Diablo III: Οι αχώριστοι σύντροφοι

Είναι τελικά ωραίο συναίσθημα να έχεις φίλους που σε ακολουθούν παντού.
O κόσμος του Diablo III σίγουρα θα είναι εχθρικός. Δεν θα μπορείτε ούτε να ξεμυτίσετε,
ούτε να κάνετε βήμα έξω από μία πόλη, χωρίς να περικυκλωθείτε από ορδές με imps, κάτι άλλα «χαριτωμένα» πλάσματα που διαθέτουν κυνόδοντες δύο μέτρα και μερικά όντα απευθείας από την κόλαση. Είναι πολύ πιθανό η ζωή σας να γίνει δύσκολη αν προσπαθήσετε να αφανίσετε όλα αυτά τα τέρατα μόνοι σας. Έτσι λοιπόν η Blizzard αναλαμβάνει την πρόσληψη των followers (ακολούθων), με σκοπό να σας βοηθήσει.
Πιο συγκεκριμένα στο Diablo III θα υπάρχουν τριών ειδών ακόλουθοι. Ο Templar, η Enchantress και ο Scoundrel. Στην ουσία αντικαθιστούν τους mercenaries που είχατε την δυνατότητα να «αγοράσετε» από τις πόλεις του παιχνιδιού στο Diablo ΙΙ. Όταν θα ορμάτε στις μάχες θα έχετε διαθέσιμο μόνο έναν ακόλουθο κάθε φορά.
Μάλιστα κάθε follower θα έχει και διαφορετικά κίνητρα για να είναι στο πλευρό σας, ατέλειωτες σειρές διαλόγου και μοναδικές ικανότητες που θα εναλλάσσονται συνεχώς σύμφωνα με το στυλ και τον τρόπο παιξίματος που ταιριάζει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Δεν θα μπορείτε άμεσα να ελέγξετε τους ακόλουθους αλλά θα σας παρέχουν έξτρα buffs και damage, καθώς εσείς θα σφάζετε αμέτρητους δαίμονες.
Ο Lead Designer της Blizzard Kevin Martens, αναφέρει πως οι ακόλουθοι θα συμμετέχουν στις περιπέτειές σας ενεργά, συχνά σχολιάζοντας τα quests και το περιβάλλον στον χώρο που βρίσκεστε. Θα συνομιλούν με τους κατοίκους των πόλεων και θα σας προσφέρουν συμβουλές. Κάθε ακόλουθος θα έχει συνολικά 12 skills εκ των οποίων μέχρι και τέσσερα θα μπορούν να είναι ταυτόχρονα εν ενεργεία.
Καθώς θα εξελίσσεται το παιχνίδι, η armor τους θα κάνει αυτομάτως upgrade και παράλληλα θα αλλάζει εμφάνιση σε κάθε upgrade. Ακόμη, οι ακόλουθοι -πέρα από τον οπλισμό- θα μπορούν να «φορέσουν» rings και amulets. Τέλος, καθένας τους θα έχει ένα special item slot που θα του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό που δεν θα μπορεί κανείς άλλος να εκμεταλλευτεί, ακόμα κι εσείς.
Συνεχίζοντας, ο Kevin Martens αναφέρει ότι οι followers δεν θα είναι ένα ανεγκέφαλο κομμάτι κρέας που θα το κουβαλάτε μαζί σας χρησιμοποιώντας τα hitpoints του σαν ασπίδα όταν ζορίζουν τα πράγματα. Τους χαρακτηρίζει «φίλους» γιατί είναι πολύ δραστήριοι σχετικά με το story. Πέρα από όσα έκαναν οι mercenaries στο Diablo 2, μπορούμε να εικάσουμε ότι οι ακόλουθοι θα δέσουν άψογα με το πώς παίζετε το class που θα επιλέξετε. Ο lead designer θεωρεί ότι και οι τρείς τους μπορούν να λειτουργήσουν πολύ καλά, οποιαδήποτε class κι αν αποφασίσετε να παίξετε
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου