The Sims: Medieval για Μεσαίωνες..

Οι πωλήσεις της σειράς Sims, έχουν χτυπήσει εξωφρενικά νούμερα, εξαιτίας του απλού θέματος που προσεγγίζουν, χωρίς ίχνος βίας ή λοιπών “ακραίων” σκηνών. Το λιτό και απέριττο gameplay έχει κινήσει το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας σκληροπυρηνικών gamers, αλλά ταυτόχρονα έχει προσελκύσει παίκτες του...ασθενούς φύλου, που έχουν βρει στο franchise κάτι που δεν μπορεί να τους προσφέρει κανένα άλλο είδος παιχνιδιού. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η κυκλοφορία τριών αυτόνομων τίτλων και αμέτρητων expansions, που για την EA ανάγουν το όνομα Sims σε κότα με τα χρυσά αυγά. To The Sims: Medieval ουσιαστικά αποτελεί τον τέταρτο stand-alone τίτλο της σειράς. Έρχεται να προσφέρει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση, μεταφέροντας τις δραστηριότητές σας στα μεσαιωνικά χρόνια και όχι στην σύγχρονη εποχή, όπως οι τρεις προηγούμενοι τίτλοι. Είναι όμως αυτή η νέα οπτική αρκετή για να σας ανανεώσει το ενδιαφέρον ή αποτελεί απλά μια πινελιά σε έναν ήδη κορεσμένο τίτλο;

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας Sim... ...που δεν γεννήθηκε όμως στην σύγχρονη εποχή, αλλά μερικούς αιώνες πριν, κατά τα σκοτεινά μεσαιωνικά χρόνια. Αυτή η προσέγγιση φυσικά δεν πραγματοποιείται με βάση μόνο τον ιστορικό ρεαλισμό, αλλά γίνεται σε συνδυασμό με στοιχεία φαντασίας. Ξεχάστε λοιπόν κάθε είδους πολυτέλεια, όπως υπολογιστές και αυτοκίνητα, αλλά και υποχρεώσεις του τύπου “πρέπει να πάμε στη δουλειά”, καθώς στην εποχή των ιπποτών και των δράκων σημασία έχουν τελείως διαφορετικά πράγματα. Αυτή τη φορά το ίδιο το παιχνίδι αποφεύγει να σας ταυτίσει με τον εκάστοτε Sim που θα δημιουργήσετε, δίνοντάς σας τον ρόλο ενός ανώτερου παρατηρητή με την επωνυμία The Watcher. Αυτό δεν αλλάζει κάτι στον χειρισμό των χαριτωμένων Sims, απλά η δομή του παιχνιδιού είναι τέτοια που δεν επικεντρώνεται σε έναν μόνο ήρωα, αλλά κατανέμεται σε πολλούς χαρακτήρες που απαρτίζουν το βασίλειό σας, που με την σειρά του παίζει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της δράσης. Ξεκινώντας φτιάχνετε τον πρώτο σας Sim, που θα είναι και ο άρχοντας/βασιλιάς του Kingdom (βασίλειο) σας. Το τελευταίο έχει αντικαταστήσει υπό μια έννοια το Neighborhood των παλαιότερων τίτλων. Το πρώτο που θα σας κάνει εντύπωση είναι η δομή του παιχνιδιού που περιστρέφεται γύρω από τις φιλοδοξίες (Ambitions) των Sims σας, με quests και xp, αλλά και μπόλικα Achievements. Μπερδευτήκατε; Η αλήθεια είναι ότι το gameplay έχει αρκετά επιμέρους στοιχεία που το καθιστούν πολύ πιο σύνθετο απ' όσο θα περίμενε κάποιος, αλλά όχι απαραίτητα δύσκολο στην κατανόηση. Ας δούμε πιο αναλυτικά τα στοιχεία αυτά.

Φιλόδοξο...RPG; Στο κεντρικό μενού θα αντικρίσετε μια σωρεία κλειδωμένων Ambitions, με μόνο ένα να είναι διαθέσιμο αρχικά. Σε ελεύθερη μετάφραση, τα Ambitions έχουν τον ρόλο διαφορετικών Campaigns. Απαρτίζονται από επιμέρους επίπεδα τα οποία καλείστε να ολοκληρώσετε και σας παρέχουν μια σειρά από διαφορετικά quests. Επιλέγοντας ένα Ambition φτιάχνετε τον πρώτο σας Sim, τον τοποθετείτε στο Kingdom και αναλαμβάνετε το αρχικό quest, έπειτα φυσικά από το προκαθορισμένο Tutorial quest. Τα υπόλοιπα Ambitions είναι κλειδωμένα μέχρι να εκπληρώσετε ένα από τα προηγούμενα στο επιθυμητό επίπεδο. Όταν γίνει αυτό, ανοίγουν αλυσιδωτά τα επόμενα Ambitions και μπορείτε να ξεκινήσετε ένα καινούργιο Kingdom με νέους Sims. Αν φτάσετε στο ανώτερο σημείο ενός Ambition, ολοκληρώνοντας όλα τα quests και τα επίπεδα, θα εμφανιστεί το Brave New World quest σύμφωνα με το οποίο μπορείτε να μεταφέρετε έναν Sim σε ένα άλλο Ambition ως μονάρχη.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου