Bulletstorm για PC, PS3, Xbox 360

Πότε ήταν η τελευταία φορά που παίξατε κάποιο FPS με χιουμοριστικά στοιχεία; Με δυσκολία θα θυμηθείτε κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως το Wolfenstein ή το Unreal Tournament. Η Epic Games αποφάσισε να προχωρήσει το χιούμορ ένα σκαλοπάτι πιο πάνω κι έτσι σε συνεργασία με την People Can Fly (δημιουργό του Painkiller) μας φέρνει το Bulletstorm. Οι δύο εταιρείες είχαν συνεργαστεί και στην έκδοση του Gears of War για PC. Μόνο που αυτή τη φορά, η συνύπαρξή τους φέρνει στο προσκήνιο ένα τελείως FPS που ξεφεύγει απ’ τα συνηθισμένα.
Σενάριο
Βρισκόμαστε στον 26ο αιώνα, όπου η συνομοσπονδία των πλανητών προστατεύεται από μία οργάνωση μυστικών υπηρεσιών, με την ονομασία Dead Echo. Εσείς, ονομάζεστε Grayson Hunt και δουλεύετε για την συγκεκριμένη οργάνωση μαζί με άλλους τρεις συνεργάτες σας. Ο εξοπλισμός σας περιλαμβάνει όπλα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και ένα αεροσκάφος για να ταξιδεύετε ανάμεσα στους πλανήτες.
Επί σειρά ετών, ο στρατηγός Sarrano ο οποίος ηγείται της οργάνωσης, σας έβαζε να εκπληρώσετε ως μισθοφόροι μία σειρά από αποστολές. Μία ημέρα όμως, κατά την διάρκεια μιας αποστολής, ανακαλύπτετε ότι τόσο καιρό σκοτώνατε αθώους πολίτες, οι οποίοι απλά είχαν τεθεί ενάντια στις πράξεις του στρατηγού σας. Αμέσως έρχεστε σε επικοινωνία με τον Sarrano, ο οποίος σας ομολογεί ευθέως ότι όντως σας έβαζε να σκοτώνετε αθώο κόσμο. Με το που ανακαλύπτετε αυτή την προδοσία, αποφασίζετε να εκδικηθείτε τον Sarrano για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει και κάπου εκεί ξεκινάει μία ανελέητη μάχη.
Στο έργο σας αυτό δεν θα είστε μόνος, καθώς από τους συμπολεμιστές σας θα σας συνοδεύει ο Ishi Sato, ο μόνος επιζών από την πρώτη σας συμπλοκή με τους άντρες του Sarrano και την φυγή σας. Στην πορεία όμως θα βρείτε…κι άλλη παρέα.
Σκοτώστε με στυλ
Στο gameplay του, το Bulletstorm θα μπορούσε με μία λέξη να χαρακτηριστεί «τρελοκομείο». Σε αντίθεση με τα άλλα FPS όπου απλά σκοτώνετε, εδώ το σύστημα δουλεύει τελείως διαφορετικά. Το παιχνίδι σας ωθεί να σκοτώσετε με διάφορους τρόπους, με απώτερο σκοπό την απόκτηση των skillpoints, με τα οποία αγοράζετε σφαίρες, αναβαθμίζετε την χωρητικότητα των όπλων σας ή τα κάνετε upgrade για να έχουν μεγαλύτερη δύναμη πυρός.
Όλα τα kills περιστρέφονται γύρω από δύο βασικές παραμέτρους. Την κλωτσιά και το μαστίγιο! Στο PS3, με το L2 πετάτε το μαστίγιο, φέρνετε έναν αντίπαλο κοντά και με τον κύκλο εκτελείτε μία κλωτσιά. Για την διευκόλυνσή σας, όποτε κάποιος εχθρός πιάνεται στο μαστίγιο ή δέχεται κλωτσιά, τότε αιωρείται στον αέρα για λίγα δευτερόλεπτα σε ρυθμό bullet time, ώστε να προλάβετε να του «καρφώσετε» τις σφαίρες στο σημείο που θέλετε.
Τα skillpoints δεν αποκτώνται έτσι εύκολα όποτε απλώνετε το μαστίγιό σας ή όποτε κλωτσάτε. Σημασία έχει ο τρόπος που θα πεθάνει ο άλλος. Για παράδειγμα, αν τραβήξετε κάποιον με μαστίγιο κι αυτός καρφωθεί σε αιχμηρή επιφάνεια και πεθάνει ακαριαία θα αποκτήσετε 100 πόντους. Αν σκοτώσετε κλωτσώντας ένα βαρέλι με δυναμίτη και πυροβολώντας το με το που θα φτάσει στον εχθρό, μπορείτε να κερδίσετε μέχρι και 500 πόντους. Αντίστοιχα, τα skillpoints αποκτώνται με headshots, με σφαίρες στην ευαίσθητη περιοχή, όποτε εξοντώνετε κάποιο mini boss ή αν χρησιμοποιήσετε τις ειδικές σφαίρες κάποιου όπλου σας.
Ο τρόπος απόκτησης των skillpoints αναγράφετε στη σχετική λίστα, την οποία μπορείτε να δείτε όποτε πατήσετε το Select μέσα στο παιχνίδι. Υπάρχουν δεκάδες εναλλακτικοί τρόποι να σκοτώσετε κι ορισμένοι από αυτούς είναι αρκετά δύσκολοι να επιτευχθούν. Για παράδειγμα, το να σκοτώσεις κάποιον ενώ έχει πιάσει φωτιά, προαπαιτεί να βρεθεί πρώτα στο κατάλληλο σημείο για να «λαμπαδιάσει».
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου