Dragon Age II Hints'n'Tips

Φέρτε το Dragon Age II στα μέτρα σας. Συμβουλές για καλύτερο gameplay και γραφικά.Πολλά ακούστηκαν μετά την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου sequel του φοβερά επιτυχημένου Dragon Age: Origins. "Βιαστική κυκλοφορία, χειρότερο σενάριο, πιο action-oriented gameplay, port από τις κονσόλες, τέλειες βαθμολογίες στο metacritic" από μέλη της ομάδας ανάπτυξης είναι μόνο μερικά απ' τα όσα διέρρευσαν.
Ο πήχης είχε ήδη ανέβει ψηλά και μάλλον η Bioware έσπευσε αγχωμένη να τον φτάσει και να τον ξεπεράσει. Σε πολλά σημεία τα κατάφερε, ενώ σε άλλα απέτυχε. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πολύ 'ζουμερό' rpg με κάποια 'rough' σημεία. Το σίγουρο είναι ότι θα σας κρατήσει για ώρες κολλημένους στην οθόνη σας/ Μιας και ο θόρυβος γύρω από το game έχει αρχίσει να καταλαγιάζει, είναι καιρός να δείτε με πιο ήρεμες ματιές κάποια στοιχεία του gameplay αλλά και κάποια tips για να το απολαύσετε ακόμα παραπάνω, ειδικά αν παίζετε την έκδοση για PC που υποστηρίζει Directx 11 και High Resolution Textures.
Technical Tips
Πρώτα από όλα, βεβαιωθείτε ότι έχετε τους τελευταίους drivers για την κάρτα γραφικών σας. Μπορείτε να τους βρείτε στα αντίστοιχα sites των κατασκευαστών Nvidia ή Ati. Το παιχνίδι είναι λίγο περίεργο με τις μοντέρνες κάρτες γραφικών και ειδικά σε κάρτες Nvidia. Χωρίς τους τελευταίους Beta drivers, παρουσιάζει προβλήματα, όπως μαύρα untextured σημεία και γενικό slowdown.
Δεύτερο βήμα. Εφόσον έχετε ένα δυνατό PC με δυνατή κάρτα γραφικών, ήτοι ένα διπύρηνο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών με Directx 10 και τουλάχιστον 1 GB μνήμη, κάντε τα παρακάτω, για να δείτε το παιχνίδι με άλλο μάτι! Κατεβάστε από το επίσημο site της Bioware το High Resolution Texture pack (1,08GB). Μόλις κατέβει το αρχείο, εγκαταστήστε το. Από τον launcher του παιχνιδιού, επιλέξτε configuration και στα video settings, επιλέξτε Directx 11 και Use High Resolution Textures. Για να επιλέξετε Very High στις ρυθμίσεις, θα χρειαστεί να έχετε κάρτα γραφικών συμβατή με Directx 11.
Κλείστε όποιες άλλες εφαρμογές μπορεί να έχετε ανοιχτές στο background (από instant messengers και torrent downloaders, ως antivirus και γενικά όποιο άλλο αρχείο/πρόγραμμα τρέχει στο background). Μια καλή εφαρμογή που το κάνει αυτόματα για εσάς αυτό, δηλαδή κλείνει όλα τα άχρηστα προγράμματα που απλά κάθονται στο background και τρώνε σιγά την μνήμη ή κουράζουν τον επεξεργαστή σας, είναι το EndItAll. Αφού το κατεβάσετε και το εγκαταστήσετε, απλά 'τρέξτε' το και πατήστε στο εικονίδιο με την πράσινη και την κόκκινη νεκροκεφαλή. Έτσι θα 'σκοτώσετε' όλα τα άχρηστα background tasks.


Τώρα είστε έτοιμοι να απολαύσετε το Dragon Age 2 σε όλο του το μεγαλείο. Μην περιμένετε απροβλημάτιστο Gameplay όμως, ειδικά σε Directx 11 mode. Είναι εμφανές ότι η Bioware σε μια προσπάθεια 'εντυπωσιασμού', απλά κόλλησε το Directx 11, στην ήδη απαρχαιωμένη engine του Dragon Age: Origins. Ως εκ τούτου, απ' τη μία έχετε βελτιωμένα εφέ στα ξόρκια, στον φωτισμό και τις σκιές αλλά και το περιβόητο tessellation, το οποίο όντως προσθέτει παραπανίσια γεωμετρία στο παιχνίδι (μόνο που αυτή η γεωμετρία δεν γίνεται κατανοητή από τα αντικείμενα και τους χαρακτήρες της σκηνής, καθώς 'περνάνε' από μέσα της όπως θα δείτε στην φώτο). Απ' την άλλη, όλα αυτά τα features φαίνεται να είναι ξένα για την engine, ενώ σε μεγάλο βαθμό τα αγνοεί και απλά την κάνουν πιο δυσκίνητη.
Σίγουρα θα δείτε βελτιωμένα γραφικά με Directx 11 και High Resolution Textrure pack, αλλά μην περιμένετε σταθερό Frame Rate αν δεν έχετε πολύ δυνατό PC. Επίσης, σε μάχες με πολύ κόσμο και πολλά εφέ, θα γίνεται χαμός στο Frame Rate όπως είναι αναμενόμενο. Για αρχή απενεργοποιήστε τελείως το vsync και το antialiasing από τα γραφικά του παιχνιδιού. Άλλωστε αν παίζετε σε Full HD (1920x1080) ή ακόμα και σε HD (1280x720) αναλύσεις, το φαινόμενο του aliasing δεν είναι ανυπόφορο. Αν το πρόβλημα στο Frame Rate παραμείνει, πειραματιστείτε με τα υπόλοιπα settings ώστε να βρείτε μια χρυσή τομή ανάμεσα σε ποιότητα και επιδόσεις.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου