Dragon Age II για PC, PS3, Xbox 360

Ας ξεκινήσουμε με μια σύντομη αναφορά πάνω στο Dragon Age: Origins. Ο τίτλος της BioWare που κυκλοφόρησε το 2009, θεωρήθηκε από πολλούς -και όχι άδικα- ένα από τα καλύτερα RPG της περιόδου. Μπορεί να είναι υπερεκτιμημένος σαν τίτλος, όμως αποδίδει φόρο τιμής με τον καλύτερο τρόπο στα κλασσικά Computer RPG της BioWare και της Interplay μέσα από το σύνθετο gameplay του. Θυμίζοντας ιδιαίτερα τα Neverwinter Nights, ακόμα και τα Icewind Dale και Baldur’s Gate σε επίπεδο τακτικής κατά την διάρκεια της μάχης, έγινε άμεσα αποδεκτό από το hardcore RP κοινό και όχι μόνο.
Όταν ανακοινώθηκε το sequel του Dragon Age, οποιοσδήποτε είχε ασχοληθεί με τον πρώτο τίτλο, θα περίμενε μεταξύ άλλων, να διατηρηθεί αυτούσιο το συγκεκριμένο σύστημα μάχης, που έχει εξαφανιστεί από τα RPG τα τελευταία χρόνια. Αν και το παιχνίδι βγήκε σχετικά γρήγορα, δείχνει ιδιαίτερα δουλεμένο στους επιμέρους τομείς, αλλά υπάρχουν μερικά σημεία που τονίζουν την προσπάθεια της BioWare να προσεγγίσει το κοινό των κονσολών, που δεν έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένο από την πρώτη προσπάθεια.
Η ιστορία συνεχίζεται
Το σενάριο παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια ενός Dward, ο οποίος αφηγείται μία ιστορία σε μία ομάδα (των Chantry) που τον ανακρίνει. Πριν ακόμα δημιουργήσετε το χαρακτήρα σας, μαθαίνετε πως έγινε γνωστός με την επωνυμία “The Champion”, κάτι που προδιαγράφει το μέλλον και την πορεία σας. Ο ήρωας που αναλαμβάνετε αυτή τη φορά ονομάζεται Hawke. Στα πρότυπα του John Sheppard που μας έχει συνηθίσει η BioWare από το Mass Effect, μπορεί να είναι είτε θηλυκού, είτε αρσενικού γένους. Αφήνοντας την κατοικία σας στο Lothering, φυγαδεύετε την οικογένειά σας μακριά από τον τρόμο του Blight που έλαβε χώρα στο Origins. Στο δρόμο όμως χάνετε τον αδερφό σας (ή την αδερφή σας, αναλόγως το class που έχετε επιλέξει) από την επίθεση των Darkspawn. Ακολούθως, καταλήγετε στο Kirkwall, μαζί με πολλούς συμπατριώτες σας από το Ferelden, μια οχυρωμένη παραθαλάσσια πόλη,. Εκεί, ξεκινώντας από τα χαμηλά, θα προσπαθήσετε να οδηγήσετε τον ήρωά σας στη δόξα, μέσα από ατελείωτα quests και γενναίες πράξεις.
Σε γενικές γραμμές το σενάριο είναι κατώτερο από αυτό του Dragon Age: Origins, τόσο σε μεγαλοπρέπεια όσο και σε σύνδεση μεταξύ των παράλληλων ιστοριών. Απουσιάζει τελείως η κεντρική σημαντική αποστολή και η όποια πιθανή θεία δίκη του ήρωα, που απλά καλύπτεται από μικρά γεγονότα. Αυτό δε σημαίνει ότι η αφήγηση χάνει το ενδιαφέρον της. Αντιθέτως, ξεκινάτε απ’ το σημείο μηδέν και στην πορεία ανακαλύπτετε νέους χαρακτήρες και εμπλέκεστε σε σημαντικά γεγονότα. Κατά ένα μεγάλο βαθμό όμως, λείπει η αίσθηση της επικής ιστορίας που θα κάνει την πλάτη σας να ανατριχιάσει.
Questing στο Kirkwall
Ολόκληρη η ιστορία διαδραματίζεται στην πόλη του Kirkwall και στις γύρω περιοχές. Καλείστε λοιπόν να φέρετε εις πέρας μια σειρά από αποστολές. Τα quests που αναλαμβάνετε χωρίζονται σε υποκατηγορίες μέσα στο journal, ανάλογα με την χρησιμότητά τους. Έτσι, πέρα από τα main quests, υπάρχουν αρκετά secondary, side-quests, φήμες που καλείστε να επιβεβαιώσετε και αποστολές που αφορούν τους συντρόφους σας. Η κατανομή τους μέσα στο journal είναι ιδιαίτερα βολική και θα ήταν ακόμα καλύτερη αν αναγράφονταν όλα τα στάδια του κάθε quest και όχι μόνο το τελευταίο. Ειδικά σε αποστολές μεγάλης διάρκειας με ενδιάμεσα κενά, θα ήταν προτιμότερο να μπορείτε να διαβάσετε από την αρχή τι έχει συμβεί και τι πορεία έχετε χαράξει.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου