Virtua Tennis 4 για PS3, Xbox 360, Wii

Δύο μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού Top Spin 4 από την 2K Sports, η Sega επιστρέφει με το νέο της δημιούργημα με σκοπό να κερδίσει πίσω το χαμένο έδαφος. Ακλουθώντας την γνωστή συνταγή του παρελθόντος, το νέο Virtua Tennis 4 συνεχίζει να κρατάει τα arcade στοιχεία των προκατόχων του.
Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το τρίτο sequel της σειράς θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο PS3, τελικά η Sega ανέπτυξε το Virtua Tennis 4 και για τις υπόλοιπες κονσόλες νέας γενιάς, Xbox 360 και Wii, ενώ η έκδοση για PC αναμένεται αργότερα μέσα στο 2011, πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι.
World Tour
Όπως έχουμε μάθει και από το Virtua Tennis 2009, το World Tour είναι το βασικό mode στο οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε την καριέρα σας φτιάχνοντας τον δικό σας χαρακτήρα και να οδηγηθείτε στα μεγάλα σαλόνια του διεθνούς τένις.
Αρχικά ορίζετε όνομα, φύλο, ημερομηνία γέννησης και χώρα καταγωγής η οποία θα οριστεί ως Home στον χάρτη με το πρόγραμμα σας. Στη συνέχεια διαλέγετε μια από τις έξι διαθέσιμες φιγούρες παικτών η οποία χρησιμοποιείται σαν βασικός κορμός της εμφάνισης, όπως επίσης και το επίπεδο δυσκολίας που θέλετε να αγωνιστείτε (Casual, Experienced, Professional). Έπειτα, μπαίνετε στο μενού όπου μπορείτε να αλλάξετε λεπτομερώς τα στοιχεία του χαρακτήρα σας, όπως το αν θα είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας, το ύψος ή το βάρος του, την μυϊκή του μάζα, αλλά και τις λεπτομέρειες του προσώπου του μέσα από τον ειδικό editor του παιχνιδιού.
Αφού ολοκληρώσετε την δημιουργία του αθλητή σας, εμφανίζεται ένας χάρτης με τις τέσσερις περιοχές του κόσμου στις οποίες διεξάγονται οι αγώνες. Αρχικά ξεκινάτε από την Ασία προς την Αυστραλία και στη συνέχεια προχωράτε προς την Αφρική, την Ευρώπη και τελικά την Αμερική. Ο χάρτης θυμίζει επιτραπέζιο παιχνίδι στο οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε μια πορεία προς τα δεκάδες διαθέσιμα events. Ο ατζέντης σας, σας προμηθεύει εισιτήρια τα οποία έχουν πάνω τους έναν αριθμό που δηλώνει πόσες θέσεις προχωράτε μπροστά στον χάρτη κάθε φορά. Έτσι υπάρχουν events τα οποία δεν πρόκειται να παίξετε ποτέ, όσο κι αν το θέλετε, παρά μόνο αν αγοράσετε «ειδικά» εισιτήρια –με το αζημίωτο φυσικά- τα οποία αναγράφουν τον αριθμό με τις θέσεις που θέλετε να προχωρήσετε ώστε να πέσετε πάνω στο event.
Αυτά τα events μπορεί να είναι αγώνες προπόνησης, minigames, φιλικές αναμετρήσεις αλλά και επίσημα τουρνουά. Για να συμμετάσχετε στους επίσημους αγώνες χρειάζονται κάποιοι ειδικοί πόντοι -τα αστεράκια- τα οποία και μαζεύετε από τους υπόλοιπους φιλικούς αγώνες και τα minigames. Σημαντικό στοιχείο στην εξέλιξη της καριέρας σας παίζει ο παράγοντας κούραση. Ύστερα από κάθε αγώνα, ο αθλητής σας κουράζεται αρκετά και μετά από κάποιους αγώνες είναι εντελώς εξαντλημένος. Αυτό φαίνεται σε μια μπάρα που εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης σας όταν διαβάζετε τον χάρτη με τα διαθέσιμα παιχνίδια. Η ξεκούραση γίνεται μόνο όταν «πέσετε» πάνω στο κατάλληλο σημείο του χάρτη στο οποίο ο αθλητής σας κοιμάται σε κάποιο ξενοδοχείο ή ακόμα καλύτερα του κάνουν μασάζ.
Ανάλογα με την απόδοση σας στους αγώνες, ανεβαίνει και ο δείκτης εμπειρίας σας Exp, περνάτε σε μεγαλύτερα levels και ξεκλειδώνετε τις επόμενες σεζόν. Παράλληλα με τον δείκτη εμπειρίας σας, ανεβαίνουν και άλλοι τέσσερις δείκτες (Stroke, Defensive, Tactical και Net-Play skills) οι οποίοι αφορούν τις αμυντικές και επιθετικές ικανότητες σας κατά την διάρκεια των αγώνων. Μαζί με εσάς στο World Tour υπάρχουν και άλλοι 750 τενίστες οι οποίοι βρίσκονται φυσικά σε καλύτερη θέση στην κατάταξη αθλητών. Άρα θα πρέπει να αναρριχηθείτε όσο το δυνατόν πιο ψηλά για να φτάσετε σε μια αξιοπρεπή θέση στο Leaderboard.
Κατά την διάρκεια αυτού του career mode σας δίνεται η δυνατότητα να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας πηγαίνοντας στο ειδικό κατάστημα που υπάρχει στο μενού του World Tour. Εκεί υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από μπλουζάκια, σορτς και ρακέτες με τα οποία μπορείτε να κάνετε τον αθλητή σας να ξεχωρίζει.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου