MotorStorm: Apocalypse για μαζόχες οδηγούς

Η σειρά MotorStorm έχει ταυτιστεί με το Playstation 3. Συνόδευσε την κονσόλα της Sony με την κυκλοφορία της, είναι ίσως το πιο γνωστό off-road racing και σίγουρα κάθε έκδοσή της παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όσο κι αν η βάση του gameplay παραμένει η ίδια.
Η καταστροφή του κόσμου
Σκεφτείτε ένα σκηνικό ταινίας επιστημονικής φαντασίας όπου σεισμοί, πλημύρρες και διάφορα άλλα εξωπραγματικά φαινόμενα, καταστρέφουν τον πλανήτη μπροστά στα μάτια σας. Κτίρια και γέφυρες καταρρέουν, τούνελ γκρεμίζονται και γενικά ότι υπάρχει γύρω σας προμηνύει την συντέλεια του κόσμου. Κατά τα άλλα, μερικοί τρελοί αποφασίζουν να οδηγήσουν ακόμα κι υπό αυτές τις συνθήκες. Ένας από αυτούς τους τρελούς είστε κι εσείς.
Gameplay
Το βασικό mode του παιχνιδιού ονομάζεται Festival mode και μέσω αυτού καλείστε να οδηγήσετε κάθε φορά με συγκεκριμένα οχήματα σε συγκεκριμένες πίστες. Παράλληλα, πριν από κάθε κούρσα, βλέπετε και μία υποτυπώδη καρτουνίστικη παρουσίαση, από χαρακτήρες που υποτίθεται ότι πρωταγωνιστούν στους αγώνες και που αραιά και που σας δίνουν συμβουλές. Η παρουσίαση όμως είναι τέτοια που θυμίζει περισσότερο εικόνες σε slideshow παρά βίντεο. Σε συνδυασμό δε με τους τραγικούς διαλόγους, θα σας αναγκάσει να την παρακάμψετε με την πρώτη ευκαιρία.
Το βασικό στοιχείο του MotorStorm: Apocalypse είναι ένα: οι συγκρούσεις! Ναι μεν είχατε φάει τα μούτρα σας στις δύο πρώτες εκδόσεις, αλλά εδώ η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι καταστροφές που γίνονται γύρω σας, σε συνδυασμό με τα στενά περάσματα, δημιουργούν ένα ιδιόμορφο σκηνικό, όπου στις πρώτες ώρες παιχνιδιού και μέχρι να βρείτε τα πατήματά σας, θα αναγκαστείτε να στουκάρετε το όχημά σας σχεδόν ανά λεπτό. Πέρα από τις καταστροφές που δημιουργούν επικίνδυνα εμπόδια και που πρέπει να αποφύγετε, υπάρχουν εκ των προτέρων αρκετές παγίδες, όπως κενά σε γέφυρες, ράμπες που επίσης οδηγούν σε κενό ή ακόμα και νερό, το οποίο καθυστερεί το όχημά σας.
Στις κάμερες συναντάμε κλασικά οπτική τρίτου ή πρώτου προσώπου, ενώ ο χειρισμός διαφέρει, ανάλογα με το τι οδηγάτε κάθε φορά. Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά είναι πιο δυσκίνητα στις στροφές. Αντίθετα, οι γουρούνες και ακόμη περισσότερο τα μηχανάκια, είναι πολύ ευέλικτα και σας επιτρέπουν να ξεφύγετε εύκολα από στενά περάσματα. Ταυτόχρονα όμως, έχουν και μειονεκτήματα. Αφενός μεν στο νερό καθυστερεί η κίνησή τους, αφετέρου αν συγκρουστούν με πιο ισχυρό όχημα (όπως φορτηγό), τότε γίνονται σμπαράλια, λες και έχουν έρθει σε μετωπική επαφή με τοίχο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου