RIFT Ήρθε για να μείνει…

Τα MMORPG είτε θα τα μισήσετε, είτε θα τα αγαπήσετε ή και τα δύο μαζί, καθώς αν ασχοληθείτε με έναν τίτλο της κατηγορίας, θα πρέπει να ξεχάσετε φίλους, συγγενείς και αγάπες για αρκετό καιρό. Για να θεωρηθεί επιτυχημένο ένα MMORPG θα πρέπει να καταφέρει ακριβώς αυτό. Εάν από το μυαλό σας έχουν περάσει φράσεις όπως «ένα quest ακόμα», «λίγο PvP και βγαίνω», «σκοτώνω ένα τελευταίο mob και πάω για ύπνο», τότε ξέρετε ότι όντως έχετε κολλήσει.
Ήταν το 2006, όταν η νεοσύστατη τότε Trion Worlds άρχισε να αναπτύσσει το πρώτο της MMORPG. Χρειάστηκαν να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια για να φτάσουμε στην E3 2009, όταν και ο κόσμος είδε για πρώτη φορά από κοντά το Rift, γνωστό τότε ως “Heroes of Telara”. Ο στόχος της εταιρίας από την αρχή ήταν να προσφέρει κάτι καινούριο στο είδος. Κάτι φρέσκο και πρωτοποριακό, που να… μην το έχει το World of Warcraft. Το ένα εκατομμύριο συνδρομητές από τα pre-orders, δείχνουν ότι το launch του Rift μπορεί να κριθεί αν μη τι άλλο επιτυχημένο.
A world full of mystery and pain
Ο κόσμος της Telara δημιουργήθηκε χιλιάδες χρόνια πριν από τους θεούς. Οι κάτοικοι της ζούσαν ειρηνικά, άλλα έφτασε η στιγμή που οι ίδιοι οι δημιουργοί της ζήλεψαν αυτήν την ουτοπία αφθονίας και ομορφιάς. Με αρχηγό τον Regulos, ίδρυσαν την Blood Storm και αποφάσισαν να εισέλθουν στον κόσμο μέσα από τα planes για να απορροφήσουν την ενέργεια που τον περιβάλει. Τα planes αυτά (ή αλλιώς dimensions), αντιπροσωπεύουν τις παράλληλες διαστάσεις που συνυπάρχουν στο Rift και μαζί με τον υλικό κόσμο αποτελούν το σύμπαν του παιχνιδιού. Ο πόλεμος διήρκησε για αιώνες, αλλά όταν ξέσπασε εμφύλιος ανάμεσα στους θεούς, οι θνητοί της Telara κατάφεραν να τους πιάσουν απροετοίμαστους και να τους φυλακίσουν μέσα σε αυτούς τους παράλληλους κόσμους.
Ο Regulos όμως επιστρέφει για να τελειώσει αυτό που άρχισε. Για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να εξαλείψουν το κακό μια για πάντα, οι φυλές της Telara δημιούργησαν δύο αντίπαλες συμμαχίες. Τους Guardians, οι οποίοι πιστεύουν ότι οι θεοί θα τους ελευθερώσουν και τους Defiants οι οποίοι άρχισαν να φτιάχνουν μηχανές που θα τους βοηθήσουν στους σκοπούς τους.
Ο κόσμος του Rift αποτελείται από μία τεράστια ήπειρο η οποία χωρίζεται σε 15 περιοχές. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας, θα περιπλανηθείτε σε σκοτεινά δάση, χιονισμένες βουνοπλαγιές, αχανείς ερήμους και αφιλόξενους βάλτους, βρίσκοντας κρυμμένους θησαυρούς. Θα ακούσετε ιστορίες από τους ντόπιους και θα πιείτε κρασί στην ταβέρνα του χωριού, με τους βάρδους της παρέας να τραγουδάνε και να χορεύουν λίγο πριν ξεκινήσετε ξανά την εξερεύνησή σας.
Δημιουργία χαρακτήρα
Αρχικά θα χρειαστεί να επιλέξετε σε ποιον από τους 41 συνολικά servers (shards) θα παίξετε. Οι servers αυτοί χωρίζονται σε PvE και PvP, ενώ υπάρχουν και οι αντίστοιχες RP (role playing) επιλογές των PvE-RP και PvP-RP. Στους PvP μπορείτε να χτυπήσετε ελεύθερα τους παίχτες της αντίπαλης παράταξης, ενώ στους PvE δίνεται περισσότερο έμφαση στην εξερεύνηση του κόσμου και στις αποστολές. Στους role playing servers απαγορεύονται ονόματα τύπου “OmgIKillYou” ή φράσεις στο chat όπως “brb ήρθαν τα σουβλάκια”. Εκεί θα πρέπει να μιλάτε και να συμπεριφέρεστε σαν να υποδύεστε κάποιον ρόλο, ακολουθώντας τους επιπλέον κανόνες που υπάρχουν.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου