Conduit 2 με πολύ δράση...

Σε μία περίοδο όπου οι ποιοτικοί τίτλοι για το Wii είναι ελάχιστοι, η High Voltage Software έχει βαλθεί τα τελευταία χρόνια να αναπτύσσει διαρκώς games για την κονσόλα της Nintendo. Ο πιο αναγνωρισμένος από αυτούς ήταν το The Conduit, ένα First-Person Shooter που άφησε καλές εντυπώσεις στο προπέρσινο lineup. Ήταν επόμενο λοιπόν να υπάρξει και συνέχεια.
Με μια πρόχειρη ματιά, το sequel δείχνει ότι προσπαθεί να εξελιχθεί σε όλους τους τομείς. Με μια πιο προσεκτική εξέταση όμως, θα διαπιστώσετε ότι τελικά…κάτι δεν πάει καλά. Τόσο τα τραγικά προγραμματιστική λάθη, όσο και οι τεχνικές προδιαγραφές –που περιορίζονται λόγω Wii- αφήνουν πολλά ερωτηματικά για το αν μπορεί η σειρά να σταθεί πλέον με αξιώσεις απέναντι στα υπόλοιπα FPS.
Σενάριο
Η υπόθεσή του Conduit βασίζεται κυρίως στην μυθολογία των Σουμέριων. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι Annunaki, μία ομάδα από θεότητες που λάτρευαν οι Σουμέριοι, ήταν στην ουσία εξωγήινοι που χρησιμοποιούσαν τους ανθρώπους ως σκλάβους. Ελέγχοντας για άλλη μια φορά τον Michael Ford -πρωταγωνιστή του παιχνιδιού- και ψάχνοντας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μπουντρούμια κι άλλα απόκρυφα σημεία, προσπαθείτε να ξεσκεπάσετε αποδεικτικά στοιχεία συνομωσιών τα οποία βρίσκονται κρυμμένα σε αντικείμενα που βασίζονται στην τεχνολογία των Σουμέριων. Η για να το πούμε πιο απλά, επιχειρείτε να σταματήσετε τον John Adams (δηλαδή τον «μεγάλο κακό») από το να καταστρέψει τον κόσμο.
Το ύφος του Ford είναι αρκετά cool, καθώς προσπαθεί μέσα από ανάλογες ατάκες, να κλέψει τις εντυπώσεις με τα σχόλιά του. Κατά βάση όμως το σκηνικό είναι τόσο γνώριμο και οι διάλογοι τόσο «ρηχοί», που ακόμα κι ο Λιακόπουλος δεν θα έβρισκε κανένα ενδιαφέρον στο να παρακολουθήσει την εξέλιξη της πλοκής, πέρα από την απλή περιέργεια του τι θα συμβεί στο τέλος.
Αποστολές
Αν είχατε παίξει το The Conduit τότε δεν θα βρείτε ιδιαίτερα πρωτοποριακά στοιχεία στο δεύτερο μέρος, που να μπορούν με αξιώσεις να τραβήξουν το ενδιαφέρον σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να σκοτώνετε ότι κινείται μπροστά σας και βλέποντας το περιβάλλον γύρω σας, ενώ μέσω μιας ειδικής σφαίρας (την επονομαζόμενη “ASE”), επιχειρείτε να ξεσκεπάσετε μυστικά αντικείμενα, πράγμα απαραίτητο για να μπορέσετε να προχωρήσετε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου