Battlefield Play4Free beta

Αυτή την εβδομάδα είχαμε την τύχη να συμμετάσχουμε στην beta έκδοση του Battlefield Play4Free. Πρόκειται για ένα online First-Person Shooter, το οποίο θα κυκλοφορήσει δωρεάν από την Electronic Arts και συνεχίζει την παράδοση του Fifa Online, του Need for Speed: World και του Tiger Woods PGA Tour Online, τρία γνωστά games τα οποία παίζονται ήδη online από τα παραπάνω links. Το Battlefield Play4Free είναι προσβάσιμο από την διεύθυνση battlefield.play4free.com. Μέχρι την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης, απλά εισάγετε την e-mail διεύθυνσή σας στα δεξιά του site και δηλώνετε κι εσείς συμμετοχή για την beta.
Αφού γίνετε αποδεκτοί, τότε θα πρέπει απλά να κατεβάσετε τον client του παιχνιδιού και να τον εγκαταστήσετε στο PC σας. Παρομοίως, όπως έχουμε συνηθίσει κι από τα μέχρι τώρα free online games της EA, ο client είναι μικρός σε μέγεθος και το παιχνίδι παίζει σε παράθυρο. Η εν λόγω έκδοση του Battlefield είναι αρκετά "light". Συγκεκριμένα, η ποιότητα γραφικών είναι μέτρια, με αρκετά χοντροκομμένα pixels, κυρίως στα textures με τα οποία έχει σχεδιαστεί το περιβάλλον και στα shadows που χρησιμοποιούνται. Οι στρατιώτες και τα οχήματα είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα, ενώ ηχητικά παρουσιάζονται πολλές επαναλήψεις απ' τις ίδιες ατάκες.
Πέρα απ' την μέτρια ποιότητα γραφικών, το frame rate διατηρείται κι αυτό σε χαμηλά επίπεδα. Σε αυτό φταίει κυρίως η engine. Γιατί μπορεί να έχουμε μέχρι και 32 παίκτες στην ίδια οθόνη, αλλά δοκιμάζοντας το παιχνίδι σε PC με 4GB RAM, τετραπύρηνο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών 1GB, περιμέναμε σίγουρα καλύτερη απόδοση. Ιδιαίτερα κατά τις στιγμές του respawn ή όποτε μπαίνετε ή βγαίνετε σε ένα όχημα, τα frames πέφτουν δραματικά και για κλάσματα του δευτερολέπτου ενδέχεται να χάσετε πολύτιμο χρόνο μέσα στη μάχη.
Στο demo, σε κάθε γύρο που παίζετε εμφανίζεστε κάθε φορά σε διαφορετικό level, με νέες ομάδες γύρω σας. Τα σκηνικά του παιχνιδιού είναι αρκετά γνώριμα από προηγούμενα Battlefield και περιλαμβάνουν είτε μάχες στη φύση, είτε μέσα σε πόλη. Πριν από κάθε αποστολή μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε μία από τις classes του παιχνιδιού (Assault, Medic, Engineer και Recon), ενώ κατά την διάρκεια των αποστολών έχετε πλήρη αλληλεπίδραση με όλα τα οχήματα γύρω σας. Χειρίζεστε από μικρά τζιπάκια μέχρι και τανκς, πάντα με την βοήθεια ενός συναδέλφου σας. Ο ένας οδηγάει και ο άλλος πυροβολεί. Στο θέμα του health, κάθε στρατιώτης έχει 100 hitpoints και όσο δέχεται χτυπήματα, τόσο τα hp του πέφτουν. Για να γιατρευτεί θα πρέπει είτε να χρησιμοποιήσει κάποιο medikit, είτε να δεχτεί heal από medic.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου