HomeFront με όνομα που θυμίζει μάχες...

Aν παραγγείλετε μια πίτσα σπέσιαλ από πολλά διαφορετικά καταστήματα της γειτονιάς σας και την δοκιμάσετε, τότε η διαφορά προφανώς θα είναι στα υλικά και στο ψήσιμο. Κάτι ανάλογο ισχύει και στα FPS. Τα τελευταία χρόνια, με μία πρόχειρη ματιά ξεχωρίζουμε δύο games. Το Call of Duty, που είναι «συνταγή» της Activision και το Battlefield της Electronic Arts. Τώρα λοιπόν είναι η σειρά της THQ να αντιγράψει ιδέες απ’ τους ήδη υπάρχοντες ανταγωνιστές και να δημιουργήσει…την δικιά της συνταγή.
Αμερική – Κορέα σημειώσατε «2»
Το σενάριο του παιχνιδιού εξελίσσεται σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, όπου Νότια και Βόρεια Κορέα αποφασίζουν να αφήσουν τις διαφορές τους στο πλάι και να ενωθούν σε ένα ενιαίο και πανίσχυρο κράτος που επεκτείνεται αστραπιαία στα γειτονικά της κράτη και κατόπιν εισβάλλει στην Αμερική.
Η στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση από πλευράς των δύο χωρών δεν θα μπορούσε να ήταν πιο ιδανική για αυτές, αφού ένας πόλεμος μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, αλλά και η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει να μοιράζεται το πετρέλαιο της με την Ευρώπη, άφησε τον υπόλοιπο κόσμο αποδυναμωμένο. Στην Αμερική, πέραν της πετρελαϊκής κρίσης, μία πανεθνική πανδημία οδηγεί την χώρα στην κατάρρευση, αφήνοντάς την έρμαιο των ορέξεων της Κορέας. Η εκδοχή που έστησε η Kaos Studios δίνει νέο ενδιαφέρον στην πλοκή, ξεφεύγοντας από τα χιλιοπαιγμένα σενάρια του παρελθόντος.
Το παιχνίδι ξεκινά όταν ο πρωταγωνιστής, Robert Jacobs, ένας πρώην πιλότος του αμερικανικού στρατού, συλλαμβάνεται από τον Κορεατικό στρατό στο σπίτι του. Καθώς μεταφέρεται σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως, το κομβόι δέχεται επίθεση από μέλη της τοπικής αντίστασης, οι οποίοι απελευθερώνουν τον Jacobs αφού τον χρειάζονται για μια αποστολή που θα σηματοδοτήσει την αρχή της απελευθέρωσης.
Αυτή είναι η κεντρική ιστορία του παιχνιδιού, η οποία χωρίς να προσφέρει κάτι πρωτόγνωρο, καταφέρνει να σας κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος, με έντονη δράση, συμπαθείς χαρακτήρες, μερικές «σόκιν» σκηνές και αρκετά εντυπωσιακά set-pieces. Αυτό ενδεχομένως θα σας κερδίσει είναι ο τρόπος που απεικονίζεται η κατακτημένη πλέον Αμερική, η οποία θυμίζει αρκετά έντονα την Ευρώπη του B' Παγκοσμίου Πολέμου. Θα δείτε μπροστά σας κατεστραμμένες γειτονιές, δημόσιες εκτελέσεις, συλλήψεις άνευ λόγου και αιτίας, ομαδικούς τάφους, και τους Αμερικάνους να αποκτούν για πρώτη φορά σε video game τον ρόλο των αιμοδιψών ανταρτών/τρομοκρατών.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου