Start New Game, η database φορτώνει μέσα σε δευτερόλεπτα! Το loading μέσα στο παιχνίδι είναι επίσης γρήγορο και πλέον ακόμη περισσότερο χρόνο θα σας πάρουν οι ενέργειές σας παρά οι οθόνες αναμονής, κάτι που ίσχυε εν μέρει και πέρυσι. Πέρα από την ταχύτητα, στα φίλτρα της database ορίζετε τώρα και το κατά πόσο θα εμφανίζονται οι regenerated παίκτες, όπως επίσης και το αν θα εμφανίζονται ή όχι οι βασικοί του staff των ομάδων.
Μία μικρή αλλαγή που έχει γίνει στο περιβάλλον αφορά την ανάγνωση ειδήσεων, η οποία εμφανίζει στα αριστερά της οθόνης τους τίτλους και στο μέσο της το κυρίως περιεχόμενο. Κάτι σαν το παλιό Outlook δηλαδή.
Επικοινωνία
Στο FM 2010 πήραμε ένα πρώτο θετικό δείγμα από την επικοινωνία μας με τους παίκτες της ομάδας. Τώρα, η αλληλεπίδραση μεγαλώνει και πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα ομιλίας με οποιονδήποτε παίκτη, μέλος του staff ή ακόμα και την διοίκηση. Με μία σειρά εναλλακτικών επιλογών, μπορείτε να ζητήσετε πράγματα απ’ τους συνεργάτες σας, να λάβετε απάντηση και στη συνέχεια να απαντήσετε ξανά με 2-4 εναλλακτικές επιλογές. Αυτό ουσιαστικά αναπτύσσει κάτι σαν κανονικό διάλογο!
Η επικοινωνία με τη διοίκηση έχει αναβαθμιστεί, ώστε να μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή με την νέα επιλογή “Edit Budget” να ρυθμίσετε την κλίμακα ανάμεσα σε Wage Budget και Transfer Budget. Αυτό σας δίνει επιτέλους το ελεύθερο του να αποκτήσετε περισσότερα χρήματα είστε σε μισθούς, είτε σε μεταγραφές, οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη σεζόν και όχι μόνο στο ξεκίνημά της. Γενικά φέτος μπορείτε να μιλάτε κανονικά με τον σύλλογο και να δέχεστε απαντήσεις. Ζητάτε π.χ. να επέμβει η διοίκηση για την μεταγραφή ενός παίκτη και λαμβάνετε αμέσως απάντηση για το αν είναι ρεαλιστικός ή όχι ο στόχος. Μετά εσείς απαντάτε αν θέλετε, λέγοντας π.χ. ότι τους κατανοείτε ή ότι η μεταγραφή είναι σημαντική. Αν θέλετε να τραβήξετε το σκοινί, τους ενημερώνετε ακόμα και ότι δεν έχουν φιλοδοξίες ή ότι ο σύλλογος θα μείνει πίσω.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου